Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Από την Ψαρού στην… ψειρού

Ράκος ο Αλέξανδρος Αγγλούπας, που θα οδηγηθεί στη φυλακή για την εμπλοκή του στη μαφιόζικη οργάνωση

Προσωρινά κρατούμενοι έχουν κριθεί μετά τις απολογίες τους συνολικά 19 κατηγορούμενοι για τη μαφία των Ρομά, ανάμεσά τους και ο Αλέξανδρος Αγγλούπας.

Ράκος ο 39χρονος γόνος επιχειρηματικής οικογένειας, που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα ως κλεπταποδόχος, πέρασε χθες το (δεύτερο) βράδυ του στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

wr56yey4yΟι εξηγήσεις που έδωσε την Τρίτη στους ανακριτές Διαφθοράς Ρέα Κατσιβέλη και Δημήτρη Φούκα και στον εισαγγελέα φαίνεται ότι δεν τους έπεισαν και αποφάσισαν την προφυλάκισή του αργά προχθές το βράδυ.

Στη Μύκονο

Ετσι, ο μπον βιβέρ, που οδηγούσε ακριβά αυτοκίνητα, έδινε το «παρών» στα πρώτα τραπέζια στις πίστες της Αθήνας, στα beach bars στην Ψαρού και σε άλλες πλαζ της Μυκόνου, θα οδηγηθεί στην «ψειρού».

Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί σε ποια φυλακή θα μεταφερθεί ο Αγγλούπας, ο οποίος είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, όπως λένε πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός του.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του Χρήστου Στάθη, πρόκειται για «έναν άνθρωπο με πάλλευκο ποινικό μητρώο», που δεν περίμενε ότι θα ακούσει την απόφαση για προσωρινή κράτησή του.

«Ξαφνιαστήκαμε κι εγώ και πολύ περισσότερο εκείνος» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του.

Υπενθυμίζεται ότι στη μαραθώνια απολογία του ο 39χρονος υποστήριξε ότι δεν είχε ιδέα για τις κλοπές και δήλωσε ότι είναι απλά λάτρης και συλλέκτης ρολογιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στους ανακριτές ότι έδειχνε ενδιαφέρον για ρολόγια, επειδή ήθελε να ξαναφτιάξει τη συλλογή που του άρπαξαν κακοποιοί, οι οποίοι είχαν εισβάλει στο σπίτι του στη Βούλα το 2014.

_____ 

Η διπλή αναβολή της επιχείρησης «Gipsy Kings» 

Επίορκοι αστυνομικοί ειδοποιούσαν τα μέλη της σπείρας με αποτέλεσμα να αλλάζουν εγκαίρως σχέδιο δράσης

Δυο φορές «χάλασε» η επιχείρηση «Gipsy Kings» της Ασφάλειας για την εξάρθρωση του πολυδαίδαλου κυκλώματος των Ρομά, εξαιτίας της πληροφόρησης που εξασφάλιζαν συγκεκριμένοι αστυνομικοί στους «Κορλεόνε» της μαφιόζικης οργάνωσης! Για τη δραστηριότητά τους έχει σχηματιστεί ειδικός φάκελος, ο οποίος έχει διαβιβαστεί στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της Ασφάλειας σχεδίαζαν από τις αρχές Σεπτεμβρίου το «ξεδόντιασμα» της μεγάλης σπείρας, όμως οι λήσταρχοι ενημερώνονταν άμεσα από επίορκους αστυνομικούς και έπαιρναν τα μέτρα τους. Από τότε η επιχείρηση πήρε δύο αναβολές, ώσπου να επιτευχθεί η εξάρθρωση της γιγάντιας οργάνωσης που είχε απλώσει τα πλοκάμια της σε ολόκληρη τη χώρα.

Διαβάστε επίσης: 

► Ετσι τους «έγδυσε» η συμμορία των Ρομά
Σοκάρουν οι καταθέσεις των θυμάτων! Πώς έγιναν οι επιθέσεις και τι άρπαξαν από τα σπίτια των Βίσση, Δουκακάρου, Τσαουσόπουλου και Τσαρτσαρή

Η πρώτη επιχείρηση, που οργανώθηκε τον Σεπτέμβριο, είχε ματαιωθεί επειδή ο υπερκοριός της ΕΛ.ΑΣ. είχε πιάσει τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ αρχηγικών μελών της σπείρας, τα οποία προειδοποιούσαν το ένα το άλλο ως εξής: «Κάτι σοβαρό θα γίνει και πρέπει να προσέχουμε. Με ειδοποίησε ο άνθρωπος».

