Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

ΟΝΟΜΑ-ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ!

Γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας! Πρόκειται για 40χρονο λάτρη της dolce vita, που είχε εμπλακεί σε άγριο επεισόδιο με την αδελφή της συντρόφου του

Γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας! Πρόκειται για 40χρονο λάτρη της dolce vita, που είχε εμπλακεί σε άγριο επεισόδιο με την αδελφή της συντρόφου του 

Σαν βόμβα έσκασε στα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας της Αθήνας η αποκάλυψη ότι στη μαφιόζικη σπείρα των Ρομά που λεηλατούσε τα σπίτια των VIPs (για την οποία κατηγορούνται συνολικά 89 άτομα) εμπλέκεται και το όνομα πασίγνωστου γόνου επιχειρηματικής οικογένειας, λάτρη των πανάκριβων και γρήγορων αυτοκινήτων αλλά και των καλλίγραμμων γυναικών.

Από τον
Θεοδοση Π. Πανου

Πρόκειται για έναν 40χρονο άντρα, τον οποίο συνέλαβαν χθες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, έπειτα από τις παρακολουθήσεις ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης που είχαν επαφές με κλεπταποδόχους, για να τους διοχετεύουν τη λεία από τις διαρρήξεις σε βίλες επιχειρηματιών, καλλιτεχνών και γνωστών στο ευρύ κοινό Αθηναίων, μεταξύ των οποίων της Αννας Βίσση και της δημοσιογράφου Ηρώς Καριοφύλλη. Μάλιστα, ο ίδιος άνθρωπος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, πριν από μερικά χρόνια, όταν είχε συλληφθεί επειδή είχε εκπυρσοκροτήσει το όπλο του και είχε τραυματίσει την αδελφή της τότε συντρόφου του και γνωστού μοντέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος μοναχογιός οικογένειας επιχειρηματιών φέρεται ότι είχε επαφές με την ηγεσία του κυκλώματος, που του έστελνε φωτογραφίες κοσμημάτων και ρολογιών μεγάλης αξίας μέσω της εφαρμογής Viber, που δεν καταγράφει ο υπερκοριός, ώστε να εκτιμήσει την αξία τους και να αγοράσει όσα τον ενδιέφεραν. Μάλιστα, στα ραντεβού μαζί τους φέρεται ότι πλήρωνε πάντα με μετρητά.

«Αόρατος» πληροφοριοδότης

Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εδώ και οκτώ μήνες συνεχίζουν να εξετάζουν την περίπτωση και ενός ατόμου υπεράνω κάθε υποψίας, που κινείται με άνεση στα αθηναϊκά «σαλόνια», το οποίο φέρεται ότι λειτουργούσε ως «αόρατος» πληροφοριοδότης, δίνοντας στη συμμορία σημαντικά στοιχεία για τα σπίτια και τις επιχειρήσεις που θα ρήμαζαν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αν τελικά αποδειχτεί ότι ο άνθρωπος που βρίσκεται στο στόχαστρο της Ασφάλειας έπαιζε αυτόν τον ρόλο και συλληφθεί, το όνομά του θα προκαλέσει επίσης «σεισμό». Οπως είχε αποκαλύψει η «Espresso», οι αστυνομικοί είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι κακοποιοί ήξεραν με λεπτομέρειες πού θα χτυπούσαν και πώς θα ξεπερνούσαν τα όποια μέτρα ασφαλείας.

Τα ευρήματα

Μέχρι στιγμής, μόνο στην Αττική και μόνο το τελευταίο έτος έχουν εξιχνιαστεί 200 διαρρήξεις, αλλά ο αριθμός όσων παρουσιάζουν ομοιότητες με τον τρόπο δράσης (mondus operandi) των μαφιόζων Ρομά φθάνει τις 2.000 στην Αττική και τις 5.000 σε όλη τη χώρα! Η τελευταία διάρρηξη της σπείρας έγινε μόλις τον περασμένο Σάββατο στην εταιρία DPG MEDIA του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, απ’ όπου «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο.

