Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Η «πολιτοφυλακή» του Βοτανικού

Στο «οχυρό» που προορίζεται για την ανέγερση του τεμένους έχει δημιουργηθεί Στέγη Αστέγων, η οποία φρουρείται σε 24ωρη βάση από Αθηναίους που φορούν στρατιωτικές στολές

Στο «οχυρό» που προορίζεται για την ανέγερση του τεμένους  έχει δημιουργηθεί Στέγη Αστέγων, η οποία φρουρείται σε  24ωρη βάση από Αθηναίους που φορούν στρατιωτικές στολές

Ανησυχία προκαλεί στις Αρχές η περίεργη κατάληψη του χώρου που προορίζεται για την ανέγερση τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού από μια ομάδα πολιτών, με παραποιημένες στρατιωτικές στολές, οι οποίοι έχουν περιφράξει τον χώρο με συρματοπλέγματα και τον φρουρούν σε 24ωρη βάση και -κατά δήλωσή τους- θα τον υπερασπιστούν ακόμη και με όπλα!

Ως «διοικητής» της ομάδας που είναι υπεύθυνη για τη «φύλαξη» του χώρου αυτοπροσδιορίζεται ο 74χρονος Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος υποστηρίζει ότι από τις 4 Ιουλίου στο έκτασης 16 στρεμμάτων οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό στον Δήμο Αθηναίων λειτουργεί Στέγη Αστέγων για την περίθαλψη αναξιοπαθούντων!

Οι «στρατιώτες» του, που συμμετέχουν στην περιφρούρηση της «πύλης» επί της Ιεράς Οδού 114, δίπλα στη μαρκίζα που διαφημίζει τη Στέγη Αστέγων Βοτανικού, είναι εφοδιασμένοι με συστήματα ενδοεπικοινωνίας και απαγορεύουν την είσοδο σε όλους χωρίς έγκριση απευθείας από τον «αρχηγό».

f3 110

«Η έκταση είναι τεράστια. Είναι λογικό να χρησιμοποιούμε συρματοπλέγματα και συστήματα ενδοεπικοινωνίας, αλλά και να έχουμε εγκατεστημένες σκοπιές και περιπόλους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας» υποστηρίζει ο κ. Ιωαννίδης.
Αν και ο φερόμενος ως διοικητής -ο οποίος δηλώνει έφεδρος αξιωματικός- υποστηρίζει ότι ο χώρος διατίθεται για τη φιλοξενία, τη σίτιση και την ιατρική φροντίδα δεκάδων πολιτών, η Στέγη Αστέγων δεν διαθέτει καν παροχή ρεύματος!
Στην ερώτηση πόσα άτομα φιλοξενούνται στον αυτοσχέδιο καταυλισμό η απάντησή του είναι «πολλά και ακόμα περισσότερα ταΐζω»!

«Ανήκουν σε σύλλογο»

Μάλιστα, αρνείται ότι η κατάληψη του χώρου έγινε για να αποτραπεί η ανέγερση του τεμένους: «Καταρχήν δεν κάνουμε κατάληψη. Ο χώρος μάς ανήκει!» λέει και συμπληρώνει ότι «αν χρειαστεί, θα τον υπερασπιστούμε ακόμα και με τα όπλα», ενώ δεν παραλείπει να προτρέψει όλους τους Ελληνες να πάρουν τα όπλα!

Για την κατάσταση που επικρατεί στο σημείο εξέφρασε την έντονη ανησυχία του το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε σχετικό δελτίο Τύπου του οποίου σημειώνεται ότι «οι καταληψίες φέρεται ότι ανήκουν σε σύλλογο, ο οποίος είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης του τεμένους και η προσφυγή του είχε απορριφθεί, ενώ συμμετέχουν και μέλη συλλόγων που κυκλοφορούν με στρατιωτικές στολές και ασκούν έλεγχο στοιχείων για την είσοδο στον χώρο. Η κατάληψη έχει ως προφανή σκοπό, μεταξύ άλλων, να παρεμποδιστεί η ανέγερση του τεμένους, η οποία, όπως είναι γνωστό, αποτελεί απόφαση της Πολιτείας και διεθνή υποχρέωση της χώρας».

Οπως τονίζει ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστής Παπαϊωάννου, «η δράση αυτών των ομάδων θυμίζει εκδηλώσεις μίσους του παρελθόντος και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια».
Τέλος, γνωστοποιεί ότι έχει ήδη απευθυνθεί αρμοδίως σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ζητώντας την άμεση παρέμβασή τους.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...