Υπόθεση Γιακουμάκη: Υπήρξε τηλεφώνημα από τη γραμματεία της Βουλής για την αποβολή

Η γραμματέας αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια πειθαρχικού συμβουλίου υπήρξε τηλεφώνημα από τη γραμματεία της Βουλής!

Με την εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίστηκε χθες για πέμπτη μέρα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων η ακροαματική διαδικασία για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε αυτήν, σχετικά με την υπόθεση θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη (φωτό).

Στο δικαστήριο (δεν εμφανίστηκαν οι γονείς του αδικοχαμένου σπουδαστή) κατέθεσαν ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σέρκο Χαρουτουνιάν, η γραμματέας της Γαλακτοκομικής Σχολής Βικτορία Παντίου και μία καθηγήτρια.

Η γραμματέας αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια πειθαρχικού συμβουλίου υπήρξε τηλεφώνημα από τη γραμματεία της Βουλής! Ο τότε διευθυντής είχε εισηγηθεί στο πειθαρχικό πενθήμερη αποβολή από τα μαθήματα για τους τρεις σπουδαστές, ωστόσο επέστρεψε ενοχλημένος μετά το τηλεφώνημα και εισηγήθηκε τη μεταβολή της ποινής σε τριήμερη αποβολή, επειδή δύο από τους σπουδαστές ήταν ανήλικοι και οι γονείς τους δεν μπορούσαν να τους παραλάβουν. Σύμφωνα με τη γραμματέα, το τηλεφώνημα από τη Βουλή έγινε γιατί ο πρώην βουλευτής και υπουργός κ. Μαρκογιαννάκης ήθελε να ζητήσει από τον διευθυντή ευνοϊκότερη μεταχείριση του ενήλικα σπουδαστή.

Η καθηγήτρια κατέθεσε πως έβλεπε καθημερινά τον Βαγγέλη αλλά δεν είχε αντιληφθεί βίαιη συμπεριφορά εναντίον του ούτε όμως και ευνοϊκή συμπεριφορά του πρώην διευθυντή της προς τους σπουδαστές. Ο κ. Χαρουτουνιάν είπε ότι τρεις μέρες μετά την εξαφάνιση του άτυχου 20χρονου μίλησε με τον διευθυντή, ενώ την επομένη έστειλε στη Γαλακτοκομική τον δικηγόρο του ΕΛΓΟ Ανδρέα Αθανασόπουλο. Στις 16 Φεβρουαρίου 2015 το Δ.Σ. αποφάσισε τη διενέργεια διοικητικής εξέτασης και ακολούθησε η απομάκρυνση του διευθυντή της σχολής.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