Η επιχείρηση αναβλήθηκε με σκοπό να εφησυχάσουν οι δράστες και οι αστυνομικοί να βρουν ευκαιρία να τους πιάσουν απροετοίμαστους. Η δεύτερη επιχείρηση είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις αρχές Οκτωβρίου, όμως και αυτή πήρε αναβολή, καθώς οι επικεφαλής της σπείρας των Ρομά άρχισαν ξαφνικά να μεταφέρουν κλοπιμαία από τα σπίτια τους και να εξαφανίζονται! Υστερα από αυτό οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την έρευνα βεβαιώθηκαν πια ότι οι αρχιμαφιόζοι είχαν καλή πληροφόρηση για τη σχεδιαζόμενη έφοδο της Ασφάλειας.

Η νέα αναβολή καθησύχασε τους κακοποιούς, που πείστηκαν ότι δεν κινδυνεύουν. Μάλιστα, ήσυχοι πλέον, έκαναν άλλες τέσσερις διαρρήξεις μέσα σε μία μέρα (στις 10 Οκτωβρίου) στην περιοχή της Πεντέλης! Ομως, οι αστυνομικοί είχαν τον τελευταίο λόγο, καθώς ο κύκλος των ερευνών είχε κλείσει και είχαν φροντίσει την ημερομηνία που θα γινόταν τελικά η επιχείρηση να τη γνώριζε μόνο μια κλειστή ομάδα των αξιωματικών. Μάλιστα, άφησαν εντέχνως να διαρρεύσει ότι η έφοδος θα αργήσει να διεξαχθεί επειδή δήθεν υπήρχαν κενά στις έρευνες, με αποτέλεσμα οι βαρόνοι του οργανωμένου κυκλώματος να πιστέψουν ότι την είχαν γλιτώσει!

Οταν εξαπολύθηκε τελικά η επιχείρηση, οι κακοποιοί πιάστηκαν στον ύπνο, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχαν ενημερωθεί από τις «πηγές» τους ότι η πορεία των ερευνών βρισκόταν σε τέλμα.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

____

«Σήκωσαν» και το ΑΤΜ της ΙΚΕΑ στα Σπάτα

Ως και το ΑΤΜ «σήκωσε» από το εσωτερικό πολυκαταστήματος το κύκλωμα των Ρομά τα ξημερώματα της 18ης Οκτωβρίου. Η διάρρηξη έγινε στο κατάστημα ΙΚΕΑ στο αεροδρόμιο και το συγκεκριμένο ΑΤΜ, που βρέθηκε παρατημένο δύο ώρες αργότερα στην Παλλήνη, περιείχε 101.910 ευρώ, σύμφωνα με την κατάθεση του υποδιευθυντή του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Παιανία.

«Βρισκόμουν στο ειδικό δωμάτιο διαχείρισης καμερών, όταν περίπου στις 02.30 το βράδυ είδαμε μαζί με τη συνάδελφό μου ένα λευκό Seat Leon να σταθμεύει έξω από την κεντρική είσοδο του καταστήματος. Από αυτό εξήλθαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ο ένας κρατούσε λοστό, και κατευθύνθηκαν στην πλαϊνή πόρτα του καταστήματος, την οποία παραβίασαν. Αμέσως κατευθύνθηκαν στα δεξιά, όπου βρίσκονται τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών των τραπεζών, και με μανιώδεις κινήσεις άρχισαν να ξηλώνουν τη βάση του ΑΤΜ της Πειραιώς» περιγράφει στην κατάθεσή του ένας υπάλληλος του προσωπικού ασφαλείας και συνεχίζει: «Ηταν τόσο μεγάλη η βιασύνη και η μανία τους, που εντός πολύ μικρού χρονικού διαστήματος κατάφεραν να σύρουν το ΑΤΜ έξωθεν του καταστήματος και να το φορτώσουν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια, όπως είδα από τις κάμερες ασφαλείας, δύο εξ αυτών έφυγαν τρέχοντας προς τον δρόμο που οδηγεί στην Αττική Οδό και επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα, χρώματος μαύρου».

ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387


{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...