Ειπαν «ναι στον δημόσιο θηλασμό»

Χιλιάδες μητέρες με τα μωρά τους στην αγκαλιά συγκεντρώθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας και έστειλαν το δικό τους δυναμικό μήνυμα ενάντια στο ταμπού

Χιλιάδες μητέρες με τα μωρά τους στην αγκαλιά συγκεντρώθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας και έστειλαν το δικό τους δυναμικό μήνυμα ενάντια στο ταμπού

Εκατοντάδες μητέρες βρέθηκαν στα σκαλιά του σιντριβανιού στο Ζάππειο μαζί με τα παιδιά τους, τα οποία θήλασαν σε δημόσιο χώρο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, ενάντια στο ταμπού που θέλει να μη γίνεται κάτι τέτοιο σε κοινή θέα.

Περισσότερες από 1.000 γυναίκες βρέθηκαν και στην πλατεία του νέου δημαρχείου στη Θεσσαλονίκη, σπάζοντας το ρεκόρ μαζικής συμμετοχής στον εορτασμό και στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ του δημόσιου θηλασμού.

«Αυτή η προσπάθεια είναι ένα μήνυμα προς όλες τις μητέρες να καταλάβουν τη σημασία του θηλασμού και να μην ντρέπονται να το κάνουν δημόσια. Είναι μήνυμα και για τις γυναίκες οι οποίες είναι υποψήφιες μανούλες, ώστε να μάθουν την αξία του μητρικού θηλασμού για εκείνες αλλά και τα μωρά τους» είπε, μεταξύ άλλων, μια μητέρα. «Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις για το παιδί σου» πρόσθεσε μια άλλη.

f2 150

Παρόμοιες εκδηλώσεις έγιναν ταυτόχρονα σε περισσότερες από 50 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Φέτος, η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού στην Ελλάδα εορτάζεται από 1 έως 7 Νοεμβρίου, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη UNICEF σε μια προσπάθεια να εξαπλωθεί το φετινό μήνυμα: «Υποστηρίξτε τις μητέρες να θηλάσουν οποτεδήποτε, οπουδήποτε!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά τις προσπάθειες που γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο για την προώθηση του θηλασμού, περίπου 77.000.000 νεογέννητα, σύμφωνα με τη UNICEF, δεν ξεκινούν τον θηλασμό μέσα στην πρώτη ώρα από τη γέννησή τους, με αποτέλεσμα να στερούνται τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και αντισώματα που τα προστατεύουν από τις ασθένειες και τον θάνατο.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