Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Νέα στοιχεία για τον ανώμαλο βίο του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί ο 50χρονος φύλακας του...

«Σασμός»: Η Στέλλα μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Στέλλα...

«Κυκλοφορούν ελεύθεροι οκτώ της 17 Νοέμβρη»

Ανοίγει πληγές με επιστολή ο καταδικασμένος ως αρχηγός της οργάνωσης Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

Ανοίγει πληγές με επιστολή ο καταδικασμένος ως αρχηγός της οργάνωσης Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

«Ρουκέτες» εξαπέλυσε μέσα από τη φυλακή ο καταδικασθείς ως αρχηγός της 17 Νοέμβρη Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, με μια αποκαλυπτική επιστολή του προς την εφημερίδα «Εθνος», στην οποία υποστηρίζει ότι υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ μέλη της οργάνωσης που κυκλοφορούν ελεύθερα!

Ο «Λάμπρος» της 17Ν ισχυρίζεται πως πρόκειται για άτομα τα οποία έκαναν συνδιαλλαγή με μυστικές υπηρεσίες του εξωτερικού, ενώ παράλληλα αφήνει υπόνοιες για πολιτικά πρόσωπα που ηθελημένα δεν τα ακούμπησαν οι έρευνες και δεν έχουν σχέση με την Αριστερά, κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική!

«Οι τρεις αυτοί συνδέονταν με άλλους πέντε. Απ’ αυτήν την ομάδα των τουλάχιστον οκτώ ορισμένοι είχαν άμεση συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες. Αλλοι σε βίαιες ενέργειες σοβαρές, που προκάλεσαν τραυματισμούς. Ενώ η δραστηριότητα των πιο ασήμαντων ήταν πιο ουσιαστική και πιο συνειδητή απ’ αυτήν ορισμένων που καταδικάστηκαν στη Δίκη σε σχετικά μικρές ποινές και εξέτισαν πραγματική ποινή άνω των πέντε χρόνων.

Κανένας απ’ αυτούς δεν συνελήφθη. Σε κανέναν δεν ασκήθηκε δίωξη. Γιατί; Για δύο λόγους. Ο πρώτος, κυριότερος και καθοριστικός είναι ότι οδηγούσαν σε έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, τον οποίο δεν ήθελαν να αγγίξουν. Που δεν είναι βέβαια η Αριστερά, είτε κοινοβουλευτική είτε εξωκοινοβουλευτική. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αν συλλαμβάνονταν έστω δύο ή τρεις απ’ αυτούς, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να καταδικαστώ ως ηθικός αυτουργός. Γιατί το προφίλ τους, τόσο το πολιτικό όσο και το επαγγελματικό, είχε κάποια βαρύτητα και δεν θα μπορούσαν να τους παρουσιάσουν ως απλά ενεργούμενα που εκτελούν τυφλά τις εντολές μου. Οι παλιοί μου φίλοι της δικτατορικής περιόδου χρησιμοποιήθηκαν ως μανδύας πίσω απ’ τον οποίο τους έκρυψαν. Δεν έχαναν ευκαιρία ν’ αφήνουν ανοιχτά υπονοούμενα ότι αυτοί ήταν τα μέλη της 17Ν» γράφει -μεταξύ άλλων- ο Γιωτόπουλος.

Ο ίδιος κάνει αναφορές στο ιστορικό 45άρι της οργάνωσης, υποστηρίζοντας ότι το εξαφάνισε ηθελημένα συγκεκριμένο πρόσωπο, όπως και τις χειρόγραφες σημειώσεις που «έκαιγαν» αυτούς τους οκτώ και τον υποστηρικτή τους:
«Στο παράνομο σπίτι-γιάφκα της 17Ν, που αποκαλύφθηκε το 2002, υπήρχε ένα όπλο που “έκαιγεˮ ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Το όπλο αυτό δεν βρέθηκε. Ποιος το εξαφάνισε; Οι Μυστικές Υπηρεσίες; Κάποιος απ’ τους συλληφθέντες που συνεργάστηκε με τις Αρχές; Δεύτερο, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή θα ‘πρεπε να βρεθούν επίσης σημαντικά χειρόγραφα του ίδιου προσώπου. Ούτε αυτά βρέθηκαν. Ποιος τα εξαφάνισε; Τρίτο, υπήρξαν επιβαρυντικές καταθέσεις εναντίον του ίδιου και εναντίον άλλων δύο κολλητών του από συλληφθέντες που συνεργάστηκαν με τις Αρχές. Καταθέσεις περισσότερες από μία. Ποιος έδωσε εντολή να αγνοηθούν και να μπουν στο αρχείο;»

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...