Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Οι γυναίκες του προέδρου

► Μελάνια Τραμπ: Πιο ωραία πρώτη κυρία ever η 46χρονη καλλονή από τη Σλοβενία
► Ιβάνκα Τραμπ: Η δραστήρια κόρη που στάθηκε βράχος στο πλευρό του πατέρα της
► Από τα ξενοδοχεία και τα καλλιστεία, ένοικος του Λευκού Οίκου!
► Οι γάμοι του, η απιστία και τα παιδιά

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κατηγορηθεί για μισογυνισμό και σεξισμό, ωστόσο η ζωή του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ωραίο φύλο.

O μεγιστάνας είναι σύζυγος καλλονών από το πρώην ανατολικό μπλοκ και έχει δύο κόρες, ενώ έχει διατελέσει για πολλά χρόνια επικεφαλής διαγωνισμού ομορφιάς. Ωστόσο τον κατηγορούν πως τις ζυγίζει και τις μετράει ως σάρκα, εστιάζοντας στην εμφάνιση. Αν και έχει δώσει υψηλά πόστα στις επιχειρήσεις του σε γυναίκες, όταν αυτές αντιμιλούν, πάντα χρησιμοποιεί κάποια σεξιστική χοντράδα για να τις αποστομώσει, γεγονός που έχει σταθεί αφορμή για δημόσιους διαπληκτισμούς απείρου κάλλους με κυρίες των μίντια.

«Ξέρεις, ελκύομαι αυτόματα από το ωραίο φύλο. Απλώς, αρχίζω να το φιλάω. Είναι σαν μαγνήτης. Απλώς, φιλώ. Δεν περιμένω καν.

4rfwe5tg 2Και όταν είσαι σταρ, σε αφήνουν να το κάνεις, μπορείς να κάνεις οτιδήποτε» έχει πει ο ίδιος, προσθέτοντας τη θρυλική πια ατάκα: «Αρπαξέ τες από το μ…ι, μπορείς να κάνεις οτιδήποτε». Ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής βλέπει τη γυναίκα ως… τρόπαιο και, βάσει αυτής της νοοτροπίας, μπορεί δικαίως να θεωρηθεί «τροπαιούχος»! Στο κάτω κάτω, οι γυναίκες τον ψήφισαν…

Μελάνια Τραμπ: Πιο ωραία πρώτη κυρία ever η 46χρονη καλλονή από τη Σλοβενία

Οταν είχε ερωτηθεί, προ ετών, σε συνέντευξη πώς θα ήταν ως πρώτη κυρία των ΗΠΑ, η εντυπωσιακή 46χρονη Σλοβένα καλλονή είχε απαντήσει: «Πολύ παραδοσιακή, όπως η Μπέτι Φορντ ή η Τζάκι Κένεντι». Η επιλογή της κατάλευκης Ralph Lauren εντυπωσιακής φόρμας, αξίας 4.000 δολαρίων, με την οποία στάθηκε στο πλευρό του συζύγου της κατά τη διάρκεια της νικητήριας ομιλίας του «φωνάζει» από μακριά την προσπάθειά της να γίνει η νέα Τζάκι. Αυτό το προφίλ τής χτίζει έτσι και αλλιώς συστηματικά από την προεκλογική εκστρατεία και ο Τραμπ, ο οποίος την εκθειάζει ως «τέλεια μητέρα» και ως «κομψή επιχειρηματία».

Η ίδια ωστόσο έχει μια τάση να αποφεύγει την υπερβολική έκθεση, ειδικά μετά την επικοινωνιακή νίλα της ομιλίας της στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, όπου αποδείχθηκε ότι ήταν αντιγραφή παλιότερης ομιλίας της Μισέλ Ομπάμα.

Πάντως, όλοι της αναγνωρίζουν ότι αποτελεί μια νέα, πολύ διαφορετική σελίδα στην ιστορία των πρώτων κυριών των ΗΠΑ, αφού είναι η πρώτη της οποίας τα αγγλικά δεν είναι μητρική γλώσσα, η πρώτη… τρίτη σύζυγος, αλλά και η πρώτη που μιλάει πολύ καλά πέντε γλώσσες (τα σλοβενικά, τα γερμανικά, τα γαλλικά, τα σερβικά και τα αγγλικά). Αντιθέτως, δεν είναι η πρώτη μη Αμερικανίδα, αφού έχει προϋπάρξει η Λουίζα Ανταμς, η Αγγλίδα σύζυγος του έκτου προέδρου Τζον Κουίνσι, ενώ δεν είναι σίγουρα η πρώτη που έχει κάνει καριέρα ως μοντέλο. Τόσο η Μπέτι Φορντ όσο και η Πατ Νίξον είχαν δουλέψει ως μοντέλα. Παραμένει, ωστόσο, η πρώτη οικοδέσποινα του Λευκού Οίκου που έχει ποζάρει γυμνή (το 2000 στο περιοδικό «GQ») και που έχει δώσει καυτές λεπτομέρειες για το τι συμβαίνει στο συζυγικό της κρεβάτι.

