Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 13 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείξτε περισσότερη προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών σας,...

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Που χάθηκε ο Γιώργος Λαμπάτος

►Ο «πόλεμος» που τον οδήγησε εκτός τηλεόρασης και το παράπονό του
►Τα οικονομικά προβλήματα και ο έρωτας που ήρθε στα 50 του χρόνια

►Ο «πόλεμος» που τον οδήγησε εκτός τηλεόρασης και το παράπονό του
►Τα οικονομικά προβλήματα και ο έρωτας που ήρθε στα 50 του χρόνια

Ο καλόπιστος, χαμογελαστός και διακριτικός τηλεοπτικός Θανάσης της σειράς «Λαβ Σόρρυ» δεν έχει καμία διαφορά στο ήθος, την ευγένεια και το ταλέντο με τον «αιώνιο έφηβο» του θεάματος Γιώργο Λαμπάτο!

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Ο ηθοποιός, που ο μπαμπάς του ήταν δημόσιος υπάλληλος κι εκείνος -όταν ήταν μικρός- ονειρευόταν να γίνει οδηγός πούλμαν για να πηγαίνει ταξίδια στο εξωτερικό, έχει να εμφανιστεί σε σίριαλ με βασικό ρόλο από το 1994, όταν υποδύθηκε τον βοηθό του Σάκη του υδραυλικού (Τάσος Χαλκιά) στην κωμωδία που άφησε εποχή!

Αρχισε την καριέρα του ως μουσικός σε παιδικές παραστάσεις, αλλά γρήγορα πέρασε στο εμπορικό θέατρο και στην τηλεόραση, από όπου έγινε δημοφιλής στο ελληνικό κοινό. Ωστόσο, γρήγορα εξαφανίστηκε από τα τηλεοπτικά δρώμενα, όχι όμως και από το σανίδι, το οποίο υπηρετεί πιστά μέχρι σήμερα.

Σημαντικές συνεργασίες

Ο 50χρονος πρωταγωνιστής, ο οποίος στο παρελθόν μοιράστηκε τη σκηνή με σημαντικούς ηθοποιούς, όπως ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ο Στάθης Κακκαβάς, αλλά και ο Λάκης Λαζόπουλος, επιρρίπτει ευθύνες σε «πρόσωπα-κλειδιά» για το «φρενάρισμα» της καριέρας του στη μικρή οθόνη και παραδέχεται πως ο «πόλεμος» ακόμα συνεχίζεται. «Δεν με αφήνουν γιατί δεν είμαι ημέτερος, δεν πηγαίνω με τα νερά τους. Ακούω από τότε που ξεκίνησα ότι έχω ένα εξαιρετικό ταλέντο, αλλά δυστυχώς είμαι σε μια δουλειά που ο ένας τρώει τον άλλον. Δεν σε αφήνουν να πας μπροστά. Ομως δεν νίκησαν. Δεν με σταμάτησαν. Εφαγα αρκετές τρικλοποδιές με ρόλους που δεν πήρα, αλλά εγώ δεν το βάζω κάτω. Μου αρέσει ο αγώνας» αποκάλυψε σε μια εκ βαθέων συνέντευξή του ο Γιώργος Λαμπάτος, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε και αθλητής. Ολο αυτό έχει, βέβαια, ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα – και λόγω της κρίσης.

«Ο χώρος που επέλεξα δεν έχει μόνιμη δουλειά, δεν έχει μόνιμο μισθό, δεν μπορώ να φτιάξω τη ζωή μου, δεν μπορώ να υπολογίσω τι θα κάνω τον άλλο μήνα, όταν σήμερα παίρνω 500 ευρώ κι αύριο δεν παίρνω μία. Κάνω πρόβες τρεις μήνες, δεν παίρνω λεφτά και μετά ψάχνω άλλο θέατρο. Δύο φορές τον χρόνο ψάχνω για δουλειά» έχει πει. Το σωτήριο είναι πως διαθέτει δικό του σπίτι, αλλά ψυχολογικά αυτό δεν τον βοηθάει καθόλου, βλέποντας γύρω του τη μιζέρια, τα κλειστά μαγαζιά και την ακρίβεια της καθημερινότητας. Ωστόσο, δημιούργησε πριν από λίγα χρόνια τη Θεατρική Παιδεία, έναν θίασο που παρουσιάζει σε σχολεία παιδικές παραστάσεις. Μικρός σπούδασε κλασική κιθάρα με δάσκαλο τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο.

