Μακρόν: Ο 38χρονος πρώην υπουργός που θέλει να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας

Νέος, ωραίος, γαλανομάτης και πολλά υποσχόμενος. Επίσης, «Βρούτος» και «light δημαγωγός»

Νέος, ωραίος, γαλανομάτης και πολλά υποσχόμενος. Επίσης, «Βρούτος» και «light δημαγωγός». Ολοι αυτοί είναι οι χαρακτηρισμοί που συνοδεύουν τον πρώην υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν (φωτό) στο νέο πολιτικό εγχείρημά του, που είναι να γίνει ένοικος στα Ηλύσια Πεδία μετά τις προεδρικές εκλογές του 2017.

Το πολιτικό κατεστημένο από το οποίο αναδύθηκε ο 38χρονος πρώην τραπεζίτης δεν θέλει ούτε να ακούει γι’ αυτόν, καθώς πιστεύει ότι το κατακερματίζει απέναντι στην πανίσχυρη ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, που είναι σίγουρο ότι θα περάσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών.

«Ο Μακρόν είναι κίνδυνος για εμάς» λέει υπουργός της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, διατηρώντας την ανωνυμία του. «Θα κλέψει ψήφους από Αριστερά και από Δεξιά, αν πιθανότατα δεν μπορεί να πετύχει τίποτε περισσότερο από ένα 18% και να φτάσει ο ίδιος στον δεύτερο γύρο» εξηγεί. Αποφεύγει, όμως, να μιλήσει για την πιθανότητα ο Μακρόν να κερδίσει τη Λεπέν.

Εξοργισμένος εμφανίζεται και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ, που ηγείται της κούρσας για το αξίωμα της Κεντροδεξιάς. Τον χαρακτηρίζει «Βρούτο» επειδή παραιτήθηκε από την κυβέρνηση Ολάντ και έχει κάθε λόγο να τον φοβάται. Σίγουρα δεν βοηθούν τον Μακρόν το πολύ μικρό επιτελείο του (μόλις 12 άτομα), αλλά και το γεγονός ότι, επειδή δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά υποψήφιος και είναι ανεξάρτητος, δεν μπορεί να έχει κρατική χρηματοδότηση. Ισως, όμως, τον βοηθήσει το γεγονός ότι επαγγέλλεται το «διαφορετικό».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