Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

«Εκλεβε» ρεύμα ο Μικρούτσικος

► Καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλάκιση με αναστολή για το πειραγμένο ρολόι της ΔΕΗ στη μεζονέτα του στην Κηφισιά
► Πώς βυθίστηκε η ζωή του στο σκοτάδι όταν έσβησαν οι προβολείς στα πλατό!

Για 16 μήνες «γλίτωνε» ηλεκτρικό ρεύμα στη μεζονέτα του στην Κηφισιά ο Ανδρέας Μικρούτσικος, ωστόσο η… παρέμβασή του στο ρολόι της ΔΕΗ έγινε αντιληπτή, με αποτέλεσμα ο ίδιος να καταδικαστεί σε επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματική ικανοποίηση! Ο πρώην σταρ της TV παραπέμφθηκε στο εδώλιο για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας κατ’ εξακολούθηση, αφού κατά το κατηγορητήριο έκλεβε την επιχείρηση από τις 6 Φεβρουαρίου 2012 έως τις 20 Ιουνίου 2013.

ΑΠΟ ΤΗ
ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

Από τον έλεγχο των τεχνικών της ΔΕΗ προέκυψε ότι ο Ανδρέας Μικρούτσικος κατάφερε με το «πειραγμένο» ρολόι να γλιτώσει ρεύμα αξίας 1.330 ευρώ, το οποίο μαζί με τους τόκους αγγίζει τα 1.700 ευρώ, ενώ υπολογίζεται σε περίπου 8.000 κιλοβατώρες. Η πλευρά του άλλοτε δημοφιλούς προσώπου της τηλεόρασης, η ζωή του οποίου βυθίστηκε στο σκοτάδι μόλις έσβησαν οι προβολείς στα πλατό, δεν εμφανίστηκε καθόλου στο δικαστήριο, ενώ -όπως αναφέρθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία- κλήθηκε στην προκαταρκτική εξέταση και δεν εμφανίστηκε.

Στο βήμα του μάρτυρα από την πλευρά της ΔΕΗ ανέβηκε για να καταθέσει ο Ι.Ζ., τεχνικός που είχε κάνει τον έλεγχο στο ρολόι της μονοκατοικίας: «Σε δειγματοληπτικό έλεγχο, δεν έγινε δηλαδή κάποια καταγγελία, διαπιστώσαμε επέμβαση στο ρολόι. Γύριζε ανάποδα το ρολόι! Μετρούσε προς τα πίσω! Κόψαμε την παροχή και ενημερώσαμε αμέσως την υπηρεσία. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει κατά λάθος ή να απορυθμίστηκε. Μάλιστα, ξέρω ότι υπάρχει ενημέρωση από την υπηρεσία στον ιδιοκτήτη, αλλά εκείνος έχει αδιαφορήσει». Μετά την καταδίκη του Ανδρέα Μικρούτσικου, η ΔΕΗ αναμένεται να διεκδικήσει και στο αστικό δικαστήριο το ποσό που της οφείλει από την παράβαση.

Η «πτώση» του Ανδρέα Μικρούτσικου άρχισε με τις δικαστικές περιπέτειές του, από τις οποίες «απειλήθηκαν» η μεζονέτα, ένα οικόπεδο 2.000 τ.μ. στην περιοχή Ντράφι, αλλά και διαμερίσματά του στην Πάτρα. Η απόφασή του το 2005 να επενδύσει στην αγορά του 49% των στούντιο Τσιλιγιάννη με εγγύηση μέρος της ακίνητης περιουσίας του ήταν καθοριστική. Μέχρι το 2009 τα χρέη προς τις τράπεζες εξαιτίας της επένδυσης τον έφεραν ένα βήμα πριν από την απώλεια μέρους της ακίνητης περιουσίας του. Μάλιστα, από μια διαμάχη από την εποχή του «Big Brother» παραλίγο να χάσει το σπίτι του.

Διαμάχες με τη Δήμητρα Ρουμπέση

Την εποχή του reality show μια ομάδα δικηγόρων είχε αξιώσει την αλλαγή της ώρας μετάδοσης και ο Ανδρέας Μικρούτσικος είχε καταφερθεί από το βήμα της εκπομπής εναντίον τους. Ως ανταπάντηση έλαβε αγωγή, η οποία κατέληξε σε υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης ύψους 50.000 ευρώ, την οποία αδυνατούσε να πληρώσει. Τότε για ακόμη μια φορά το σπίτι του βρέθηκε μια ανάσα από τον πλειστηριασμό. Ο παρουσιαστής απασχόλησε τα δικαστήρια και με τις διαμάχες με την πρώην σύζυγό του Δήμητρα Ρουμπέση, έπειτα από έγκληση εκείνης για την απόδοση από μέρους του μιας μοτοσικλέτας («παπί») και ενός τετράτροχου («γουρούνα»).

