Την Πέμπτη (τελικά) η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για το ΕΣΡ!

Για την προσεχή Πέμπτη μετατέθηκε τελικά η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με αντικείμενο τη συγκρότηση του ΕΣΡ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα

Για την προσεχή Πέμπτη μετατέθηκε τελικά η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με αντικείμενο τη συγκρότηση του ΕΣΡ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα. Ο επίσημος λόγος που επικαλείται ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είναι ότι μετά τον ανασχηματισμό ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Κώστας Γαβρόγλου έγινε υπουργός, οπότε θα πρέπει πρώτα να εκλεγεί νέος πρόεδρος για να είναι πλήρης η σύνθεση.

Εκτιμάται, πάντως, ότι ο λόγος της απόφασης του προέδρου της Βουλής είναι να δοθεί χρόνος για διαβουλεύσεις, ώστε να βρεθεί κοινός τόπος σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα του ΕΣΡ. Πρόκειται για την έκτη κατά σειρά σχετική συνεδρίαση, με στόχο τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ωστόσο με τα παρόντα δεδομένα είναι και πάλι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί η συναίνεση.

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας

«Δεν είναι ζήτημα προσώπων για να συγκροτηθεί το ΕΣΡ» τονίζει η Ν.Δ., που ζητεί από την κυβέρνηση να πάρει πίσω ολόκληρο τον νόμο Παππά και όχι να τον αναστείλει. Τότε, όπως λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, ασφαλώς και θα συζητήσει για τη συγκρότηση του συμβουλίου, με πρόσωπα αναγνωρισμένου κύρους και αξίας. Αλλωστε, υπενθυμίζουν, η Ν.Δ. έχει συμφωνήσει στη συγκρότηση των τεσσάρων από τις πέντε ανεξάρτητες Αρχές, «κάτι που δεν έκανε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