Το έργο της καταμέτρησης των ευρημάτων από τη ληστρική δραστηριότητα της πολυπληθούς συμμορίας είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Μόνο στο πολυτελές διαμέρισμα ενός μέλους του κυκλώματος στον Κόκκινο Μύλο βρέθηκε μισό εκατομμύριο ευρώ κρυμμένο στο… φρεάτιο του ασανσέρ, ενώ σε μια βίλα στην Ελευσίνα βρέθηκαν 120 κιλά ασήμι και δεκάδες κιλά φύλλα χρυσού!

Ο εισαγγελέας άσκησε χθες διώξεις κατά περίπτωση για διακεκριμένη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα, οπλοφορία και οπλοκατοχή, παραχάραξη και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Δύο ηλικιωμένοι «έσπασαν» τις συνομιλίες τους σε αργκό

Σαν… αλαμπουρνέζικα ακούγονταν στους αστυνομικούς της Ασφάλειας οι συνομιλίες μεταξύ των αρχηγών της μαφιόζικης συμμορίας, οι οποίοι, για να μη γίνονται κατανοητοί, χρησιμοποιούσαν μια «νεκρή» πλέον διάλεκτο Ρομά των Βαλκανίων!

Γι’ αυτό αναζήτησαν… αποκωδικοποιητές σε έναν καταυλισμό Τσιγγάνων στη δυτική Αττική και τους βρήκαν στα πρόσωπα δύο ηλικιωμένων Ρομά!

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αμαρουσίου κατάφεραν να βρουν τους… μεταφραστές, έναν 81χρονο και έναν 78χρονο, οι οποίοι μιλούσαν την ξεχασμένη διάλεκτο, την οποία αναγνώρισαν αμέσως όταν άκουσαν τη απομαγνητοφωνημένη συνομιλία που τους έβαλαν. Οι δύο ηλικιωμένοι γνώριζαν άπταιστα τη συγκεκριμένη διάλεκτο, καθώς τη μιλούσαν όταν ήταν παιδιά. Ετσι, οι αστυνομικοί τούς ζήτησαν να συνεργαστούν κάτω από απόλυτη μυστικότητα για να μεταφράσουν τις υποκλαπείσες συνομιλίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ηλικιωμένοι Ρομά μεταφέρονταν επί μήνες κάθε πρωί στα κεντρικά της Ασφάλειας και συγκεκριμένα στο Τμήμα Πληροφοριών, όπου έτρωγαν και έπιναν, ενώ παράλληλα μετέφραζαν προφορικά όσα είχαν καταγράψει οι αστυνομικοί κατά τις υποκλοπές που έκανε ο υπερκοριός!

«Κόλιαντρο»

Ιδιαίτερα χαρακτηριστική ήταν η έκφραση που χρησιμοποιούσαν οι αρχηγοί της συμμορίας για κάποιον «ρουφιάνο» της Αστυνομίας, τον οποίο στη συγκεκριμένη διάλεκτο αποκαλούσαν «κόλιαντρο», όπως το γνωστό μπαχαρικό! Με τη βοήθεια των ηλικιωμένων οι αστυνομικοί κατάφεραν να ξεκλειδώσουν όλα τα μυστικά του κυκλώματος και να φτάσουν στην εξάρθρωσή του.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387

Ο άνεργος «βασιλιάς» που έπαιρνε επίδομα απορίας και κυκλοφορούσε με Porsche

Μόνο με τα κωδικά προσωνύμιά τους αναφέρονταν στις συνομιλίες τους τα ηγετικά στελέχη της συμμορίας των Ρομά, προσπαθώντας να μπερδέψουν τους αστυνομικούς που τους παρακολουθούσαν με τον υπερκοριό. Ομως, εκείνοι κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον «πρόεδρο» ή «βασιλιά», τον «εισαγγελέα», τον «μπίλια» και τον «κάστορα»!

Ο «δον Κορλεόνε», ο οποίος είχε τον απόλυτο έλεγχο της οργάνωσης που ήταν δομημένη στα πρότυπα των μαφιόζικων οικογενειών της Νέας Υόρκης και ήταν επικεφαλής των… αρχηγών της, είναι ένας 66χρονος Ρομά που όλοι αποκαλούσαν «πρόεδρο» ή «βασιλιά», χωρίς να έχει την παραμικρή σχέση με τον νόμιμο βασιλιά των Τσιγγάνων.

