Τα μυστικά για γιόγκα κατ’ οίκον!

Οι προϋποθέσεις για πιο αποτελεσματική άσκηση! Η κατάλληλη ώρα, ο χώρος και το σωστό ντύσιμο

Η γιόγκα είναι μια πρακτική η οποία, σύμφωνα με τους δασκάλους που τη διδάσκουν, μπορεί να βοηθήσει όσους την εξασκούν να παραμείνουν υγιείς, ήρεμοι και σε κατάσταση ευεξίας.

Σε περίπτωση που κάνει κανείς γιόγκα στο σπίτι, αναφέρουν οι ειδικοί, οι ευεργετικές συνέπειες δεν θα περιορίζονται μόνο στον ίδιο, αλλά θα επεκτείνονται και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Γι’ αυτό δίνουν μια σειρά από πρακτικές συμβουλές ώστε να βελτιστοποιηθούν τα αποτελέσματα.

Για αρχή συστήνουν η πρακτική να γίνεται το πρωί, καθώς με αυτόν τον τρόπο το επίπεδο της ενέργειας του σώματος θα διατηρείται υψηλό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, οι ειδικοί συστήνουν κάποια στιγμή πριν από το μεσημεριανό γεύμα ή το απόγευμα.

Βασική προϋπόθεση είναι η εξάσκηση να γίνεται με ελαφρύ στομάχι, κατά προτίμηση δύο με τρεις ώρες μετά το γεύμα.

Καλό θα ήταν να δημιουργηθεί ειδικό δωμάτιο για την εξάσκηση της γιόγκα. Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει στις θετικές δονήσεις να μεταφερθούν και στα υπόλοιπα δωμάτια, μεταδίδοντας θετική ενέργεια στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, οι δάσκαλοι γιόγκα συστήνουν να επιλεγεί ένα άλλο δωμάτιο, το οποίο όμως πρέπει να είναι ήσυχο, χωρίς αιχμηρά αντικείμενα και να αερίζεται καλά. Ο ρουχισμός θα ήταν προτιμότερο να είναι όσο το δυνατόν πιο απλός και άνετος, αποφεύγοντας τα πολύ σφιχτά ρούχα, τα κοσμήματα, αλλά και το πολύ έντονο μακιγιάζ.

Πριν ξεκινήσει κανείς τη γιόγκα, πρώτο μέλημά του πρέπει να είναι η προθέρμανση. Σε αυτό οι ειδικοί είναι κατηγορηματικοί, διότι διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμού. Συστήνουν η ένταση των ασκήσεων που θα ακολουθήσουν να αυξάνεται σταδιακά και όχι απότομα, διότι όχι μόνο δεν πρόκειται να φέρει γρηγορότερα αποτελέσματα, αλλά θα κάνει την εξάσκηση πιο δύσκολη και επίπονη.

Σημαντικό είναι, δε, η εξάσκηση να γίνεται καθημερινά. Τέλος, συμβουλεύουν να ασχοληθούν με τη γιόγκα σταδιακά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