Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Η «κυρα- Γιώργαινα» «έφυγε»!

Η Μιρέλλα Κουτσόκωστα,σύζυγος του Γ. Κατσαρού, «έσβησε» την Κυριακή από πνευμονική ανεπάρκεια

Η Μιρέλλα Κουτσόκωστα,σύζυγος του Γ. Κατσαρού, «έσβησε» την Κυριακή από πνευμονική ανεπάρκεια

Η λατρεμένη σύζυγος του Γιώργου Κατσαρού, για την οποία είχε γράψει το τραγούδι «Ερωτά μου ανεπανάληπτε», πέθανε την Κυριακή από πνευμονική ανεπάρκεια στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Από τη Δήμητρα Δάρδα

Η Μιρέλλα Κουτσόκωστα έδινε σχεδόν για ενάμιση χρόνο μια γενναία μάχη με την ασθένεια από την οποία 2 12και ηττήθηκε, έχοντας στο πλευρό της τον σημαντικό μουσικοσυνθέτη, αλλά και τα παιδιά τους Αντώνη και Αλέξανδρο Κατσαρό.

Η σπουδαία χορογράφος και καλλονή χορεύτρια, που άφησε εποχή στα νιάτα της τόσο στο θέατρο όσο και στον ελληνικό κινηματογράφο, με συμμετοχές σε αρκετές ταινίες, μεταξύ των οποίων «Μερικοί το προτιμούν κρύο» και «Ο κύριος πτέραρχος», γνωρίστηκε με τον Γιώργο Κατσαρό στο σανίδι το 1962. Ομορφη, εντυπωσιακή, από καλή οικογένεια και τελειομανής στη δουλειά της, η Μιρέλλα Κουτσόκωστα, η οποία έκανε καριέρα την εποχή που μεσουρανούσαν και οι αδελφές Ερρικα και Μαργαρίτα Μπρόγιερ, συναντήθηκε με τον σύζυγό της στο θέατρο Κήπος, στην επιθεώρηση «Να τι δεν είχες, Αθήνα».

Από τότε έως και την περασμένη Κυριακή δεν χώρισαν ποτέ. Τα τρυφερά λόγια του γιου της Αντώνη στην «Espresso» σκιαγραφούν την προσωπικότητα της εξαιρετικής καλλιτέχνιδας και γυναίκας.

«Η μητέρα μου έβαζε πάνω από όλα την οικογένειά της, γι’ αυτό και δεν συνέχισε την καριέρα της. Εζησε με τον πατέρα μου 50 χρόνια γεμάτα από αγάπη και ευτυχία. Οχι επειδή είναι γονείς μου, αλλά επειδή τους έζησα, ήταν μια σπάνια περίπτωση δεμένου ζευγαριού για τα σημερινά, αλλά και τα τότε δεδομένα, αν λάβουμε υπόψη μας τον χώρο του θεάματος, όπου εργαζόταν ο πατέρας μου» λέει ο αθλητικός συντάκτης. Και συνεχίζει: «Η μητέρα μου ήταν μια στοργική γυναίκα, το στήριγμα όλης της οικογένειας, μια ήρεμη δύναμη και φυσικά σύμβουλος και φανατική υποστηρικτής του πατέρα μου».

Ο Πυθαγόρας και το σουξέ της εποχής!

Το τραγούδι του Πυθαγόρα «Κυρα-Γιώργαινα, ο Γιώργος σου πού πάει;» γράφτηκε για τη Μιρέλλα Κατσαρού! Η συχνή επικοινωνία του κορυφαίου στιχουργού με τον Γιώργο Κατσαρό είχε ως αποτέλεσμα τις τακτικές τηλεφωνικές συνομιλίες του Πυθαγόρα με τη Μιρέλλα, όπου τη ρωτούσε αστειευόμενος «Κυρα-Γιώργαινα, πού είναι ο άντρας σου;». Αυτή η ερώτηση, λοιπόν, έγινε στίχος και μια μεγάλη διαχρονική επιτυχία, που ερμήνευσε ο Γιώργος Καλατζής και βραβεύτηκε το 1970 σε φεστιβάλ τραγουδιού στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

3 134

Ο Γιώργος Κατσαρός, ο χαρισματικός μαέστρος και συνθέτης, ο οποίος έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως σολίστ του σαξοφώνου και έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τους 10 σπουδαιότερους σαξοφωνιστές του κόσμου, σε παλαιότερη συνέντευξή του στην «Espresso» είχε εκφράσει τη μεγάλη εκτίμησή του στο πρόσωπο της συζύγου του.

«Είναι η γυναίκα της ζωής μου η Μιρέλλα μου. Ηταν απίστευτη χορεύτρια και τα παράτησε όλα για μένα. Αποφάσισε να αφήσει τον χορό και να κρατήσει την οικογένειά μας. Γιατί αυτή την κράτησε. Εγώ δούλευα συνεχώς, επτά μέρες την εβδομάδα. Παρακαλούσα να έρθει Πάσχα για να καθίσω. Εκείνη δημιούργησε τον χαρακτήρα των παιδιών μου, εκείνη τα μεγάλωσε. Αυτός είναι ο άθλος της. Αποκτήσαμε δυο παιδιά, τον Αντώνη, έμπειρο αθλητικό συντάκτη στην τηλεόραση, και τον Αλέξανδρο, γνωστό σκηνοθέτη».

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα, στις 13.00, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...