Με εφόδια τις μουσικές γνώσεις του και παρέα με μια φίλη του που έπαιζε πιάνο και φλάουτο βρήκαν δουλειά σε μια παιδική παράσταση και ενθουσιασμένος από την τέχνη της υποκριτικής γράφτηκε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη, έχοντας την ηθική και οικονομική υποστήριξη των γονιών του. Το 1989 πήρε τον πρώτο ρόλου το στη σειρά «Το συνεργείο» και τρία χρόνια αργότερα έπαιξε στα «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», «13ο κιβώτιο» και «Χάι Ροκ», που τον έκανε γνωστό στο πανελλήνιο σε ηλικία μόλις 24 ετών. Η επόμενη επιτυχία του ήρθε το 1994 με το «Λαβ σόρρυ» και ακολούθησαν οι (μεμονωμένες) συμμετοχές του στα σίριαλ «Τζιν και Τσέρρυ», «Κωνσταντίνου και Ελένης». Το 2004 εμφανίστηκε στην κωμωδία «Μη μασάς το παραμύθι», ενώ το 2008 έπαιξε σε ένα επεισόδιο της σειράς «Κόκκινο δωμάτιο».

Πήρε μέρος σε πέντε βιντεοταινίες, αντίστοιχες τηλεοπτικές θεατρικές παραστάσεις, ενώ σταθμοί στην καριέρα του ήταν το «Ρεμπέτικο» και «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» στο Εθνικό Θέατρο. Στα χρόνια της καριέρας του συνεργάστηκε σε μεγάλες εμπορικές επιτυχίες, όπως τα «Ελλάς κατόπιν αορτής» με τον Λάκη Λαζόπουλο, «Το αταίριαστο ζευγάρι», «Ούτε γάτα ούτε ζημιά», «Κατά λάθος αστυνομικός», «Ο Ηλίας του 16ου» με τον Μάρκο Σεφερλή, «Πες τα όλα», «Ο μαμάκιας» και τελευταία στην επιθεώρηση «Οικογένεια ΣΟΪ-ΜΠΛΕ», ενώ κινηματογραφικά το 2014 κέρδισε σημαντικές κριτικές για την ερμηνεία του στην ταινία «Η κούκλα» του Αντώνη Μανδρανή.

Με τον Λαζόπουλο

«Οταν πήγα φαντάρος, μόλις είχα τελειώσει τη δραματική σχολή και δούλεψα με τον Λάκη Λαζόπουλο. Τον γνώρισα πολύ καλά και είδα πως το γράψιμο είναι κάτι απλό και όχι κάτι φοβερό και δύσκολο. Σκέφτηκα, λοιπόν, να γράψω και να κερδίσω τον χρόνο. Να μην είμαι σε απραξία δημιουργικά, κάνοντας έτσι τη δική μου δουλειά και για να μπορώ να αντεπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου, στον εαυτό μου και την αξιοπρέπειά μου» είχε αναφέρει σε συνέντευξή του. Ο Γιώργος Λαμπάτος ζει από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις και το θέατρο. «Αφού δεν κάνω τηλεόραση κάνω διαφημίσεις για να με δει ο κόσμος και να με θυμηθεί» είχε πει χαρακτηριστικά ο ηθοποιός, που βρήκε τον έρωτα σε ώριμη ηλικία, στο πρόσωπο μιας αξιόλογης κοπέλας, με την οποία, αν τους αξιώσει ο Θεός, θα ανέβουν και τα σκαλιά της εκκλησίας, όπως αποκάλυψε πρόσφατα.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...