Μηνύσεις (και) για αδιαφορία!

Ο πατριός του 10χρονου κινείται νομικά κατά της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των οικογενειών των παιδιών

Ετοιμη να υποβάλει μηνύσεις, μεταξύ άλλων και εις βάρος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «που αδιαφόρησε για το συγκλονιστικό περιστατικό», είναι η οικογένεια του 10χρονου μαθητή από τον Βόλο, ο οποίος κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τρεις συμμαθητές του με κατσαβίδι μέσα στο δημοτικό σχολείο. Στο μεταξύ, η Εισαγγελία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να αναζητηθούν ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Ο πατριός του παιδιού είναι σοκαρισμένος, αφού μεγάλωσε το αγοράκι σαν δικό του παιδί από την ηλικία των τεσσάρων και είναι αυτός που εκμαίευσε από τον θετό γιο του τη φρικτή αλήθεια για όσα υπέστη. Ο πατριός του 10χρονου, που είναι αστυνομικός στο επάγγελμα, είδε αλλαγές στη συμπεριφορά του αγοριού, οι οποίες έρχονταν σε πλήρη αντιδιαστολή με τον χαρακτήρα του, όπως κρίσεις θυμού και εσωστρέφεια.

Με υπομονή και επιμονή κάθισε και μίλησε επί ώρες μαζί του, ώσπου κατάφερε τον μικρό να του ανοίξει την καρδιά του και να του αποκαλύψει με λυγμούς όσα φρικτά έζησε στα χέρια δύο αγοριών κι ενός κοριτσιού της ΣΤ’ τάξης του ίδιου σχολείου. Παρά την ισχυρή ταραχή του, ο αστυνομικός προσπάθησε με ψυχραιμία να ηρεμήσει το 10χρονο αγόρι και στη συνέχεια ενημέρωσαν και τη μητέρα του.

Οργή για τους προϊσταμένους

Το αρχικό σοκ διαδέχτηκε η οργή για τον πατριό, ο οποίος, όπως τονίζει, πήγε κατευθείαν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις 25 Οκτωβρίου για να καταγγείλει τον βιασμό του παιδιού.

Οπως καταγγέλλει ο ίδιος, δεν ίδρωσε το αυτί των προϊσταμένων που ενημερώθηκαν, γι’ αυτό σκέφτεται να κινήσει νομικές διαδικασίες τόσο εναντίον τους όσο και εναντίον των οικογενειών των παιδιών που φέρεται ότι κακοποίησαν τον μαθητή της Ε’ δημοτικού. Αμέσως μετά πήγε και στην Αστυνομία, όπου επίσης κατήγγειλε όσα υπέστη ο μικρός και ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται, όπως η εξέτασή του από ιατροδικαστή και παιδοχειρουργό στη Λάρισα, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την κακοποίηση του αγοριού.

Το παιδάκι, το οποίο άλλαξε αμέσως σχολική στέγη, κατέθεσε στην Αστυνομία παρουσία παιδοψυχολόγου και ο φάκελος με το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης στάλθηκε στην Εισαγγελία Βόλου.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