Στην Ελλάδα για τρεις συναυλίες η χορωδία της Deutsche Welle

Τρεις συναυλίες στην Ελλάδα θα δώσει η χορωδία του γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Deutsche Welle, που μετράει 20 χρόνια ιστορίας

Τρεις συναυλίες στην Ελλάδα θα δώσει η χορωδία του γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Deutsche Welle, που μετράει 20 χρόνια ιστορίας.

Η πρώτη θα δοθεί αύριο στα Καλάβρυτα (αίθουσα εκδηλώσεων της Μαθητικής Εστίας, 20.30), με την υποστήριξη του υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και του Δήμου Καλαβρύτων. Νωρίτερα, στις 18.00, στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας, τα μέλη της χορωδίας θα συζητήσουν με δημοσιογράφους, μαθητές, καθηγητές και επιζώντες της σφαγής των Καλαβρύτων το θέμα «Το χρέος της μνήμης – η μνήμη του χρέους» και αντικείμενο τη σχέση της ιστορικής μνήμης με τα ΜΜΕ. Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου θα δοθεί η δεύτερη συναυλία στο ανακαινισμένο αρχαίο θέατρο της Μήλου (19.00), σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας (στο οποίο θα διατεθούν τα έσοδα της εκδήλωσης), τον δήμο και τον Σύνδεσμο των Απανταχού Μηλίων.

Στο Μέγαρο Μουσικής

Οι συναυλίες της χορωδίας της Deutsche Welle θα ολοκληρωθούν με εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τρίτη 4 Οκτωβρίου (20.30), σε συνεργασία με τη χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Σκοπός αυτής της συναυλίας είναι η στήριξη της καμπάνιας «Ολοι Μαζί Μπορούμε» και αντί για εισιτήριο οι θεατές καλούνται να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας.

sel 6 7 f11 choir3

Οσο για τη χορωδία; Απαρτίζεται από 50 και πλέον μέλη, κυρίως δημοσιογράφους αλλά και στελέχη υπουργείων και διεθνών οργανισμών στη Βόνη (όπου κάνουν τις πρόβες τους), ενώ κύριο χαρακτηριστικό της είναι η πολυπολιτισμικότητα. Ερμηνεύουν παραδοσιακά τραγούδια από όλη την υφήλιο, στη γλώσσα που έχουν γραφτεί, και μάλιστα η Ειρήνη Αναστασοπούλου, μέλος της χορωδίας από την Ελλάδα, έχει επιλέξει ένα παραδοσιακό τραγούδι της Τήλου με τίτλο «Ερήνη». Διευθύνει η δημοσιογράφος του αγγλόφωνου αφρικανικού προγράμματος της DW Μάγια Μπράουν.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