Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Γιώργης αποκαλύπτει στον Χριστόφορο πως η Βικτώρια...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

«Καληνύχτα ζωή» για τον «ταξίαρχο Θεοχάρη»

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια του στη Λαμία, η αγάπη του για το ποδόσφαιρο, η γνωριμία με τον Νίκο Φώσκολο και οι χαρακτηριστικοί ρόλοι που απογείωσαν την καριέρα του

Ο ρόλος του Στάθη Θεοχάρη, που του εμπιστεύτηκε το 1993 ο Νίκος Φώσκολος στο «Καλημέρα, ζωή», τον ακολούθησε για σχεδόν 13 χρόνια, έως το 2006, όταν έπεσαν οι τίτλοι τέλους στην καθημερινή σειρά, ύστερα από 3.000 επεισόδια. Μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του, ο ηθοποιός για τον κόσμο ήταν ο «ταξίαρχος Θεοχάρης» και στα χρόνια της μεγάλης δημοφιλίας του διαχειρίστηκε με μεγάλο σεβασμό και απλότητα την έκρηξη της αναγνωρισιμότητάς του. Αναμφισβήτητα, ήταν ο ρόλος της καριέρας του.

ΑΠΟ ΤΗ 
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ 

«Ο Στάθης Θεοχάρης ήταν ο μέσος Ελλην που εξύψωνε τον μέσο Ελληνα» απαντούσε στους επικριτές του. Μερικές από τις ατάκες του ρόλου του ήταν επικές και έμειναν στην ιστορία: «Ομολόγησε πριν σου ξεριζώσω την αλήθεια λέξη λέξη μαζί με τα δόντια σου. Και σου λέω ότι είμαι λιγάκι άγαρμπος στο ξεδόντιασμα. Θα πονέσεις», 4rwqe4fg 2«Τελευταία σου ευκαιρία, καθίκι. Ανοιξε το στόμα σου και ξέρασέ τα όλα», «Η μάνα σου σε γέννησε άνθρωπο. Μην τη φτύνεις κατάμουτρα για το λάθος που ‘κανε, σκουλήκι» και φυσικά «Αυτή η στολή έχει γίνει ένα με τη σάρκα μου. Εχει κολλήσει πάνω στο πετσί μου. Θα βγει από πάνω μου όταν βγει η ψυχή μου».

Η Ντέλα Φώσκολου, κόρη του αείμνηστου Νίκου Φώσκολου, αποκάλυψε πώς γεννήθηκε ο ρόλος του ταξίαρχου Θεοχάρη. «Κάποτε ζήτησε αύξηση. Το κανάλι δεν μπορούσε να δώσει. Τότε τον φωνάζει ο πατέρας μου και του λέει: “Αύξηση δεν μπορώ να σου δώσω. Προαγωγή μπορώ. Θέλεις;” Κι έτσι (από απλός αστυνομικός) έγινε ο ταξίαρχος Θεοχάρης». Ο ρόλος του, μάλιστα, ενέπνευσε τις επιθεωρήσεις, όπως εκείνη του Μάρκου Σεφερλή, όπου τον ενσάρκωνε.

Χαμογελαστός, ήπιος, συγκαταβατικός, ο Γιώργος Βασιλείου είχε πάντα έναν καλό λόγο κι ένα «ευχαριστώ» για όλους όσοι τον σταματούσαν στον δρόμο και του ζητούσαν να τους αποκαλύψει το τέλος της σειράς, να τους υπογράψει αυτόγραφα ή ακόμα και για να τον προειδοποιήσουν πως κινδύνευε από κακοποιούς γιατί μπέρδευαν τον ρόλο του με την κανονική ζωή του.

Στις αρχές του 2000, σε ρεπορτάζ του «Πρωινού καφέ», στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών του ΟΤΕ υπάλληλοι είχαν αποκαλύψει πως καθημερινά δέχονταν εκατοντάδες κλήσεις από συνδρομητές οι οποίοι ζητούσαν τα τηλέφωνα του Γιάγκου Δράκου (Χρήστος Πολίτης) της «Λάμψης» αλλά και του ταξίαρχου Θεοχάρη 4r2345twe54 1(Γιώργος Βασιλείου) στο «Καλημέρα, ζωή», για να τους ενημερώσουν πως… κινδυνεύουν! Καλεσμένος πριν από χρόνια στην κυριακάτικη ενημερωτική εκπομπή «Στούντιο με θέα» που παρουσίαζε ο Νίκος Μάνεσης στον ΑΝΤ1, ο ηθοποιός είχε δεχτεί να εμφανιστεί ως Στάθης Θεοχάρης.

Η ζωή δεν του χαρίστηκε. Το μοναχοπαίδι από τη Λαμία, που ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής, μέχρι τα δέκα χρόνια του έμενε με τον μπαμπά του μετά το διαζύγιο των γονιών του και αφού η μητέρα του είχε αποκτήσει άλλη οικογένεια. Οταν ο πατέρας του πέθανε, μεγάλωσε με τη γιαγιά, τη θεία και τη μητριά του. Από το 1973 έως και την περασμένη άνοιξη ήταν ενεργός ηθοποιός στο θέατρο και τελευταία εμφάνισή του ήταν πέρυσι, στην επιθεώρηση «Οικογένεια Σόι Μπλε».

