Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Ρομά λήσταρχοι με βίλες και Ferrari

Χειροπέδες στη συμμορία (εμπλέκονται και δεκάδες αστυνομικοί) που έμπαινε στις πολυτελείς κατοικίες των VIPs και δρούσε στα πρότυπα της νεοϋορκέζικης μαφίας. Ξέφυγε στο παρά πέντε ο πληροφοριοδότης

Χειροπέδες στη συμμορία (εμπλέκονται και δεκάδες αστυνομικοί) που έμπαινε στις πολυτελείς κατοικίες των VIPs και δρούσε στα πρότυπα της νεοϋορκέζικης μαφίας. Ξέφυγε στο παρά πέντε ο πληροφοριοδότης

Εμπλοκή δεκάδων αστυνομικών από υπηρεσίες της περιφέρειας στην πολυδαίδαλη εγκληματική οργάνωση που είχε βάλει στο μάτι τα σπίτια των VIP’s, κυρίως στα βόρεια προάστια Αττικής, προέκυψε από τις έρευνες της Ασφάλειας που διήρκεσαν οκτώ μήνες.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Η σπείρα αποτελούνταν από οκτώ μεγάλες οικογένειες Ρομά από όλη την Ελλάδα, οι οποίες είχαν συνενωθεί και δρούσαν στα πρότυπα της νεοϋορκέζικης μαφίας! Μεταξύ άλλων, είχαν «χτυπήσει» τα σπίτια της Αννας Βίσση και της γνωστής δημοσιογράφου Ηρώς Καριοφύλλη. Ωστόσο, ο μυστηριώδης πληροφοριοδότης της, που τριγυρνούσε στα μεγάλα σαλόνια, κατάφερε να ξεφύγει την τελευταία στιγμή!

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, οι τηλεφωνικές συνομιλίες που υπέκλεψε ο υπερκοριός έδειξαν επαφές με αστυνομικούς της περιφέρειας, οι οποίοι έπαιζαν τον ρόλο πληροφοριοδότη για το «οικογενειακό» συνδικάτο! Οπως είπε στην «Espresso» υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., με τις ενδείξεις για την εμπλοκή τους θα δημιουργηθεί ξεχωριστός φάκελος, ο οποίος θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, προκειμένου να διατάξει περαιτέρω έρευνα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Οι δέκα Ρομά λήσταρχοι από διάφορες περιοχές της χώρας ήταν οι συντονιστές ενός «στρατού» κακοποιών, με τους «στρατιώτες» να παίρνουν εντολές από «υπαρχηγούς» και «ομαδάρχες». Μετά τις διαρρήξεις, κρατούσαν απλά την προμήθειά τους από τη λεία τους και απέδιδαν το 70%-80% των κλοπιμαίων στις οκτώ οικογένειες. Οταν κάποιο από τα μέλη της συμμορίας έπεφτε στα χέρια των Αρχών, τηρούσε την «ομερτά», δηλαδή τον νόμο της σιωπής, καθώς οι «φαμίλιες» αναλάμβαναν τα δικαστικά έξοδά του με τους καλύτερους δικηγόρους, ενώ φρόντιζαν τις οικογένειές τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή του τέλους για τη μεγαλύτερη ελληνική σπείρα διαρρηκτών, οι οποίοι ζούσαν μέσα στην πολυτέλεια (σε βίλες με πισίνες και με πανάκριβα αυτοκίνητα!), ήταν μόλις μπήκε στο στόχαστρο των διωκτικών Αρχών ο «σκοτεινός» πληροφοριοδότης, ο οποίος ψάρευε όλα τα μυστικά για τις κατοικίες-στόχους απευθείας από τα σαλόνια της Αθήνας και ενημέρωνε τους συνεργάτες του, όπως έχει αποκαλύψει η «Espresso» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της.
Κατά τη γιγαντιαία επιχείρηση που εξαπολύθηκε χθες το πρωί για την εξάρθρωση της συμμορίας συνελήφθησαν 35 άτομα, ανάμεσά τους και οι αρχηγοί της ομάδας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 50 (!) πολυτελή αυτοκίνητα, μετρητά άνω του 1.000.000 ευρώ, χρυσές λίρες και εκατοντάδες… κιλά χρυσά κοσμήματα.