«Κάνουμε απίστευτο σεξ τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Μερικές φορές περισσότερες από μια» είχε δηλώσει on camera την ίδια χρονιά στον σοκαρισμένο Χάουαρντ Στερν. O ίδιος ο Τραμπ, από την πλευρά του, έχει καυχηθεί για το πόσο καυτή δείχνει «μ’ ένα πολύ μικρό βρακάκι». Πώς εννοεί, λοιπόν, η κυρία Τραμπ το «παραδοσιακός»; «Θα είναι φανταστική στο να επιλέγει πορσελάνες. Θα είναι μια κλασική πρώτη κυρία» έχει δηλώσει ο στιλίστας Φίλιπ Μπλοκ, που έχει συνεργαστεί μαζί της στο παρελθόν.

Τι άλλο, όμως, θα κάνει; Οπως κάθε πρώτη κυρία που σέβεται τον εαυτό της, θα γίνει πρέσβειρα κάποιου καλού σκοπού. Τον Οκτώβριο σε συνέντευξή της στο CNN υπογράμμισε τη σημασία τού να προστατευτούν τα παιδιά από τους κινδύνους των social media και του διαδικτυακού bullying. 4rfwe5tg 3Αναγνώρισε, όμως, εμμέσως και τους κινδύνους που ενέχει η χρήση του διαδικτύου και για την υπόληψη του συζύγου της. Οταν ρωτήθηκε τι θα άλλαζε πάνω του, απάντησε «τη χρήση του twitter», δείχνοντας ότι… this lady is a Trump σε επίπεδο ετοιμότητας λόγου.

Ιβάνκα Τραμπ: Η δραστήρια κόρη που στάθηκε βράχος στο πλευρό του πατέρα της

Ο πατέρας της την αναγνωρίζει ως «αδυναμία» του, κάτι που έχει αποδείξει, δίνοντάς της τα μεγαλύτερα επίπεδα εξουσίας στην αυτοκρατορία του. Η Ιβάνκα, 34 ετών και μητέρα τριών παιδιών, στάθηκε βράχος στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της πολεμικής προεκλογικής εκστρατείας, με τίμημα ακόμα και την πορεία της προσωπικής της επιχείρησης, της εταιρίας μόδας Ivanka Trump, που μπήκε στο στόχαστρο εκκλήσεων για μποϊκοτάζ. Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ομάδας του Τραμπ, που έκριναν το αποτέλεσμα με τη ζεστασιά της αλλά και τη λογική της. Μάλιστα, κατάφερε να ανοίξει τα αυτιά και των ψηφοφόρων που βρίσκονται πιο αριστερά από την πολιτική ρητορική του πατέρα της.

Η Ιβάνκα έχει λεπτούς τρόπους, τους οποίους απέκτησε μεγαλώνοντας στην ελίτ του Μανχάταν αλλά και φοιτώντας στο σχολείο Chaplin, από το οποίο αποφοίτησε η Τζάκι Κένεντι. Παράλληλα, όμως, έχει και το επιχειρηματικό δαιμόνιο του πατέρα της. «Ενώ ο πατέρας της χρησιμοποιεί το twitter ως εκτοξευτή χειροβομβίδων, αυτή αντιμετωπίζει τους καλοφροντισμένους λογαριασμούς της στα social media, που είναι εμφανέστατα απολίτικοι, ως εργαλεία μάρκετινγκ για τον Οργανισμό Τραμπ» σημειώνει η εφημερίδα «New York Times». Σχετικό αφιέρωμα του Quartz, δε, αναφέρει ότι «πραγματική πρώτη κυρία» θα είναι η Ιβάνκα!

Ο πατέρας της έχει εκμεταλλευτεί το υποδειγματικό προφίλ της. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της καμπάνιας έχει αναφέρει πολλές φορές το γεγονός ότι η κόρη του ασπάστηκε τον ιουδαϊσμό για να παντρευτεί τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ, κλείνοντας το μάτι στους ψηφοφόρους της εβραϊκής κοινότητας των ΗΠΑ.

