Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Υποτροφία για να ψήνουν καφέδες!

Ελληνες πτυχιούχοι θα πάνε για εξάσκηση (πέντε μηνών) δίπλα σε Γερμανούς βουλευτές

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Ελληνες πτυχιούχοι θα πάνε για εξάσκηση (πέντε μηνών) δίπλα σε Γερμανούς βουλευτές 

Ηρθαν χθες στη Βουλή οι Γερμανοί, για να διαλέξουν τους Ελληνες που θα πάνε να δουλέψουν πλάι σε Γερμανούς βουλευτές! Ωραίο;

Η ρομαντική βερσιόν μιλάει για εξάσκηση των νέων μας στον γερμανικό κοινοβουλευτισμό και στην πολιτική διαδικασία λήψης αποφάσεων μέσω πρακτικής άσκησης πέντε μηνών σε γραφεία Γερμανών βουλευτών. Η… άλλη ανάγνωση λέει ότι οι Ελληνες πτυχιούχοι θα ψήνουν καφέδες στους Γερμανούς με υποτροφία! Δεν είναι κακό, αλλά γιατί δεν γίνεται και από την αντίθετη πλευρά;

dsfdf

Δηλαδή να πάρουμε και εμείς Γερμανούς υποτρόφους και να τους μοιράσουμε για άσκηση στα γραφεία του Παύλου Πολάκη, της Σίας Αναγνωστοπούλου ή να τους στείλουμε στα βουλευτικά γραφεία του Δημήτρη Καβαδέλλα, της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου και άλλων; Εκεί να δεις πολιτική εμπειρία! Απαντα θα γράψουν φεύγοντας!

Ολομέλεια με οπίσθια Γκάντι και φόρμουλα 1

ddd 11

Αυτές οι ωραίες αμπελοφιλοσοφίες που ακούγονται στη Βουλή, όταν μαζεύεται το ασκέρι στις Ολομέλειες, δεν περιγράφονται. «Από τον κω… της μαϊμούς που φαίνεται μόλις ανέβει στο δέντρο» έως τον Μαχάτμα Γκάντι φτάνει η φιλοσοφική εμβέλεια.

Στην προσπάθεια του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση να υπερασπιστεί τα των… τροπολογιών απάντησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος (φωτό) ως εξής: «Ο κ. Βούτσης ήταν όχι διχαστικός αλλά προσβλητικός. Τα… συμφέροντα ανέβηκαν στα δέντρα και φάνηκαν το οπίσθιά τους. Ας μην προκαλεί ο κ. Βούτσης».

Σκωπτική, στη συνέχεια, ήταν και η απάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου (φωτό) όσον αφορά τις δηλώσεις Ευάγγελου Βενιζέλου περί πλουραλισμού. «Οταν ρώτησαν τον Μαχάτμα Γκάντι τι άποψη έχει για τον δυτικό πολιτισμό, απάντησε ότι θα ήταν πολύ καλή ιδέα να υπάρχει».

«Η κυβέρνηση βυθίζεται στην απαξία με ταχύτητα φόρμουλας 1» είπε λίγο αργότερα η βουλευτής του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου (φωτό). Λιγάκι ασύμβατο είναι αυτό, Κατερίνα, αλλά έγραψες πάλι! Στο μεταξύ, είτε λένε είτε δεν λένε τα περίεργά τους, δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Δίνουν την παράσταση και στην επόμενη… με υγεία!

Πήραν μέτρα για να μη γίνει δολιοφθορά

f3 114

Οποιος καεί με τον χυλό φυσά και το γιαούρτι… Κάπως έτσι σκέφτηκε η πρυτανεία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, όταν πήγε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (φωτό) να αναγορευθεί επίτιμος διδάκτωρ της Νομικής. Κι αυτό γιατί, όταν πριν από αρκετά χρόνια για την ίδια τελετή είχε προσκληθεί ο πρώην Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας, τη στιγμή που του δινόταν ο τιμητικός πάπυρος έπεσε ένα κόκκινο στριγκάκι από… μέσα. «Φοιτητές… αντιδραστικοί» είχαν κάνει δολιοφθορά και είχαν τοποθετήσει μέσα στον πάπυρο το στριγκάκι. Ισα που πρόλαβε ο αποσβολωμένος πρύτανης να το μαζέψει στην τσέπη του. Για να μη συμβεί, λοιπόν, και πάλι το ίδιο, είχαν κλειδώσει… σε θυρίδα τον πάπυρο. Φυσικά όλα πήγαν καλά και τα σλιπάκια έμειναν στις θέσεις τους!

■ Δίχτυα σε πρώην «πράσινους υπουργούς» ρίχνει ο Αλέξης Τσίπρας εν όψει ανασχηματισμού. Τα αμιγώς παπανδρεϊκά μεγαλοστελέχη βολιδοσκοπούνται σωρηδόν. Και δεν μιλάμε για τους συνήθεις υπόπτους, αλλά για άλλους, που δεν τους φαντάζεστε. Ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν χαλάμε εμείς! Θα τα πει όλα ο Αλέξης, όταν πρέπει.

Μαξίμου: 1.772.000 € σε μισθούς συμβούλων

f7 12

Από τους συνταξιούχους κόβουν τα δεκάευρα, από τους λογαριασμούς των πολιτών υφαρπάζουν ό,τι βρουν! Για πάρτη τους, όμως, ξοδεύουν κοντά στα 2.000.000 ευρώ ετησίως για συμβούλους! Αυτό καταγγέλλει ο βουλευτής του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης και έχει δίκιο: «Από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι τον Οκτώβριο 2016 το Μαξίμου δίνει 1.500.000 ευρώ σε μισθούς των συμβούλων τους και ακόμα 272.739 ευρώ σε υπερωρίες. Να γιατί, όταν το Ποτάμι κατέθεσε τροπολογία ώστε να πάψουν τα πολιτικά γραφεία των μελών της κυβέρνησης να είναι δημόσιες υπηρεσίες, η κυβέρνηση κώφευε».

dsfsdf

«Ανάρπαστος» έγινε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στο ελληνορωσικό συνέδριο. Με το που μίλησε, περισσότερα από 1.000 άτομα καταχειροκρότησαν τον Λαβρόφ. Ούτε ο Ρουβάς τέτοιο χειροκρότημα! Ωπως είναι φυσικό, ζήλεψε πολύ ο δικός μας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς και, γυρίζοντας προς τον Σεργκέι, του ψιθύρισε: «…Στο τέλος, Σεργκέι, θα είσαι πιο δημοφιλής από εμένα στην Ελλάδα».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...