Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου τραγουδιστή

Ο Αγγελος Δαδάρος, με το περίτεχνο μούσι, μιλά στην «Espresso» για την ξενιτιά και το comeback στις πίστες

Ο Αγγελος Δαδάρος, με το περίτεχνο μούσι, μιλά στην «Espresso» για την ξενιτιά και το comeback στις πίστες

Ο Δραμινός Αγγελος Δαδάρος, ο λαϊκός τραγουδιστής με το περίτεχνο μούσι και τα 29 χρόνια επιτυχημένης καριέρας σε Ελλάδα και εξωτερικό, φέτος τον χειμώνα επιστρέφει στις αθηναϊκές πίστες. Ο ερμηνευτής με το φανατικό κοινό, που του απαγορεύει να ξυριστεί (!), μιλά στην «Espresso» για τη ζωή του, τα περίεργα της δουλειάς, τα καφάσια με τις σαμπάνιες στις πίστες, αλλά και τη νέα δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζει.

Παιδί πολύτεκνης αγροτικής οικογένειας, ο Αγγελος έδειξε από μικρός την αγάπη του για το τραγούδι, κληρονομώντας την καλή φωνή από τον μπαμπά του. «Με τον πατέρα μου πηγαίναμε μαζί στα χωράφια για δουλειά. Τον βοηθούσαμε όσο μπορούσαμε και τα τρία αγόρια, γιατί η φτώχεια ήταν μεγάλη και τα στόματα πολλά. Του άρεσε να τραγουδά επιτυχίες του Στέλιου Καζαντζίδη και του Μάκη Χριστοδουλόπουλου. Εγώ σιγοντάριζα και μου έγινε βίωμα» θυμάται ο ερμηνευτής, που σε ηλικία μόλις 14 χρόνων είχε την τύχη να ανέβει σε πίστα, με τη μεσολάβηση ενός συγγενικού προσώπου.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’80, όταν ήταν μόλις 17 ετών, η ανεργία τον οδήγησε στη Γερμανία, όπου εργάστηκε ως μάγειρας. «Αλλά με το πέρασμα του χρόνου και εκεί έπιασα πάλι το μικρόφωνο» σχολιάζει με χιούμορ. Υστερα από τρία χρόνια στην ξενιτιά, επέστρεψε στην Ελλάδα για τη στρατιωτική θητεία του και έπειτα γύρισε στη Γερμανία, όπου τα επαγγελματικά του πήγαιναν πολύ καλά και τα μεροκάματα ήταν υψηλά, καθώς οι ομογενείς διψούσαν για ελληνική διασκέδαση.

2 13

Το 1995 κυκλοφόρησε στην Ελλάδα ο πρώτος δίσκος του με τίτλο «Γύρισε, αγάπη μου» και τέσσερα χρόνια αργότερα ο τραγουδιστής ήρθε στην πατρίδα. «Δεν μπορούσα άλλο στο εξωτερικό. Ηθελα να εργαστώ και να κάνω καριέρα στη χώρα μου» σχολιάζει ο Αγγελος Δαδάρος. Ακολούθησε η κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου του με τίτλο «Τι μου λέει;» και το 1999 ο τρίτος, με το τραγούδι «Χάνομαι», που έγινε σουξέ.

Υστερα από μια σειρά σημαντικών συνεργασιών στη Θεσσαλονίκη με μεγάλα ονόματα του πενταγράμμου, μεταξύ των οποίων και ο Ζαφείρης Μελάς, ο νεαρός τότε Δραμινός επέστρεψε στο χωριό του, τα Κύρια, απογοητευμένος.

Το παρασκήνιο στα καμαρίνια

Ασχολήθηκε με τις γεωργικές εργασίες, αλλά μέσα του τον «έτρωγε» ένα «γιατί;». «Στα καμαρίνια των μεγάλων κέντρων διασκέδασης επικρατούσαν ζήλιες, κόντρες και πισώπλατα “μαχαιρώματα”. Εως τότε νόμιζα ότι όλοι οι επιτυχημένοι καλλιτέχνες έφτασαν ψηλά με τη φωνή και το ταλέντο, αλλά ήταν λάθος εκτίμηση για κάποιους. Απογοητεύτηκα με όσα είδα κι έτσι τα παράτησα. Για λίγο, όμως» αποκαλύπτει ο ερμηνευτής, που το 2004 ήρθε στην Αθήνα αναζητώντας επαγγελματική μουσική στέγη. Οι εμφανίσεις στην πρωτεύουσα πήγαν πολύ καλά και για ένα διάστημα συνεργάστηκε στη σύνθεση και τους στίχους των τραγουδιών του με τα αδέλφια του, τον dj Σίμο και τον Κώστα. Μια συνεργασία που διεκόπη το 2012, όταν ο Αγγελος παντρεύτηκε, έκανε δύο παιδιά και με την οικογένειά του έφυγαν μετανάστες στη Γερμανία για μια καλύτερη ζωή.

Η ανάγκη του να τραγουδά, όμως, τον έφερε πάλι πίσω στην πατρίδα και φέτος, ύστερα από τέσσερα χρόνια συναυλιών και εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα, ο 42χρονος Αγγελος Δαδάρος αποφάσισε να «χορέψει» και την πρωτεύουσα, ενώ παράλληλα ετοιμάζει τον νέο δίσκο του. Ωστόσο, δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για το περίτεχνο μούσι του. «Είκοσι χρόνια το έχω και το ξυραφάκι πλέον πηγαίνει μόνο του! Μια φορά το ξύρισα για να βγω σε τηλεοπτική εκπομπή και μου έκαναν παρατήρηση! Μου είπαν να μην το ξανακόψω» λέει με το αστείρευτο χιούμορ του.

Σαμπάνιες και 30.000 followers!

Στα χρόνια που εργάζεται στη νύχτα, τα μάτια του είδαν πολλά, όπως εξομολογείται. «Θυμάμαι ένα βράδυ ότι μια κοπέλα ανέβηκε στην πίστα και έμεινε δίπλα μου, όρθια, μέχρι να τελειώσω το πρόγραμμα. Μέσα μου γελούσα, αλλά δεν είχα επιλογή. Ευτυχώς, τις επόμενες ημέρες τής απαγόρευσαν την είσοδο στο μαγαζί! Στην Κρήτη βρίσκεται το πιο μεγάλο κοινό μου. Υπήρξε βραδιά που με “έχτισαν” με κούτες γεμάτες σαμπάνιες και δεν έβλεπα τον κόσμο. Οποτε κατεβαίνω στο νησί κλειδώνομαι στο ξενοδοχείο, γιατί πραγματικά οι αντιδράσεις θαυμασμού εκεί είναι ακραίες» παραδέχεται ο Αγγελος, ο οποίος στο διαδίκτυο διατηρεί τρία προφίλ με περισσότερους από 30.000 followers, σελίδες που διαχειρίζεται ο ίδιος.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...