Οι γάμοι του, η απιστία και τα παιδιά

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει στο ενεργητικό του ακόμα δύο γάμους: Πρώτη σύζυγός του ήταν η πολύ γνωστή, 67χρονη σήμερα Ιβάνα, που έμεινε μαζί του από το 1977 ως το 1992, ενώ πιο βραχύβιος υπήρξε ο γάμος του με τη Μάρλα Μαπλς (1993-1999). Η τσεχικής καταγωγής Ιβάνα, ούσα στο πλευρό του διάσημου επιχειρηματία, αναδείχθηκε σε πρωταγωνίστρια της κοσμικής ζωής των ΗΠΑ τη δεκαετία του ’80 και απέκτησε μαζί του τρία παιδιά, τον Ντόναλντ Τζον τζούνιορ, την Ιβάνκα και τον Ερικ Φρέντρικ. Ο σύζυγός της της εμπιστεύτηκε σημαντικά πρότζεκτ, που είχαν να κάνουν με τη διαχείριση και την ανακαίνιση αποκτημάτων του, όπως το «Grand Hyatt Hotel», ενώ την έχρισε και πρόεδρο του καζίνου του. Το 1990 έφτασαν στα αυτιά της φήμες για απιστία του άνδρα της με την πρώην βασίλισσα της ομορφιάς της Τζόρτζια Μάρλα Μαπλς και το 1991 κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, ζητώντας μεγαλύτερη αποζημίωση από αυτή που προβλεπόταν στο προγαμιαίο συμβόλαιο. Δεν έγινε, τελικά, ποτέ επισήμως γνωστό πόσα πήρε. Ο Τραμπ επιβεβαίωσε τον λόγο του διαζυγίου του μ’ έναν γάμο με τη Μαπλς, με την οποία απέκτησε μια κόρη, την Τίφανι. Η 53χρονη σήμερα πρώην καλλονή εμφανίζεται στο ριάλιτι «Dancing with the Stars».

Από τα ξενοδοχεία και τα καλλιστεία, ένοικος του Λευκού Οίκου!

«Παρορμητικός, απρόβλεπτος», «λαϊκιστής» («Le Monde»), «ρατσιστής, ψεύτης, σεξιστής, χυδαίος, μνησίκακος» («Liberation»), «δογματικός, ασταθής, σεξουαλικό αρπακτικό, αιώνιος ψεύτης και ικανός για όλα» («Guardian»), «νικητής της οργής και της δυσαρέσκειας» («La Stampa»). Ποτέ άλλος ηγέτης δεν άκουσε τα εξ αμάξης από σύσσωμο τον διεθνή Τύπο με την εκλογή του όσο ο Ντόναλντ Τραμπ, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

tw45tw4et 1

Οσα κι αν του καταλογίζουν ωστόσο, κανείς δεν του αμφισβητεί ότι είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, με περιουσία 4 δισ. δολάρια («Forbes», 2015), που το 2013 εισήχθη στη λίστα των επιτυχημένων επιχειρηματιών του WWE Hall of Fame. Ο Τραμπ γεννήθηκε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης και ανέλαβε την ηγεσία της εταιρίας του πατέρα του το 1971, χτίζοντας έκτοτε τη δική του αυτοκρατορία, τον Οργανισμό Τραμπ και το προφίλ του επιχειρηματία-σταρ.

Κομπάρσος σε ταινία

Ο ιδρυτής της αλυσίδας ξενοδοχείων-καζίνων Trump Entertainment Resorts πέρασε από τις επενδυτικές επιχειρήσεις στη σοουμπίζ και από τους διαγωνισμούς ομορφιάς στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Από τις διαφημίσεις για την αλυσίδα McDonald’s, της Pizza Hut και της Pepsi βρέθηκε κομπάρσος στην ταινία «Μόνος στο σπίτι 2» (1992). Από το 1996 ως το 2015 κατείχε τα δικαιώματα του διαγωνισμού ομορφιάς «Μις ΗΠΑ», ενώ από το 2004 ως το 2015 παρουσίαζε το ριάλιτι «The Apprentice».

tw45tw4et 2

Το φλερτ του με την πολιτική ξεκίνησε το 1987-1988 μεν, αλλά μόλις τo 2000 εισέρχεται στην προεδρική κούρσα ως υποψήφιος του Μεταρρυθμιστικού Κόμματος και συγκεντρώνει πάνω από 15.000 ψήφους στην Καλιφόρνια. Τον Μάρτιο του 2011 μια δημοσκόπηση της «WSJ» τον δείχνει να ηγείται των προεδρικών υποψηφίων των Ρεπουμπλικάνων, αλλά δεν θέτει υποψηφιότητα, γεγονός που κάνει τον Ιούνιο του 2015. Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του εταιρίες και ιδιώτες που συνεργάζονται μαζί του διακόπτουν τους δεσμούς μαζί του, ενώ αντιδράσεις πυροδοτούνται λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρα του. Ωστόσο παραμένει σε όλη την προεκλογική εκστρατεία ο εαυτός του 100% και καθόλου «συστημικός» και «πολιτικώς ορθός». Ισως γι’ αυτό η «Washington Post» κατέληξε εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα είναι «καλύτερος πρόεδρος απ’ όσο πιστεύαμε».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...