Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Τι τρέχει με την υπόθεση Γιακουμάκη;

Αλλαξε χέρια ανακριτή για δεύτερη φορά η δικογραφία ενάμιση χρόνο μετά τον χαμό του 20χρονου σπουδαστή!

Αλλαξε χέρια ανακριτή για δεύτερη φορά η δικογραφία ενάμιση χρόνο μετά τον χαμό του 20χρονου σπουδαστή!

Την υπομονή και τις αντοχές της οικογένειας του Βαγγέλη Γιακουμάκη δοκιμάζει η αντικατάσταση -για ακόμα μία φορά- της ανακρίτριας που «έτρεχε» την ανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση θανάτου του 20χρονου και η οποία μόλις έναν χρόνο πριν είχε διαδεχθεί την αρχική, που πήρε άδεια λόγω εγκυμοσύνης! Η υπόθεση γυρνάει στο σημείο μηδέν, παίρνοντας νέα καθυστέρηση.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Ηδη η ογκωδέστατη δικογραφία άλλαξε χέρια και έτσι δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη μετά την κατάθεση που έδωσαν τον Αύγουστο οι γονείς του αδικοχαμένου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Και όλα αυτά, ενώ έχει περάσει ενάμισης χρόνος από τον εντοπισμό του πτώματος του νεαρού Ρεθυμνιώτη σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, με κομμένες τις φλέβες του δεξιού χεριού και παραμορφωμένα σημεία του σώματος και του προσώπου του από επιθέσεις ζώων.

Ο νέος ανακριτής ενημερώνεται από την προκάτοχό του και έχει πλέον να μελετήσει από την αρχή τη «δικογραφία με τις αμέτρητες πτυχές», όπως λέει στην «Espresso» ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη Δημήτρης Μπούκας. «Η αλλαγή του δικαστικού λειτουργού θα πάει για ακόμα μία φορά πίσω την υπόθεση, για την οποία η οικογένεια έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά να τη φέρει σε αυτό το σημείο που βρίσκεται» επισημαίνει ο γνωστός ποινικολόγος των Ιωαννίνων και τονίζει με νόημα: «Είναι μια υπόθεση για την οποία πολλοί βιάστηκαν να πουν ότι δεν υπήρχε τίποτα και έπρεπε να αφεθεί στο περιθώριο, που μίλησαν για δήθεν αυτοκτονία, που βρέθηκαν συνάδελφοι που είπαν ότι δεν υπάρχει αδίκημα, και μάλιστα κατά τρόπο, θα έλεγα, απαράδεκτο».

ghghgh

Εξάλλου, η υπόθεση Γιακουμάκη άρχισε ως υπόθεση εξαφάνισης, αλλά εξελίχθηκε σε απίστευτο θρίλερ με αποκαλύψεις για άγρια καψώνια, που έπαιρναν τη μορφή βασανιστηρίων σε βάρος του άτυχου νεαρού, από «σκληρούς» σπουδαστές στην ίδια σχολή. Οι μέρες του στη Γαλακτοκομική έγιναν κόλαση, σε βαθμό που δεν μπορούσε να βγαίνει από το δωμάτιό του, ενώ ακόμα και σήμερα παραμένουν θολές πληροφορίες και υπάρχουν κενά στην υπόθεση.

Ηταν 6 Φεβρουαρίου 2015, όταν ο 20χρονος έφυγε από το δωμάτιο, αφήνοντας πίσω του πορτοφόλι και κινητό. Το δραματικό φινάλε γράφτηκε 37 ημέρες μετά, νωρίς το πρωί της 15ης Μαρτίου, όταν ένα ζευγάρι τηλεφώνησε αναστατωμένο στην Αμεση Δράση, λέγοντας πως είχε βρει το πτώμα άντρα μέσα σε λασπωμένο χωράφι, δίπλα στον χωματόδρομο που οδηγούσε στην Παμβώτιδα.

Στο εδώλιο οι υπέυθυνοι της Γαλακτοκομικής Σχολής

Στις 20 Οκτωβρίου θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ιωαννίνων ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής και η υπεύθυνη της εστίας, κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος, και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος. Η υπόθεση αφορά παρέμβαση του κ. Μαρκογιαννάκη, ώστε να μην τιμωρηθεί από τη διοίκηση της σχολής ένας σπουδαστής, ο οποίος μάλιστα φέρεται ότι εμπλέκεται και στην υπόθεση θανάτου του Γιακουμάκη.

Πάντως, το «παρών» θα δώσουν και οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», στον οποίο υπάγεται η Σχολή. Σε αυτή τη δίκη η οικογένεια Γιακουμάκη δεν έχει τη νομική δυνατότητα παράστασης πολιτικής αγωγής.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...