Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ξέσπασε μέσα στο δικαστήριο

Ο μαυροντυμένος Ανδρέας Γιακουμάκης με δάκρυα στα μάτια και σπασμένη φωνή επιτέθηκε φραστικά σε καθηγητή της Γαλακτοκομικής Σχολής ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε τίποτα

Ο μαυροντυμένος Ανδρέας Γιακουμάκης με δάκρυα στα μάτια και σπασμένη φωνή επιτέθηκε φραστικά σε καθηγητή της Γαλακτοκομικής Σχολής ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε τίποτα

Με μάτια δακρυσμένα και σπασμένη φωνή ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη ξέσπασε χθες μέσα στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια της έκτης μέρας της δίκης για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε αυτήν.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Εχοντας δίπλα του τη σύζυγό του Μαρία, η οποία έκλαιγε συνεχώς, ο μαυροντυμένος Ανδρέας Γιακουμάκης σηκώθηκε από τη θέση του φωνάζοντας προς τον καθηγητή που κατέθεσε ως μάρτυρας και εστίασε στις ποινές σε βάρος τριών σπουδαστών.
«Ολο για τιμωρίες λες! Για το παιδί μου που εξαφανίστηκε κανένα ενδιαφέρον δεν έδειξες. Δεν σε συγκινεί αυτό» είπε ο κ. Γιακουμάκης. Το ξέσπασμα του χαροκαμένου πατέρα συντάραξε το ακροατήριο, όμως ακολούθησε δεύτερο, αυτήν τη φορά από έναν άγνωστο, ο οποίος επιτέθηκε φραστικά στον Αλέξη Κούγια (φωτό), δικηγόρο του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Κώστα Μάντζαρη, που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, φωνάζοντάς του: «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι».

Εξοργίστηκε

Το περιστατικό έγινε ενώ μιλούσε ο κ. Κούγιας, ο οποίος εξοργίστηκε. Ο πρόεδρος τού ζήτησε να ηρεμήσει και διέταξε την αποχώρηση του ακροατή εκτός αίθουσας. Ομως ο κ. Κούγιας είπε στους αστυνομικούς να τον συλλάβουν και ζήτησε από την έδρα να διακόψει τη δίκη για να του κάνει μήνυση. Ο πρόεδρος τού είπε ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται, ζητώντας του να επανέλθει στα έδρανα των συνηγόρων.

Η διαδικασία άρχισε χθες με την εισαγγελέα να προσκομίζει στο δικαστήριο έγγραφο απόσπασμα από το βιβλίο συμβάντων της Γαλακτοκομικής Σχολής, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία. Το είχε αποστείλει στον εισαγγελέα Πρωτοδικών που άσκησε την ποινική δίωξη ο δικηγόρος Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο οποίος είχε οριστεί από το Δ.Σ. του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για να παρέχει νομικές υπηρεσίες στον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής.
Η εμφάνιση του εγγράφου -στο οποίο αναφέρονταν παραβατικές συμπεριφορές που είχαν συμβεί τα έτη 2012 με 2015- προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής. Ειδικά ο Αλέξης Κούγιας το χαρακτήρισε «ανήθικο και απαράδεκτο», λέγοντας πως δεν φέρει καμία υπογραφή.

f4 83

Μάλιστα, ανέφερε πως εκ μέρους του εντολέα του καταθέτει μήνυση για απιστία σε βάρος του κ. Αθανασόπουλου, για τον οποίο υποστήριξε ότι από συνήγορος υπεράσπισης πέρασε στην πολιτική αγωγή.
Η ακροαματική διαδικασία άρχισε με την κατάθεση τριών μαρτύρων, του καθηγητή, ενός φύλακα και ενός τυροκόμου που δίδασκε τους σπουδαστές στα εργαστήρια της Γαλακτοκομικής. Ο βασικός μάρτυρας ήταν καθηγητής την περίοδο 2012-2013. Στην τρίωρη κατάθεσή του τα πιο ενδιαφέροντα σημεία ήταν αυτά της ποινής που επιβλήθηκε σε ταραξίες σπουδαστές από την Κρήτη γιατί χάραξαν το περίγραμμα του νησιού στον τοίχο της σχολής. Ο εκπαιδευτικός ήταν μέλος του Πειθαρχικού που επέβαλε ποινή αποβολής τριών ημερών από την εστία. Από αυτήν γλίτωσε ένας εκ των σπουδαστών που ήταν ανήλικος, προκειμένου «να μην μπουν σε ταλαιπωρία οι δικοί του». Ο μάρτυρας, πάντως, δεν μπόρεσε να ενισχύσει το κομμάτι της αναζήτησης αυτοπτών μαρτύρων για περιστατικά σε βάρος του Γιακουμάκη. «Στο μάθημα ήταν όλοι ήσυχοι…» είπε, θεωρώντας πως επρόκειτο για πλάκες όσα άκουγε ότι γίνονταν σε βάρος του 20χρονου γιατί, όπως είπε, «ήταν μια παρέα».

Ακουσε θορύβους

Δεύτερος μάρτυρας ήταν ο φύλακας, ο οποίος είπε πως ένα βράδυ του Φεβρουαρίου του 2014 άκουσε «θορύβους, σαν από σπρώξιμο» που προέρχονταν από δωμάτιο της εστίας. Πήγε εκεί, χτύπησε την πόρτα η οποία ήταν κλειδωμένη και ζήτησε από τα παιδιά να του ανοίξουν. Λίγο αργότερα του άνοιξαν και είδε ότι στο δωμάτιο βρίσκονταν «4-5 άτομα που έπαιζαν PlayStation». Ο Γιακουμάκης δεν ήταν εκεί, αλλά ήταν το δωμάτιο όπου έμενε. Στη στενή παρέα που έκανε ο Βαγγέλης με τους Κρητικούς αναφέρθηκε στην κατάθεσή του ο τυροκόμος, σημειώνοντας όμως ότι δεν είχε δει κάποιο ίχνος που να μαρτυρά σωματική βία στον άτυχο 20χρονο, ούτε είχε μάθει κάτι πριν εξαφανιστεί.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...