Η πτώση ενός πρώην σταρ της τηλεόρασης! Η κατάθλιψη, το χρέος και οι πλειστηριασμοί

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος, ίσως ο τελευταίος λαμπερός τηλεοπτικός σταρ της νεότερης γενιάς, ζει σήμερα αποτραβηγμένος στο σπίτι του στην Κηφισιά με τον φόβο μήπως το χάσει, λόγω των χρεών του.

Στα 66 του, με αραιά και μακριά γκρίζα μαλλιά, σκυθρωπός και αδυνατισμένος, ο παρουσιαστής, ο οποίος μεσουράνησε τις προηγούμενες δύο δεκαετίες στην ελληνική τηλεόραση, μοιάζει με σκιά του εαυτού του.

Ανεργος, μένοντας στα «αζήτητα» του θεάματος, δίνει τη μάχη της επιβίωσης μετά την οικονομική καταστροφή που υπέστη, όπως όλα δείχνουν, κυρίως από επενδυτικούς χειρισμούς του.

Ο ταλαντούχος άλλοτε τηλεοικοδεσπότης και ένας από τους πιο αγαπητούς -και ακριβοπληρωμένους- παρουσιαστές του κοινού, ο αεικίνητος, ο χαμογελαστός, ο ατακαδόρος, ο οποίος μιλούσε ακατάπαυστα και σήμερα εμφανίζεται με θλιμμένο βλέμμα, δεν μιλάει με κανέναν από τους VIP φίλους του.

Κλεισμένος στον εαυτό του, αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις και παραμένει στο καταφύγιό του, το σπίτι της Κηφισιάς.

Το καταφέρνει με δανεικά

Είναι μια μεζονέτα 160,90 τ.μ., οίκημα που έχει βγει αρκετές φορές σε πλειστηριασμό, με τιμή εκκίνησης το ποσό των 465.000 ευρώ (450.000 ευρώ για το σπίτι, 5.000 ευρώ για την αποθήκη και 10.000 ευρώ για το γκαράζ).

Κάθε φορά ο Μικρούτσικος καλείται να πληρώσει 8.000 ευρώ για να μην προχωρήσει η διαδικασία και το καταφέρνει με δανεικά.

Τα τηλεοπτικά στούντιο, ο χώρος του μοντάζ, οι κάμερες και τα φώτα ήταν κάποτε όλη του η ζωή. Μέσα εκεί ωρίμασε και με τα χρόνια ενσωματώθηκε στον χώρο της τηλεόρασης σαν «εξάρτημα» βασικό για την καλή λειτουργία των εκάστοτε τηλεοπτικών σταθμών όπου εργαζόταν.

Περήφανος αδελφός του Θάνου Μικρούτσικου και στοργικός πατέρας του Στέργιου, τα τελευταία πέντε χρόνια δίνει τη μάχη της επαγγελματικής ανυπαρξίας του και λέγεται ότι γράφει την αυτοβιογραφία του, ένα βιβλίο «βόμβα» για τη showbiz.

«Είχε πολλές τύψεις, βίωσε κατάθλιψη, την αποκαλούσε μάλιστα πνευματική κατάθλιψη, για τα λάθη του, για ατυχείς στιγμές που είχε. Ταυτόχρονα, μέσα από όλο αυτό το αδιέξοδο και το μηδέν, έβρισκε τρόπους να κρατηθεί ζωντανός, δημιουργικός και ακμαίος» έχει πει χαρακτηριστικά σε παλαιότερη συνέντευξή του ο μοναχογιός του.

Σε μια σπάνια έξοδό του στις αρχές του χρόνου, στη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στο Badminton, ο Ανδρέας Μικρούτσικος (που καπνίζει ηλεκτρονικό τσιγάρο) τράβηξε τα φλας των φωτογράφων. Η εμφάνισή του ήταν ατημέλητη και ο ίδιος φαινόταν καταβεβλημένος.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...