Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ανδρουλάκης και Δούκας ήπιαν τον «καφέ της ειρήνης» στο δημαρχείο της...

«Ανακωχή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και...

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Σοκολάτα με κόκκινο κρασί από food blogger

Χειμώνας έρχεται και το κόκκινο κρασί είναι έτοιμο προς κατανάλωση, μαζί φυσικά με τη λατρεμένη μαύρη σοκολάτα

Χειμώνας έρχεται και το κόκκινο κρασί είναι έτοιμο προς κατανάλωση, μαζί φυσικά με τη λατρεμένη μαύρη σοκολάτα. Κάνουν τέλειο συνδυασμό τα δύο, όπως οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δοκιμάσει. Σε θερμοκρασία δωματίου ή ακόμα και ζεστό -σε κάποιες ποικιλίες του- το κόκκινο κρασί συνοδεύει τέλεια μερικά κομματάκια σοκολάτας, μπροστά στο τζάκι. Αμερικανίδα food blogger όμως πήγε τη διπλή απόλαυση ένα βήμα παραπέρα, δοκιμάζοντας να βάλει κόκκινο κρασί μέσα στη σοκολάτα. Και το αποτέλεσμα είναι νοστιμότατο.

Η Κάιλι Μίτσελ, από το Χιούστον του Τέξας, κατάφερε να φτιάξει το τέλειο μείγμα σοκολάτας με κρασί, και μοιράζεται τη συνταγή της. Χρησιμοποίησε λοιπόν 1 1/2 φλιτζάνι γάλα (με 2% λιπαρά ή και πιο πλούσιο αν προτιμάτε), 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση Cabernet Sauvignon, μια ποικιλία που έχουμε στην Ελλάδα), 1/3 του φλιτζανιού κομματάκια μαύρης σοκολάτας και, αν σας αρέσουν οι «περίεργες» γεύσεις, λίγη κρέμα καρύδας.

Για την εκτέλεση, βάζουμε το γάλα και τα κομματάκια σοκολάτας σε μια μικρή κατσαρόλα, την οποία ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε έως ότου η σοκολάτα λιώσει μέσα στο γάλα. Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και το κρατάμε στη φωτιά έως ότου το μείγμα ζεσταθεί καλά, χωρίς όμως να βράσει. Σερβίρουμε σε κούπες και φτιάχνουμε από πάνω ένα «στεφάνι» με την κρέμα, στην περίπτωση που μας αρέσει. Μάλλον πάντως χωρίς κρέμα το αποτέλεσμα είναι καλύτερο ή, αν προτιμάτε, κοντινότερο στις ελληνικές γευστικές συνήθειες.

Η Μίτσελ φιλοξενεί αυτή και πολλές άλλες συνταγές στο blog της, που θα βρείτε στο http://immaeatthat.com, και δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα δεχτεί με μεγάλη χαρά σχόλια για το αποτέλεσμα ή τυχόν προτάσεις και συνταγές για άλλα απολαυστικά πιάτα ή ροφήματα. Δεν είναι, τέλος, αρνητική, σε επισημάνσεις για τις δικές της προτάσεις.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...