Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

«Ηλεκτροσόκ» για Αγγλούπα!

Σε δίκη για κλοπή ρεύματος (πήρε αναβολή)! Απολογείται σήμερα για την εμπλοκή του στη διαβόητη μαφία των Ρομά

Σε δίκη για κλοπή ρεύματος (πήρε αναβολή)! Απολογείται σήμερα για την εμπλοκή του στη διαβόητη μαφία των Ρομά

Για ρευματοκλοπή (!) δικαζόταν χθες ο Αλέξανδρος Αγγλούπας, την ώρα που κρατούνταν στη ΓΑΔΑ προκειμένου να απολογηθεί σήμερα στους ανακριτές Διαφθοράς για την εμπλοκή του στη μαφία των Ρομά.

ΑΠΟ ΤΗ Σοφια ΣΠΙΓΓΟΥ

Μαζί του στο εδώλιο στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο έπρεπε να ήταν η σύντροφός του, αλλά και ο πατέρας του Νίκος, οι οποίοι όμως βρίσκονται εκτός Αθηνών.

Η υπόθεση κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος είχε αποκαλυφθεί τον Μάιο του 2013 και αφορούσε την εταιρία Alex Creations, που εμπορεύεται ρούχα και κάνει εισαγωγές από γνωστές φίρμες ένδυσης. Από την πλευρά των κατηγορουμένων δεν εμφανίστηκε κανείς, ενώ ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση.

Λίγο πριν καταθέσει ο τεχνικός Γ. Χ., εμφανίστηκε ένας δικηγόρος με εξουσιοδότηση από τον 39χρονο. «Εχω εξουσιοδότηση για να εκπροσωπήσω τον Αλέξανδρο Αγγλούπα. Ομως, εκπροσωπώ και τους άλλους δύο κατηγορουμένους, αλλά δεν έχω πληρεξούσιο γι’ αυτό. Εχω φέρει μάρτυρα που μπορεί να σας το επιβεβαιώσει. Είναι εκτός Αθηνών και ήταν αδύνατον να μου δώσουν εξουσιοδότηση. Θέλω να ζητήσω αναβολή εξαιτίας κωλύματος των κατηγορουμένων που δεν μπορούσαν να παρευρεθούν» ανέφερε ο δικηγόρος.

Τον λόγο πήρε ένας μάρτυρας της πλευράς Αγγλούπα, ο οποίος επιβεβαίωσε στο δικαστήριο ότι ο δικηγόρος εκπροσωπεί όλους τους κατηγορουμένους. «Γνωρίζω ότι θέλουν και οι άλλοι δύο να τους εκπροσωπήσει. Ωστόσο, βρίσκονται εκτός Αττικής και ήταν αδύνατον να έρθουν σήμερα εδώ, γι’ αυτό και ζητείται η αναβολή» είπε. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και υπόθεση πήρε αναβολή για τον Σεπτέμβριο του 2017.

Στο μεταξύ, χθες απολογήθηκαν 21 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης των Ρομά, ενώ ο Αλέξανδρος Αγγλούπας και οι φερόμενοι «εγκέφαλοι» θα περάσουν σήμερα το κατώφλι των ανακριτών και η ποινική μεταχείρισή τους θα αποφασιστεί μετά την απολογία τους. Σημειώνεται ότι η πλειονότητα των κατηγορουμένων εκπροσωπείται από τους γνωστότερους ποινικολόγους των Αθηνών, όπως οι Αλέξης Κούγιας, Σάκης Κεχαγιόγλου, Γιώργος Μπέκας, Βασίλης Ταουξής και Απόστολος Λύτρας.

«Ξεσκονίζουν» θυρίδες – λογαριασμούς μελών της σπείρας

2630916

«Σαφάρι» σε τραπεζικές θυρίδες και καταθέσεις ξεκινά η Ασφάλεια Αττικής, αναζητώντας τον «θησαυρό» από μετρητά, κοσμήματα και ρολόγια μεγάλης αξίας που φέρεται ότι έχουν κρύψει τα ηγετικά στελέχη της συμμορίας των Ρομά!
Ηδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την άρση του τραπεζικού απορρήτου, ώστε να εντοπιστούν οι θυρίδες, αλλά και τραπεζικοί λογαριασμοί που ενδεχομένως ανοίχτηκαν σε στοιχεία συγγενών των συλληφθέντων. Κι αυτό γιατί, στις συνομιλίες που έχει υποκλέψει ο υπερκοριός του Τμήματος Πληροφοριών της Ασφάλειας, ακούγονται ορισμένοι από τους συλληφθέντες (ανάμεσά τους και ο 39χρονος Αλέξανδρος Αγγλούπας) να κάνουν λόγο για θυρίδες με κοσμήματα.

Η δράση της πολυδαίδαλης σπείρας δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί στο σύνολό της, καθώς φαίνεται ότι είχε αρχίσει από τα μέσα της δεκαετίας του ’90! Κατά συνέπεια, ο αριθμός των διαρρήξεων και των ληστειών είναι πάρα πολύ μεγάλος και δεν είναι δυνατόν να διαλευκανθούν όλες πλήρως.

Η γιγάντια έρευνα για την εξάρθρωση του μαφιόζικου κυκλώματος στην Ελλάδα άρχισε πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν οι κακοποιοί είχαν διαρρήξει ένα σούπερ μάρκετ στα βόρεια προάστια και είχαν αρπάξει το χρηματοκιβώτιο. Τότε οι αστυνομικοί του Τμήματος Αμαρουσίου, που έκαναν τις έρευνες, είχαν καταφέρει να εντοπίσουν τον αριθμό ενός ύποπτου κινητού τηλεφώνου. Μέσω των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, διαπίστωσαν πως ο συγκεκριμένος αριθμός είχε δώσει σήμα στο παρελθόν σε περιοχές των βορείων αλλά και των νοτίων προαστίων, σε σημεία όπου είχαν γίνει διαρρήξεις με πλούσια λεία.

Αμέσως το νούμερο διαβιβάστηκε στο Τμήμα Πληροφοριών της Ασφάλειας. Οι ειδικοί διερεύνησαν την κίνηση της συσκευής, δηλαδή τις περιοχές όπου κινήθηκε το άτομο που την είχε στα χέρια του.
Σε πολλές από αυτές τις περιοχές είχαν πραγματοποιηθεί σοβαρές διαρρήξεις με λεία δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Ετσι, ζητήθηκε άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και ο υπερκοριός άρχισε να παρακολουθεί τις συνδιαλέξεις του συγκεκριμένου κινητού.

Η ακρόαση έδωσε αμέσως στοιχεία και -κυρίως- νέα κινητά τηλέφωνα με τα οποία ερχόταν σε επαφή ο κάτοχος του κινητού. Το αποτέλεσμα ήταν να κορυφωθεί η παρακολούθηση και ο κοριός να φτάσει στο σημείο να καταγράφει συνολικά τις συνομιλίες… 100 κινητών!

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...