Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Ανοίγουν στόματα για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

«Το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ ομιχλώδες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

«Ηρωας» μέχρι το τέλος

Ο ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου «εφυγε» σε ηλικία 66 ετών έπειτα από την άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο

Ο τιμωρός του εγκλήματος, ο τηλεοπτικός ταξίαρχος Θεοχάρης, κρέμασε για πάντα την αστυνομική στολή του με τα παράσημα κι «έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης σε ηλικία 66 χρονών, ήρεμος, στον ύπνο του, από ανακοπή καρδιάς. Ταλαιπωρημένος από την άνιση μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα και τις σκληρές χημειοθεραπείες των τελευταίων μηνών, ο Γιώργος Βασιλείου, αδυνατισμένος, χωρίς μαλλιά αλλά με ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπό του, έκανε ηρωικές προσπάθειες για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά τελικά νικήθηκε. Πάλεψε λιονταρίσια, όπως έκανε από τοσοδά μικρό παιδάκι, για να γλιτώσει από τη φτώχεια της οικογένειάς του στη Λαμία.

ΑΠΟ ΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

q346356

«Ο πατέρας μου έφυγε ήρεμος. Δεν κουράστηκε. Χωρίς να παιδευτεί, σαν πουλάκι, κυριολεκτικά στον ύπνο του» είπε ο 35χρονος γιος του Βασίλης. Ο λαοφιλής ηθοποιός είχε μεταφερθεί την περασμένη Κυριακή στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» από τη σύζυγό του Λία Θερμογιάννη, ενώ είχε συνεχώς δίπλα του και την 28χρονη κόρη του Ιουλιέτα.

Ο Γιώργος Βασιλείου ήταν μανιώδης καπνιστής. Ετσι «έκαιγε» το άγχος της καθημερινότητάς του, έτσι όμως απολάμβανε και τις ανατολές του ηλίου από τη βεράντα του εξοχικού του στη Σαλαμίνα, ατενίζοντας το μπλε της θάλασσας, τα χρώματα του ουρανού και των μυρωδάτων λουλουδιών του κήπου του. Ενας έντονος βήχας που επέμενε για μήνες ήταν η αιτία να υποβληθεί σε εξετάσεις και μαγνητική τομογραφία, που έδειξε μια ύποπτη «σκιά» στον πνεύμονά του. Μπήκε άμεσα σε χειρουργείο. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε, ενώ ολόκληρο το καλοκαίρι μπαινόβγαινε στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Stop στο κάπνισμα

Από την πρώτη στιγμή που η υγεία του επιδεινώθηκε, ο αγαπητός ηθοποιός με σεμνότητα και μια φυσικότητα που ταίριαζε απολύτως στον καλοσυνάτο χαρακτήρα του ανακοίνωσε μέσω των social media πως ήταν άρρωστος και οι φωτογραφίες που δημοσίευε πραγματικά σόκαραν.

Και κάπως έτσι άρχισε μια άτυπη αντικαπνιστική εκστρατεία, ζητώντας από όλους, όπως και από τον γιο του, να κόψουν το κάπνισμα. Στο πλευρό του όλο αυτό το δύσκολο διάστημα ήταν η αγαπημένη του σύζυγος Ευαγγαλία (Λία) Θερμογιάννη. Η μοναδική συνοδοιπόρος και σύντροφος της ζωής του.

Τη γνώρισε στις 17 Νοεμβρίου 1974. Εκείνος ήταν σπουδαστής στη Δραματική Σχολή και εκείνη φοιτήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών. «Δεν ξεχνιέται μια τέτοια γνωριμία, μια τέτοια ιστορική ημέρα. Τη γνώρισα σε έναν φούρνο της γειτονιάς μου, στην οδό Καλλιδρομίου. Μας σύστησε η σύντροφος ενός φίλου μου κι από εκείνο το απόγευμα δεν χωρίσαμε ποτέ!» είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στην «Espresso». Παντρεύτηκαν το 1997.

Στο μονόκλινο δωμάτιό του στο Νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά, όπου ο Γιώργος Βασιλείου νοσηλευόταν με τα σωληνάκια στο χέρι και στη μύτη, η πόρτα ήταν πάντα ανοιχτή. Ανοιχτή σε ασθενείς, που έπαιρναν κουράγιο από τον ατρόμητο «Ταξίαρχο», αλλά και σε συναδέλφους του, όπως οι Απόστολος Γκλέτσος, Κώστας Βενετσάνος, ο τραγουδιστής Γιώργος Βασιλείου, η Μαίρη Βλουτή και ο Θάνος Καληώρας, όπως και οι πολυαγαπημένοι του Ελένη Φιλίνη και Σπύρος Θεοδόσης. Στους δύο τελευταίους είχε αποκαλύψει πως ένα βράδυ είδε στον ύπνο του τον αείμνηστο Νίκο Φώσκολο, που τον «καλούσε» να μιλήσουν για δουλειές. Ο ίδιος δεν έκανε λόγο για κακό οιωνό, το αντίθετο μάλιστα. Πίστευε πως ήταν καλό σημάδι και πως θα ξεπερνούσε το πρόβλημα.

«Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους. Οι ευχές, η αγάπη, η δίκαιη αγανάκτησή σας με κάνουν πιο δυνατό» έγραφε στις αναρτήσεις του. Γενναίος, όπως ήταν στους ρόλους του, έτσι γενναίος κι ευγενής στάθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. H κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 13.30 στο Νεκροταφείο του Ζωγράφου και παράκληση της οικογενειάς είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο ΤΑΣΕΗ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών), στο Ιδρυμα Χατζηκώνστα και το Νοσοκομείο «Μεταξά».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....