Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

«Τέλος στη σήψη»

H Επιτροπή Εξομάλυνσης και με νόμο (από Κοντονή) • Η ακατανόητη και περίεργη θέση της Αννας Καραμανλή χθες στη Βουλή

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Τροπολογία για τη νομιμοποίηση της νέας διοίκησης της ΕΠΟ, η οποία έχει οριστεί από τη FIFA, κατέθεσε χθες στη Βουλή ο Σταύρος Κοντονής. Με αυτόν τον τρόπο η Επιτροπή Εξομάλυνσης θα έχει και την έγκριση της Βουλής.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, στη χθεσινή ομιλία του στο Κοινοβούλιο, έκανε αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετώπισε, καθώς -όπως είπε- η «παράγκα» δεν κατέθετε τα όπλα, αλλά κατάφερε μέσα σε 20 μήνες να βάλει τέλος στο καθεστώς ανομίας στο ποδόσφαιρο.

«Σήμερα, με την τροπολογία αυτή δίνουμε το νομικό υπόβαθρο της λειτουργίας της Επιτροπής Εξομάλυνσης ως προς τη σχέση της προς τους τρίτους, με το κράτος και τους ιδιώτες. Και θεωρούμε ότι αυτή η διαδικασία, η οποία ξεκινά σήμερα, μπορεί να βάζει τέλος σε ένα καθεστώς απόλυτης διαφθοράς και σήψης, το οποίο υπήρχε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ολοι με καλή πίστη να βοηθήσουμε το έργο της επιτροπής, στην οποία προΐσταται ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών, κ. Ιωάννης Δρόσος» ανέφερε, αρχικά, ο κ. Κοντονής και συνέχισε: «Θέλω να σας αναφέρω ότι αυτό που ονομάστηκε παρασυναγωγή άλλοι το έλεγαν “παράγκα” στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μη νομίζετε ότι κατέθεσε τα όπλα από όταν η κυβέρνηση νομοθέτησε. Αντίθετα, προέβη το καλοκαίρι σε μια ενέργεια η οποία ξεπερνούσε κάθε όριο και κάθε φαντασία: προσπάθησε παρανόμως να αλλοιώσει τη σύνθεση των πειθαρχικών οργάνων και να αντικαταστήσει με το “έτσι θέλω” τακτικούς δικαστές οι οποίοι στελέχωναν τα πειθαρχικά όργανα.

Αυτό οδήγησε την κυβέρνηση προς μια σαφή δήλωση προς τη FIFA. Τους είπαμε ότι διακόπτουμε, από αυτή τη στιγμή, κάθε επαφή με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, γιατί είναι πλέον άντρο της διαφθοράς και προσβάλλει τη νομιμότητα, τον νόμο και τη συνταγματική τάξη, και τους καλούσαμε εγγράφως και επισήμως να κάνουν αυτό το οποίο τελικά έκαναν.

Θέλω από του βήματος της Βουλής να ευχαριστήσω τη Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τον εκπρόσωπό της, τον κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ο οποίος λειτούργησε με βάση όχι μόνο τις επιταγές που είχε από την Ομοσπονδία, την οποία υπηρετεί, αλλά και με βάση το πατριωτικό καθήκον ως Ελληνας, για να δοθεί μια λύση σε ένα πρόβλημα που ταλάνισε επί χρόνια την ελληνική κοινωνία και τον ελληνικό αθλητισμό».

Με εντελώς ακατανόητη -και περίεργη- θέση και διαφωνώντας με το κοινό αίσθημα που επιζητεί κάθαρση στο ποδόσφαιρο εμφανίστηκε η βουλευτής της Ν.Δ. Αννα Καραμανλή, χρησιμοποιώντας μάλιστα εκφράσεις (υπέρ του παλαιού «καθεστώτος») που αποτελούν τη συνήθη καραμέλα του «συστήματος».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...