Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Που χάθηκε ο Χριστόφορος Κοτέντος

►Μπήκε στον χώρο της μόδας ως μοντέλο και το 1999 δημιούργησε τον δικό του οίκο
►Rihanna, Eva Mendes,Fergie και Selena Gomez είναι μερικές από τις top πελάτισσές του

►Μπήκε στον χώρο της μόδας ως μοντέλο και το 1999 δημιούργησε τον δικό του οίκο
►Rihanna, Eva Mendes,Fergie και Selena Gomez είναι μερικές από τις top πελάτισσές του

Μπήκε δυναμικά στον χώρο της μόδας πριν από περίπου 17 χρόνια, όταν το ονοματεπώνυμό του έγινε και το brand name του οίκου του. Με σήμα κατατεθέν ένα ξίφος και «κοφτερή» fashion ματιά, ο Χριστόφορος Κοτέντος κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω του τα βλέμματα εκείνων που γνωρίζουν τον παγκόσμιο χάρτη της μόδας.

Το τηλεοπτικό κοινό γνώρισε καλύτερα τον 40χρονο σήμερα designer όταν ανέλαβε ρόλο κριτή και στις δύο σεζόν του reality show του ΑΝΤ1 «Next Top Model», ενώ έναν χρόνο μετά το τέλος της παραγωγής, τον Ιούλιο του 2011, ο Χριστόφορος πήρε τη μεγάλη απόφαση: Να φύγει από την Ελλάδα και να ανοίξει τα φτερά του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.
Σήμερα ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, όπου συνεχίζει κανονικά να σχεδιάζει συλλογές για άνδρες και γυναίκες, με χαρακτηριστικό την urban πολυτέλεια, υπογράφοντας ωστόσο και εξαιρετικές δημιουργίες υψηλής ραπτικής.

Με τη Westwood

Ο Χριστόφορος Κοτέντος έκανε είσοδο στη μόδα ως μοντέλο. Μάλιστα, είχε συνεργαστεί με τη «γιαγιά της punk fashion» Vivienne Westwood. Ψηλός, λεπτός, με ευγενικά χαρακτηριστικά προσώπου και συνήθως μακριά μαλλιά, ο όμορφος Ελληνας είδε τις πόρτες να ανοίγουν εμπρός του και τις πασαρέλες να απλώνονται στα πόδια του.

Ωστόσο, αυτό δεν του ήταν αρκετό. Δουλεύοντας ως μοντέλο, άρχισε παράλληλα να σκέφτεται ως σχεδιαστής, με αποτέλεσμα να πάρει την απόφαση να ασχοληθεί με το σχέδιο.
Ετσι, το 1999 δημιουργείται ο οίκος Christoforos Kotentos και το ταξίδι του δημιουργικού νεαρού συνεχίζεται, με νέες περιπέτειες. Οι δημιουργίες του υποδηλώνουν αυτό που είναι και o ίδιος: είναι κοσμοπολίτικες, μοντέρνες, κινούμενες σε έναν κόσμο που αλλάζει, δεν χάνουν ωστόσο ποτέ τις μίνιμαλ γραμμές τους και τη γεωμετρικότητά τους. Τα υλικά είναι πάντα πολυτελή και τα σχέδια σοφιστικέ.

Ως θαυμαστής του Πυθαγόρα, ο Χριστόφορος είναι απόλυτα αφοσιωμένος στη γεωμετρία, την τάξη και στα σχήματα, που αποτελούν σύμβολα.
Κάθε νέα κολεξιόν του αποθεώνεται, το πελατολόγιό του μεγαλώνει και περιλαμβάνει ισχυρά ονόματα της εγχώριας κοινωνίας. Η φήμη του δεν αργεί να εξαπλωθεί και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

To 2009 αποδέχεται την πρόταση του ΑΝΤ1 και κάθεται στην καρέκλα του κριτή στο «Next Top Model», ένα reality show που κάνει θραύση στις ΗΠΑ, αφού πρόκειται για ιδέα της Tyra Banks, η οποία το παρουσιάζει κιόλας.
Τον συγκεκριμένο ρόλο, στην ελληνική εκδοχή, αναλαμβάνει η Βίκυ Καγιά, ενώ δίπλα στον Χριστόφορο κάθονται η Τζένη Μπαλατσινού και ο Χάρης Χριστόπουλος.
Η παραγωγή γνωρίζει επιτυχία, ο σχεδιαστής όμως αρχίζει να διαισθάνεται την κρίση που πλησιάζει. Ετσι, το 2011 φεύγει από την Ελλάδα και μετακομίζει στο Λος Αντζελες. Η αρχή δύσκολη, ωστόσο δεν το βάζει κάτω. Βρίσκει την άκρη και αρχίζει να εργάζεται ως διευθυντής και επικεφαλής σχεδιαστής της εταιρίας Hadjiantonas, με τις δημιουργίες του να κερδίζουν κάθε φορά τις εντυπώσεις.

Στόχος του, ωστόσο, είναι να δημιουργήσει τη δική του εταιρία στις ΗΠΑ και να συνεχίσει την παράδοση του brand του. Φτιάχνει άλλη μία φορά βαλίτσες και εγκαθίσταται στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκει τους επενδυτές που θα τον βοηθήσουν στην πραγματοποίηση του ονείρου του.

Από τότε δεν έχει σταματήσει να εργάζεται και να δημιουργεί συλλογές για άνδρες και γυναίκες, με ολοένα και περισσότερες celebrities να τον προτιμούν για τις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί μεγάλων events και gala.
Η Rihanna, που έχει καθιερωθεί εκτός από τραγουδίστρια και ως fashion icon, η Eva Mendes, η frontwoman των Black Eyed Peas, Fergie, αλλά και η νεαρή Selena Gomez έχουν επιλέξει Christoforos Kotentos σε δημόσιες εμφανίσεις τους, με την τελευταία μάλιστα να φοράει ένα χειροποίητο φόρεμά του από μετάξι στα MTV Awards, στη live performance τραγουδιών της.

Στα fashion weeks

Η ζωή του Χριστόφορου μοιράζεται ανάμεσα σε Νέα Υόρκη, Παρίσι, Φλωρεντία και Μιλάνο, όπου «πετάγεται» για ενημέρωση, για Fashion Weeks και εκδηλώσεις μόδας, χρήσιμες για το portfolio του. Τη φωτογράφιση των σειρών του αναλαμβάνουν διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες, ενώ πάντα επιλέγει spots που αναδεικνύουν τις γραμμές και τα χρώματα των ρούχων του.
Η haute couture γίνεται στα χέρια του «παιχνίδι» και το όνομά του φιγουράρει σε εκείνα των Ελλήνων που άφησαν πίσω τους τη χώρα τους για να ζήσουν το δικό τους όνειρο. Ο Χριστόφορος είναι ένας από αυτούς, ένας επιτυχημένος σχεδιαστής, που απολαμβάνει τη ζωή και τη δουλειά του, ένας ευτυχισμένος άνθρωπoς.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...