Οι Ρομά αρχηγοί της σπείρας έκαναν πλούσια ζωή, καθώς κατοικούσαν σε σπίτια με πισίνες στο Περιστέρι, το Ζεφύρι και την Ελευσίνα, και κυκλοφορούσαν με Ferrari και άλλα πολυτελέστατα αυτοκίνητα, Mercedes και BMW. Ferrari φέρεται ότι χρησιμοποιούσε ο πληροφοριοδότης που τροφοδοτούσε τη σπείρα με λεπτομέρειες για τις κατοικίες ευκατάστατων στις ακριβότερες περιοχές της Αττικής και τα μέτρα ασφαλείας που έπαιρναν. Ο συγκεκριμένος έμενε σε πολυτελή βίλα στην Ελευσίνα, αλλά πρόλαβε να εξαφανιστεί πριν φτάσουν οι αστυνομικοί, αφήνοντας πίσω του το πολυτελέστατο αυτοκίνητο με το οποίο κατάφερνε να «χτίζει» το κατάλληλο προφίλ, που του επέτρεπε να κινείται στους υψηλούς κύκλους της αθηναϊκής κοινωνίας.

Υπερκοριός

Σημειώνεται ότι όταν πια οι έρευνες είχαν καταλήξει σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ανάμεσά τους και σε μέλη γνωστής οικογένειας Ρομά από τη Στερεά Ελλάδα, ενεργοποιήθηκε ο υπερκοριός της Ασφάλειας και οι αστυνομικοί άρχισαν να παρακολουθούν τις τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων. Ετσι, αποκωδικοποίησαν πλήρως τους κωδικούς και τα παρατσούκλια που χρησιμοποιούσαν οι κακοποιοί, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί ολόκληρο το εύρος της δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε πανελλαδικά και να ταυτοποιηθούν οι αρχηγοί της.

Το τελευταίο διάστημα, χάρη στις πληροφορίες που είχαν από τον… σαλονάτο συνεργάτη τους, οι κακοποιοί είχαν περιορίσει τις εισβολές τους στην Αττική και άρχισαν να χτυπούν σπίτια στα βόρεια προάστια, όπως αυτά της Αννας Βίσση στην Εκάλη και της Ηρώς Καριοφύλλη στην Πεντέλη, αλλά και σπίτια γιατρών, επιχειρηματιών και δικηγόρων στους Θρακομακεδόνες και στην Κηφισιά.

Τα 50 «ντου» και η τεράστια επιχείρηση «Gipsy Kings»

Γιγάντια ήταν η επιχείρηση «Gipsy Kings» που εξαπολύθηκε χθες το πρωί για την εξάρθρωση της μαφιόζικης εγκληματικής οργάνωσης, αφού συμμετείχαν συνολικά 800 (!) αστυνομικοί από την Ασφάλεια Αττικής αλλά και τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις!
Ταυτόχρονες και συντονισμένες ενέργειες των διωκτικών Αρχών έγιναν συγκεκριμένα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λαμία και περιοχές της Πελοποννήσου. Είναι ενδεικτικό ότι σε δεκάδες έρευνες -τουλάχιστον 50 «ντου»- που διεξήχθησαν στα σπίτια των συλληφθέντων φέρεται ότι βρέθηκαν μετρητά, χρυσές λίρες και κοσμήματα σε κρύπτες, ακόμα και πίσω από πλακάκια μπάνιου!

Η έρευνα

Να σημειωθεί ότι όλα ξεκίνησαν για την Αστυνομία πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν οι άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου εξάρθρωσαν μια ομάδα διαρρηκτών που είχαν ρημάξει τα σπίτια της περιοχής. Ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας αμέσως και κυρίως λόγω διάφορων σημειωμάτων που βρήκε στην κατοχή των συλληφθέντων κατάλαβε ότι είχε να κάνει με κάτι… μεγαλύτερο από μια απλή σπείρα διαρρηκτών. Ετσι άρχισε σταδιακά να ψάχνει σε βάθος την υπόθεση, με αποτέλεσμα η έρευνα να φθάσει σε αποκαλύψεις και τελικά τον συντονισμό των ερευνών και των επιχειρήσεων να αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...