Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αφροδίτη Σκαφίδα: «Είχα μια δύσκολη γέννα, χρειάστηκε να την πάρουν με καισαρική»

Ελευθερία θα λέγεται η κόρη! Μία από τις πιο...

H Ελένη Μενεγάκη ενημέρωσε τους συνεργάτες της ότι απάντησε αρνητικά στην πρόταση...

Ένα Μegaλο όχι είπε η Ελένη Μενεγάκη στα στελέχη...

Να ξεσπιτωθούν για να αποφύγουν νέα καταστροφή προτιμούν 115 οικογένειες από τον...

Να ξεσπιτωθούν από το χωριό τους προκειμένου να αποφύγουν...

Παρά τις πανάκριβες τιμές, το ίντερνετ στην Ελλάδα είναι πιο αργό και...

Ενώ χρυσοπληρώνουμε κάθε μήνα τις εταιρίες παροχής πρόσβασης στο...

Σκιά του εαυτού της (σε δίκη) η πρώην κυρία Καρούζου

Στην Ευελπίδων χθες εντελώς ατημέλητη και «ερείπιο» η Ρεβέκκα Σκαφτούρα (πρώην κυρία Καρούζου), που καταδικάστηκε για χρέη άνω των 100.000 € στο Δημόσιο

ewrtgse 2 0Εμφανώς καταβεβλημένη εμφανίστηκε χθες η Ρεβέκκα Σκαφτούρα στο δικαστήριο και άκουσε την ετυμηγορία του Ι’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, που της έριξε «καμπάνα» για χρέη άνω των 100.000 ευρώ προς το Δημόσιο, καταδικάζοντάς τη σε φυλάκιση τεσσάρων ετών μετατρέψιμη προς 20 ευρώ ημερησίως. Αν καταδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό, η 48χρονη πρώην σύζυγος του επιχειρηματία Γιάννη Καρούζου θα πρέπει να καταβάλει 60.480 ευρώ για να μην επιστρέψει στη φυλακή!

ΑΠΟ ΤΗ
ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

Σαν σκιά του εαυτού της, με τα μαλλιά πιασμένα σε χαλαρή κοτσίδα, χωρίς κοσμήματα, φορώντας φόρμα, αθλητικά παπούτσια και ζακέτα, η πρώην κυρία ewrtgse 3Καρούζου δεν θύμιζε τη λαμπερή γυναίκα που φιλοξενούνταν στις κοσμικές στήλες των περιοδικών και φορούσε σύνολα γνωστών οίκων του εξωτερικού.

Εγινε αντιληπτή μόνο όταν ακούστηκε το όνομά της στην αίθουσα και πλησίασε με δειλά βήματα στην έδρα, ζητώντας αναβολή της εκδίκασης. «Επειδή έχω κάνει προσφυγή στο διοικητικό δικαστήριο για την υπόθεση με τη ΔΟΥ Γλυφάδας και δεν έχει προσδιοριστεί, θέλω να ζητήσω από το δικαστήριό σας μια αναβολή» ανέφερε, για να ακούσει ύστερα από λίγο την απόρριψη του αιτήματός της από τον εισαγγελέα.

Αναβολή

«Δεν έχω νομικές γνώσεις και θεώρησα ότι θα πάρω αναβολή. Αν δεν μπορείτε να μου δώσετε γι’ αυτόν τον λόγο, ας μου δώσετε μια αναβολή για να επανέλθω με στοιχεία και τους ισχυρισμούς μου στο διοικητικό δικαστήριο» ψέλλισε.

Σε αυστηρό τόνο, η πρόεδρος της απάντησε ότι «σήμερα είναι η μέρα για να προσκομιστούν στοιχεία, αφού για σήμερα είχε οριστεί η δίκη». Κατά την απολογία της, πάντως, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή με την υπόθεση: «Είμαι αθώα. Δεν έχω τέτοια χρέη στο Δημόσιο εγώ. Αυτά που έχουν καταλογιστεί σε μένα αφορούν λογαριασμούς εταιριών. Υπήρχε ένα σύνολο εταιριών του ομίλου Καρούζος. Ηταν κατασκευαστικές. Χρησιμοποιούσαν και λογαριασμούς δικούς μας. Ομως, αυτοί ήταν ενδιάμεσοι λογαριασμοί. Τα χρέη είναι από χρήματα και διαχείριση εταιρικών λογαριασμών».

Εισαγγελέας: Πώς εμπλέκονται προσωπικοί σας λογαριασμοί σε όμιλο εταιριών;

Σκαφτούρα: Οι εταιρίες ανήκουν στον πρώην σύζυγο. Τότε του παρουσιάστηκε πρόβλημα και χρησιμοποιήθηκαν οι δικοί μου λογαριασμοί. Εμπαιναν και έβγαιναν χρήματα μέσω λογαριασμών μου και χρησιμοποιούνταν σε εταιρίες.

Εισαγγελέας: Μα πώς δεχθήκατε κάτι τέτοιο; Αυτό θα ήταν επίφοβο και για άλλα αδικήματα πλην αυτού για το οποίο βρίσκεστε εδώ.

Σκαφτούρα: Το δέχτηκα σαν σύζυγος. Ηθελα να στηρίξω τον άνδρα μου και να βοηθήσω στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Τα όσα υποστήριξε η Ρεβέκκα Σκαφτούρα δεν έπεισαν τον εισαγγελέα, που πρότεινε την ενοχή της. Λίγο πριν ακούσει την καταδικαστική απόφαση από το δικαστήριο, η ίδια ανέφερε: «Είμαι άνεργη, έχω δίδυμα 10χρονα και ο πατέρας των παιδιών μου διανύει τον τέταρτο χρόνο στη φυλακή. Θα ήθελα να μη βρεθεί άλλος άνθρωπος στη θέση μου». Η Ρεβέκκα Σκαφτούρα είχε προφυλακιστεί τον Σεπτέμβριο του 2013, αλλά αποφυλακίστηκε λίγους μήνες αργότερα, καθώς κρίθηκε ότι το υψηλό μορφωτικό της επίπεδο θα την απέτρεπε από την τέλεση νέων εγκλημάτων. Ωστόσο, αύριο αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο για το περιβόητο «Καρούζος-gate», το σκάνδαλο με εξωχώριες εταιρίες που είχε στηθεί πίσω από τις δραστηριότητες του επιχειρηματία Γιάννη Καρούζου.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...