Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Στρατολόγος του ISIS στη Θεσσαλονίκη

O 49χρονος Γάλλος που συνελήφθη φέρεται ότι είναι καθοδηγητής τζιχαντιστών, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του

O 49χρονος Γάλλος που συνελήφθη φέρεται ότι είναι καθοδηγητής τζιχαντιστών, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του

Τον ρόλο δημιουργού δικτύου μαχητών του ISIS φέρεται ότι είχε ο 49χρονος Γάλλος, αλγερινής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη προχθές στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, αφού εμβόλισε αυτοκίνητο της Αντιτρομοκρατικής, καθώς οι αστυνομικοί τον είχαν υπό στενή παρακολούθηση! Είναι ενδεικτικό ότι τα πληροφοριακά δελτία των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών αναφέρουν τον 49χρονο ως στρατολόγο και καθοδηγητή του ISIS!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος για σχέσεις με τζιχαντιστές, όταν πια είχε ακινητοποιηθεί από τους αστυνομικούς (και υπό την απειλή των όπλων τους), φέρεται ότι φώναξε: «Αλλάχ άκμπαρ» (Ο θεός είναι μεγάλος). Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διεθνούς Τρομοκρατίας της Αντιτρομοκρατικής παρακολουθούσαν τον συγκεκριμένο άνθρωπο από τη στιγμή που έφθασε στη χώρα μας από την Τουρκία. Ο ίδιος είναι καταχωρισμένος στη λίστα των υπόπτων για σχέση με το Ισλαμικό Κράτος και μάλιστα οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες έχουν εκδώσει σε βάρος του «ειδικό δελτίο διαρκούς επιτήρησης», το οποίο έχει αποσταλεί σε όλες τις συνεργαζόμενες μυστικές υπηρεσίες των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Κατά πληροφορίες, το «απόρρητο δελτίο» που έφθασε στην Αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ περιγράφει τον 49χρονο με το γαλλικό διαβατήριο ως ύποπτο για καθοδήγηση προσώπων όσον αφορά την ένταξή τους στις τάξεις του ISIS και παράλληλα τον εμφανίζει ως στρατολόγο πυρήνων τζιχαντιστών που βρίσκονται «εν υπνώσει» στη γηραιά ήπειρο!

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι μυστικές υπηρεσίες μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να έχουν στα χέρια τους χειροπιαστά στοιχεία για άμεση συμμετοχή του στο δίκτυο εξτρεμιστών. Πάντως, έχει διαπιστωθεί ότι έχει κάνει ταξίδια στη Συρία, χωρίς όμως να πιστοποιείται η εμπλοκή του σε πολεμικές επιχειρήσεις του ISIS. Σε ένα από τα ταξίδια που είχε κάνει ο 49χρονος στην Υεμένη διαπιστώθηκε από Γάλλους πράκτορες ότι μετέβη σε στρατόπεδο εκπαίδευσης μαχητών του Ισλαμικού Κράτους! Ο 49χρονος είναι υπό διαρκή επιτήρηση από την Αντιτρομοκρατική και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να απελαθεί στη Γαλλία.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...