Αριστος στον αθλητισμό

Μικρός περνούσε τα καλοκαίρια στην κατασκήνωση της Πρόνοιας στα Καμένα Βούρλα. Αγαπούσε τον κλασικό αθλητισμό κι ερχόταν πάντα πρώτος στο τριπλούν και στους αγώνες ανώμαλου δρόμου, ενώ ήταν άριστος στις καταδύσεις. Εμαθε μόνος του κιθάρα και στα 17 του έπαιζε μπάσο σε μοντέρνο γκρουπάκι στη Λαμία, και στον Στρατό συμμετείχε στην μπάντα της μονάδας του με τραγουδιστή τον Γιώργο Πολυχρονιάδη. Εργάστηκε σκληρά στη ζωή του, τέλειωσε την Ανωτέρα Δραματική Σχολή με άριστα κι έπαιξε δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα του θεάτρου και του κινηματογράφου.

4r2345twe54 2Το 1988, η γνωριμία του με τον Νίκο Φώσκολο στα γραφεία του παραγωγού Γιώργου Καραγιάννη έμελλε να του αλλάξει τη ζωή. Ο σκηνοθέτης τού έδωσε σημαντικούς ρόλους σε τέσσερις ταινίες του: «Η γυναίκα της πρώτης σελίδας» με τη Ζωή Λάσκαρη, «Ο σύντροφος κι ο μπάτσος» με τον Κώστα Καρρά, «Εκείνη η γυναίκα» με τη Μαρία Αλιφέρη και «Αβε, μαφία» με τη Μάρω Κοντού.

Εγινε περιζήτητος και η καριέρα του εκτοξεύθηκε. Επαιξε στο θέατρο, στον κινηματογράφο, δίπλα σε μεγάλα ονόματα, όπως ο Θανάσης Βέγγος και η Ρένα Βλαχοπούλου, και σε θρυλικές ελληνικές σειρές, όπως «Χαρούμενη Κυριακή» (1972), «Η γειτονιά μας» (1972), «Εν τούτω νίκα» (1973), «Γυφτοπούλα» (1974), «Ορκιστείτε, παρακαλώ» (1982). Επίσης δάνεισε τη φωνή του σε πολλές μεταγλωττισμένες παιδικές παραγωγές, όπως «Επιθεωρητής Σαΐνης», «Ντένις ο τρομερός», «Κάντι Κάντι», ενώ συμμετείχε σε τριάντα επτά βιντεοταινίες.

Θάρρος και εντιμότητα

Συντετριμμένος από τον θάνατο του Γιώργου Βασιλείου, ο τηλεοπτικός αρχηγός της Αστυνομίας Χρυσολωράς, ο ηθοποιός Γιάννης Ευαγγελίδης, που βρέθηκε μαζί του στα πλατό του «Καλημέρα, ζωή», με αφορμή τον θάνατό του έγραψε στο διαδίκτυο: «Αντρας ακέραιος, με καρδιά παιδιού. Περίμενα, γιατί το άξιζε, ότι γι’ αυτόν η μοίρα θα έκανε ένα σκόντο, όχι γιατί ήτανε νέος ακόμα, όσο γιατί η ζωή που την πολέμησε με θάρρος και εντιμότητα, όρθιος πάντα στις δοκιμασίες και στα εμπόδια που του έστησε στο διάβα του, του το χρωστούσε. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη».

4rwqe4fg 1Στα βουλευτικά έδρανα

Ο Γιώργος Βασιλείου στις εκλογές του 2004 εξελέγη βουλευτής Β’ Πειραιά με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Το 2007, όμως, έχασε την έδρα του, λόγω της αλλαγής του εκλογικού νόμου, οπότε και επέστρεψε στο θέατρο και στην τηλεόραση. Τον Νοέμβριο του 2011 ανακοίνωσε την προσχώρησή του στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και την απόφασή του να πολιτευτεί στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Πειραιώς, ωστόσο, λίγο καιρό μετά, εγκατέλειψε οριστικά την πολιτική.

Σε δήλωσή του για τον θάνατο του Γιώργου Βασιλείου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Ενας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος, ο Γιώργος Βασιλείου, έφυγε από κοντά μας, ύστερα από σκληρή μάχη για τη ζωή. Υπηρέτησε, ως ηθοποιός, την τέχνη που αγάπησε, και συμπαρατάχθηκε, ως βουλευτής της παράταξής μας, στους αγώνες για το συλλογικό καλό. Με ιδιαίτερη θλίψη για την απώλειά του, εκφράζω στην οικογένειά του τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε, σε μήνυμά της, και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Ελενα Κουντουρά. «Ο Βασιλείου υπήρξε χαρισματικός και αφοσιωμένος στην τέχνη του αγαπημένος Ελληνας ηθοποιός, που υπηρέτησε με αξιοπρέπεια και ήθος τον δημόσιο βίο της χώρας. Αποχαιρετούμε με θλίψη έναν δυναμικό αγωνιστή, έναν υπέροχο άνθρωπο» σημείωσε.

Σε μήνυμά της, εξάλλου, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο twitter: «Καλό ταξίδι, φίλε Γιώργο. Διακρίθηκες για το ήθος και την αγάπη σου για τους συμπολίτες σου».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....