Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Πριγκιπική «μονομαχία»

«Σφαγή» ανάμεσα σε Κάρολο και Αντριου για τη θέση και τα δικαιώματα που θα έχουν οι κόρες του δούκα του Γιορκ

Στα μαχαίρια φέρεται ότι είναι ο πρίγκιπας Κάρολος με τον αδελφό του, Αντριου, και αιτία είναι δύο γυναίκες. Μην πάει, όμως, ο νους σας στο πονηρό με την ερωτική έννοια, σίγουρα όμως η διαμάχη κρύβει πονηριά και από τις δυο πλευρές. Λύση στο πρόβλημα καλείται τώρα να δώσει η «μαμά Ελισάβετ», στην οποία ο πρίγκιπας Αντριου έστειλε σχετική επιστολή, ζητώντας τη βοήθειά της.

Ο καβγάς είναι για το «πάπλωμα» και συγκεκριμένα για τα καθήκοντα που θα έχουν οι δύο κόρες του Αντριου, Βεατρίκη και Ευγενία. Ο δούκας του Γιορκ προσπαθεί εδώ και χρόνια να εξασφαλίσει τη θέση που θα έχουν οι κόρες του ως «επίσημες εκπρόσωποι του στέμματος».

r3424t5Με την ιδιότητα αυτή θα μπορέσει να τους εξασφαλίσει δημόσια επιχορήγηση από τα χρήματα που διατίθενται στα μέλη της βασιλικής οικογένειας, καθώς και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Ο Κάρολος αντιτίθεται σε αυτό.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Express», ο 56χρονος πρίγκιπας Αντριου ζητεί με την επιστολή προς τη βασίλισσα Ελισάβετ οι δύο κόρες του να ασκούν πλήρως τα βασιλικά καθήκοντα. Ο δούκας του Γιορκ ζητεί επίσης να αποκτήσουν μια καλύτερη κατοικία στα ανάκτορα του Κένσινγκτον, καθώς δεν τους διατίθενται παρά «μόνο» μικρά διαμερίσματα.

Πλήρη βασιλικά καθήκοντα

«Υποστηρίζει εδώ και καιρό ότι η 28χρονη Βεατρίκη και η 26χρονη Ευγενία είναι οι μόνες εξ αίματος πριγκίπισσες της οικογένειας και πρέπει να έχουν πλήρη βασιλικά καθήκοντα, όπως οι εξάδελφοί τους (ο Ουίλιαμ και ο Χάρι), συνεπώς να διαθέτουν κατοικία ανάλογη με των εξαδέλφων τους στα ανάκτορα του Κένσινγκτον» αναφέρει το δημοσίευμα.

Για τον Αντριου η υπόθεση επείγει. Ηδη η Κέιτ, ο Ουίλιαμ και ο Χάρι έχουν επισκιάσει τη Βεατρίκη και την Ευγενία, οι οποίες είναι στην έβδομη και την όγδοη θέση στη σειρά διαδοχής. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί, καθώς ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σαρλότ μεγαλώνουν. Και τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα, όταν η Ελισάβετ αποβιώσει. Η ιδέα του θανάτου της μητέρας του τρομοκρατεί τον Αντριου, με τον Κάρολο να στέφεται βασιλιάς και τις ανιψιές «να μπαίνουν τελείως στο περιθώριο».

Βεατρίκη και Ευγενία δεν «βοηθούν» τον πατέρα τους

Ο δούκας του Γιορκ δεν έχει άδικο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα του «Paris Match», ωστόσο ο Κάρολος υποστηρίζει μια «ολιγομελή» εκπροσώπηση της μοναρχίας. Γι’ αυτόν, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, αρμόδια να εκπροσωπούν πλήρως το στέμμα, πρέπει να περιορίζονται σε αυτά που ανήκουν στην άμεση σειρά διαδοχής, άρα στους γιους του και στα παιδιά τους. Το κάνει για να αποφύγει επικρίσεις για το κόστος της μοναρχίας. Ηδη από το 2010 απέσυρε από τα δύο κορίτσια την προστασία τους από άνδρες της Σκότλαντ Γιαρντ, εξοικονομώντας 500.000 ευρώ.

Στη μάχη του αυτή, ο Αντριου δεν έχει τη βοήθεια των κοριτσιών του. Η Βεατρίκη, αφού «εξερεύνησε τις επιλογές της» (τέσσερις διαφορετικές δουλειές μέσα σε πέντε χρόνια) και κυρίως αφού πήγε διακοπές (18 διαμονές στο εξωτερικό μέσα σε έναν χρόνο), ανακοίνωσε ότι τερματίζει την καριέρα της ως υπαλλήλου, για να ακολουθήσει τις «επιχειρηματικές φιλοδοξίες της». Η Ευγενία πάλι σκοπεύει να παντρευτεί του χρόνου και να κάνει οικογένεια. Αρα μάλλον είναι φανερός ο νικητής.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...