Ο «εγκέφαλος»

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν άνεργος και δήλωνε άπορος, με αποτέλεσμα να παίρνει κάθε μήνα επίδομα απορίας, τη στιγμή που ζούσε σε πολυτελή βίλα στην Ελευσίνα και κυκλοφορούσε με μια πολυτελέστατη Porsche! Οπως λένε οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, αυτός συνέλαβε πρώτος την ιδέα της εγκληματικής οργάνωσης και με δικές του κινήσεις συνένωσαν τις δυνάμεις τους οι οκτώ μεγάλες οικογένειες Ρομά από την Αττική, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο υπαρχηγός της συμμορίας, με το παρατσούκλι «εισαγγελέας», είναι γόνος μιας εκ των ισχυρότερων οικογενειών Ρομά της Στερεάς Ελλάδας, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια αλλά και πλούσια παραβατική δραστηριότητα. Μέλη της «φαμίλιας» του είχαν εμπλακεί τα τελευταία χρόνια σε μία από τις πλέον αιματηρές βεντέτες, που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς! Παράλληλα, αρκετά μέλη της συγκεκριμένης οικογένειας έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές με ληστείες, δολοφονίες, εκτεταμένο δίκτυο τοκογλυφίας, ανατινάξεις ΑΤΜ, εκβιάσεις μικροπωλητών, ακόμα και απαγωγές άλλων Ρομά.

f35tw45t5Ο «μπίλιας» και ο «κάστορας» είναι τα δεξιά χέρια του αρχηγού και του υπαρχηγού, τα «σπαθόλουρα», όπως τους ανέφεραν στις μεταξύ τους συνομιλίες. Οι συγκεκριμένοι μετέφεραν τις εντολές του «προέδρου» και του «εισαγγελέα» και αναλάμβαναν να… συνετίσουν τους «στρατιώτες» της συμμορίας, αν εκδήλωναν την επιθυμία να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο.

Ο «υπερκοριός» κατέγραψε αστυνομικούς να ειδοποιούν μέλη της οργάνωσης για  «ντου»

Δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες σε όλη τη χώρα φέρεται ότι είχαν σχέσεις με το μαφιόζικο κύκλωμα των Ρομά και το τροφοδοτούσαν με πληροφορίες για επικείμενες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωσή του. Ωστόσο, μόνο τρεις παραπέμφθηκαν χθες το απόγευμα στον εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για υπόθαλψη μελών εγκληματικής οργάνωσης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης «Gipsy Kings», ο υπερκοριός της Ασφάλειας Αττικής έχει καταγράψει συνομιλίες αστυνομικών με στελέχη της σπείρας, όμως αυτές έχουν διάρκεια μερικών λεπτών και οι συνομιλητές ακούγονται να κλείνουν ραντεβού ώστε «να τα πουν από κοντά». Η Ασφάλεια έχει σχηματίσει ξεχωριστό φάκελο με τις συνομιλίες αυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου και από την Ασφάλεια Αττικής, οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί φέρεται ότι δικαιολογήθηκαν λέγοντας πως οι Ρομά ήταν πληροφοριοδότες τους και επικαλέστηκαν ότι συνέλεγαν από αυτούς στοιχεία για εγκληματικές δραστηριότητες ομοφύλων τους γύρω από υποθέσεις που ερευνούσαν και που τελικά εξιχνίασαν.

Συνομιλία

Ωστόσο, σε κάποιες από τις συνομιλίες που έχει υποκλέψει ο υπερκοριός της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν ενδείξεις συνδιαλλαγής και συνεργασίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα αρχηγικό μέλος του κυκλώματος των Ρομά έχει καταγραφεί να καλεί στο κινητό έναν αστυνομικό τμήματος της Αττικής, λέγοντάς του «έλα… Μάθαμε από τον… πως θα γίνει επιχείρηση στην περιοχή», για να λάβει την απάντηση: «Θα τα πούμε από κοντά». Μάλιστα, σε άλλη συνομιλία με τον ίδιο άνθρωπο, ο συγκεκριμένος αστυνομικός ακούγεται να του λέει καθαρά: «Προσέξτε, θα γίνει τελικά επιχείρηση»! Οι επίμαχες συνομιλίες (που είναι δεκάδες) έχουν διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ο οποίος πιθανότατα θα διατάξει τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων να διενεργήσει έρευνα σε βάθος.


{{-PCOUNT-}}35{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...