ΗΠΑ: Ασκήσεις ετοιμότητας για χτύπημα από αστεροειδή

Τρεις ασκήσεις για το ενδεχόμενο να χτυπηθεί η Γη από αστεροειδή έχουν κάνει μέχρι στιγμής η NASA και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας των ΗΠΑ, δείχνοντας ότι έχουν πάρει το ζήτημα πολύ σοβαρά

Τρεις ασκήσεις για το ενδεχόμενο να χτυπηθεί η Γη από αστεροειδή έχουν κάνει μέχρι στιγμής η NASA και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας των ΗΠΑ, δείχνοντας ότι έχουν πάρει το ζήτημα πολύ σοβαρά. Στην πιο πρόσφατη τα καλύτερα μυαλά του πλανήτη προετοιμάστηκαν για το ενδεχόμενο να ανακαλύψουν τελευταία στιγμή ότι επίκειται η καταστροφή, χωρίς να έχει χρόνο η ανθρωπότητα να αντιδράσει.

«Δεν είναι ζήτημα το εάν, αλλά το πότε θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια κατάσταση» δήλωσε ο εκπρόσωπος της NASA Τόμας Ζερμπούχεν. Γι’ αυτό κορυφαίοι επιστήμονες από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών, τα Εθνικά Εργαστήρια του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας, την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, το γραφείο Εκτακτων Περιστατικών του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας ένωσαν τις δυνάμεις τους με τη NASA για την εκτέλεση άσκησης προσομοίωσης.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε ότι αρχικά οι επιστήμονες έδιναν πιθανότητα μόλις 2% πρόσκρουσης αστεροειδούς στη Γη μέσα σε τέσσερα χρόνια. Επειτα από τρεις μήνες παρατηρήσεων με τηλεσκόπια, διαπιστώνουν ότι η πιθανότητα αυξάνεται στο 65% και έπειτα από άλλους τέσσερις μήνες στο 100%. Οι Αρχές διαπιστώνουν ότι δεν προλαβαίνουν να οργανώσουν διαστημική αποστολή για να εκτρέψει τον αστεροειδή, οπότε προετοιμάζονται για να σώσουν ό,τι σώζεται. Οργανώνουν εκκενώσεις περιοχών, ενημερώνουν το κοινό και προσπαθούν να προστατεύσουν ζωτικής σημασίας υποδομές. Το αν η άσκηση επί χάρτου πέτυχε, θα διαπιστωθεί στη συνέχεια.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