Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Χριστίνα Βραχάλη μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην εγκυμοσύνης της

Στις δυσκολίες της εγκυμοσύνης της και στο πρόβλημα υγείας...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σασμός»: Ο Αντώνης λαμβάνει ένα στοιχείο για τον Αντρέα, ενώ ο...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Παύλος...

Birthday party για τη Μηλιού, παρέα με καλούς φίλους στη Γλυφάδα

Περιτριγυρισμένη από καλούς φίλους γιόρτασε η Χριστίνα Μηλιού τα...

Αύριο (;) κληρώνει

Το Μαξίμου επιμένει στον Μορώνη για πρόεδρο! Η αξιωματική αντιπολίτευση αντιπρότεινε τον Κουτρομάνο

Το Μαξίμου επιμένει στον Μορώνη για πρόεδρο! Η αξιωματική αντιπολίτευση αντιπρότεινε τον Κουτρομάνο

Αύριο, Πέμπτη, στη νέα συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων στη Βουλή θα επιχειρηθεί μια νέα προσπάθεια για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, με την κυβέρνηση να επιμένει στην υποψηφιότητα Μορώνη για την προεδρία και τη Ν.Δ. να κάνει ρελάνς, αντιπροτείνοντας τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθ. Κουτρομάνο για πρόεδρο του Συμβουλίου.

Αναφορικά με τη στιγμή που επέλεξε η αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει τη συγκεκριμένη πρόταση, κομματικές πηγές την αποδίδουν στο απόλυτο αδιέξοδο που υπήρξε στην προχθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων και στην παράταση μιας νοσηρής κατάστασης. Μάλιστα, έλεγαν ότι «η Ν.Δ. απέναντι σε αυτό και αφού τα πράγματα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν θεσμικά, πήρε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ως υπεύθυνη δύναμη».

Προσδιορίζουν, μάλιστα, τα χαρακτηριστικά της πρότασης για τον κ. Κουτρομάνο αναφορικά με την προεδρία του ΕΣΡ. «Εχει απόλυτα διαφανή και άμεμπτη δημόσια πορεία, πλήρως αποδεκτό κύρος από όλους και ευρύτατη αποδοχή. Είναι πρόταση που μπορεί να υποστηριχθεί απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις».

Πέταξε το γάντι

Στη Ν.Δ. διευκρινίζουν ότι προηγείται η θεσμική τάξη και έπονται τα πρόσωπα, πετώντας το γάντι στην κυβέρνηση για να καταργήσει το σύνολο του νόμου Παππά και να συμφωνήσει σε νέα ρύθμιση για επιστροφή των αρμοδιοτήτων στον φυσικό και τον συνταγματικό φορέα, το ΕΣΡ.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση σχολιάζει θετικά το γεγονός ότι η Ν.Δ. «επανέρχεται στη συζήτηση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, έστω και με μία ημέρα καθυστέρηση, αφού το θέμα θα μπορούσε να έχει λήξει από χθες».
Αναφερόμενη στην πρόταση της Ν.Δ., η Ενωση Κεντρώων τονίζει ότι «εφόσον όλα τα κόμματα συμφωνήσουν, εμείς δεν έχουμε αντίρρηση, προκειμένου να λήξει αισίως η σχετική μακροχρόνια εκκρεμότητα», προσθέτοντας ότι «θεωρούμε εποικοδομητικό για την επίτευξη συναίνεσης στο θέμα της σύστασης του νέου ΕΣΡ να πάρει η κυβέρνηση πίσω ολόκληρο τον γνωστό ως νόμο Παππά».

Την ίδια ώρα, τον Μιχάλη Σταθόπουλο, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης που είχε προκαλέσει τη σύγκρουση με την Εκκλησία για τις ταυτότητες (επί Σημίτη), πρότεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης για πρόεδρο του ΕΣΡ.

Ξεκάθαρες αιχμές για το Στε από Γεροβασίλη

f3 2537401

Σαφείς υπαινιγμούς κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη (φωτό) αναφορικά με τη διαρροή των προεδρικών διαταγμάτων που αφορούν τη δημιουργία νέων υπουργείων, το «σπάσιμο» και τη μετονομασία κάποιων άλλων, κάτι που ερμηνεύτηκε ως προαναγγελία ανασχηματισμού.

Δίδοντας συνέχεια στην κόντρα κυβέρνησης – ΣτΕ, η κυρία Γεροβασίλη σε συνέντευξη που παραχώρησε σχολίασε: «Οταν ρωτήθηκα μίλησα για δομικό ανασχηματισμό. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση σκέφτεται δομικές αλλαγές στη σημερινή συγκυρία. Αυτή η προετοιμασία με κάποιο μυστήριο τρόπο διέρρευσε χθες. Δεν είναι προεδρικά διατάγματα, είναι σχέδια. Μπορεί αύριο να γίνει σκέψη και να πει ότι βλέπουμε δυσκινησία και στο υπουργείο τάδε». Οι αιχμές κατά του ΣτΕ ήταν ξεκάθαρες, όπως βεβαίως και η επίθεση του Μεγάρου Μαξίμου μετά την απόφαση που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά. Ερωτηθείσα για το πότε προγραμματίζεται ο ανασχηματισμός, η Ολγα Γεροβασίλη πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός είπε προσφάτως και το διατυπώνω και εγώ ότι δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...