Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Η υπόθεση ανθρωποκτονίας του ξενοδόχου Ανδρεαδάκη και τα sms από τον Λαυρεντιάδη

Με τις καταθέσεις δύο σημαντικών μαρτύρων άρχισε χθες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η ακροαματική διαδικασία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του ξενοδόχου Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη

Με τις καταθέσεις δύο σημαντικών μαρτύρων άρχισε χθες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η ακροαματική διαδικασία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του ξενοδόχου Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη στη Βουλιαγμένη, τον Ιούνιο του 2012, με τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη (φωτό) και άλλους έξι κατηγορουμένους να έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η απόπειρα δολοφονίας του επιχειρηματία έγινε μέσω της αποστολής μιας «εκρηκτικής» γλάστρας. Επίσης, σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης φέρεται ότι είχε αναθέσει το συμβόλαιο θανάτου του ξενοδόχου (έναντι 50.000 ευρώ) σε έναν από τους συγκατηγορουμένους του. Μάλιστα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο επιχειρηματίας μέσω αριθμού κινητού τηλεφώνου, που ανήκε σε αλλοδαπό, έστειλε σε έναν από τους φερόμενους ως δράστες της επίθεσης τρία μηνύματα την ώρα που παραδόθηκε το δέμα-βόμβα στο θύμα.

Αυτός είναι κι ο λόγος που στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης του δικαστηρίου βρέθηκαν οι δεκάδες τηλεφωνικές συσκευές που είχε στην κατοχή του ο επιχειρηματίας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατέθεσε ο υπεύθυνος ασφαλείας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη την επίμαχη περίοδο, ο οποίος ωστόσο δεν φάνηκε να γνωρίζει τίποτα για την υπόθεση, αν και -πέραν του επιχειρηματία- διατηρεί φιλικές σχέσεις με άλλους δύο κατηγορουμένους στην υπόθεση.

Κατασκοπία

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο μάρτυρας προσπάθησε να εξηγήσει τα δεκάδες τηλέφωνα που είχε στην κατοχή του ο επιχειρηματίας, αναφέροντας: «Είχε τηλέφωνα ο Λαυρεντιάδης γιατί φοβόταν την κατασκοπία. Για να μην τους παρακολουθούν στο κομμάτι των επιχειρήσεων. Ξέρω ότι, όταν ήθελε τηλέφωνα, πήγαιναν στο κέντρο τα παιδιά και έπαιρνα από ανταλλακτήρια και μαγαζιά εκεί. Ο ίδιος είχε ένα αγγλικό τηλέφωνο, με το οποίο επικοινωνούσε μαζί μου. Αυτό ήταν το βασικό του, αν και με είχε πάρει όλες κι όλες δέκα φορές. Ομως, όλοι οι επιχειρηματίες χρησιμοποιούν τέτοια τηλέφωνα. Ολοι έχουν 5, 10, 20 τηλέφωνα!»

Χθες άρχισε και η κατάθεση του αδελφού του επιχειρηματία, ο οποίος ωστόσο δεν προσδιόρισε συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία ευθύνονται για την επίθεση. Ομως, ανέφερε ότι ο ξενοδόχος είχε επιχειρηματικά πάρε δώσε με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Οκτωβρίου 2016.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...