Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Ετσι σκότωσαν τον «εστιάτορα των εφοπλιστών»

Καταπέλτης η εισαγγελέας, που πρότεινε την ενοχή όλων των Γεωργιανών για τη ληστεία και τον θάνατο του άτυχου Μανώλη Οικονόμου στην Υδρα τον Αύγουστο του 2015

Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση δολοφονίας του εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου τον Δεκαπενταύγουστο του 2015 στην Υδρα πρότεινε χθες η εισαγγελέας της έδρας. Η απόφαση του δικαστηρίου για τους επτά Γεωργιανούς αναμένεται στις 18 Νοεμβρίου.

ΑΠΟ ΤΗ
ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

Η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης και πρότεινε να κριθούν όλοι ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, δόλο συναπόφασης και συνεκτέλεσης και ληστεία κατά συρροήν. Για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία, αλλά πρότεινε την καταδίκη των Γεωργιανών, που κάθονται στο σκαμνί για τη ληστεία και τον φόνο του «εστιάτορα των εφοπλιστών» και για σύσταση συμμορίας με σκοπό την τέλεση κακουργημάτων.

Στην αγόρευσή της έκανε λόγο για προετοιμασία μηνών και προεπιλογή του στόχου, με βοήθεια εκ των έσω: «Τουλάχιστον δύο μήνες το σχεδίαζαν. Περίμεναν να βρουν πολύ περισσότερα χρήματα και είχε προεπιλεγεί ο στόχος. Από το σχεδιάγραμμα και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες προκύπτει ότι τέσσερις ημέρες πριν ο σερβιτόρος είχε επικοινωνήσει 207 φορές με μέλος της ομάδας. Επιπλέον, άλλο μέλος επικοινώνησε 252 φορές με τη σερβιτόρα Ζαΐρα και τον Αλβανό που εργαζόταν στο εστιατόριο».

«Εκτέλεσαν ψυχρά το σχέδιο»

Για τη σύζυγο του άτυχου 67χρονου Χριστίνα Μερτζάνη η εισαγγελέας είπε ότι «είναι αξιοπρεπέστατη γυναίκα. Μέχρι την τελευταία στιγμή και με όσα κατέθεσε δείχνει πως δεν μπορούσε να πιστέψει ότι οι άνθρωποι που είχαν χρόνια στη δούλεψή τους θα έκαναν κάτι τέτοιο». Στη συνέχεια περιέγραψε πώς οι δράστες εκτέλεσαν ψυχρά το σχέδιο, ενώ κάθισαν για φαγητό στην ταβέρνα Γειτονικό, προτού βασανίσουν και σκοτώσουν τον 67χρονο: «Επέλεξαν να φάνε στην ταράτσα για να έχουν καλύτερη οπτική επαφή προτού προβούν στη ληστεία. Οταν τελικά μπήκαν στο σπίτι, η γυναίκα κοιμόταν. Εδεσαν και βασάνισαν τον εστιάτορα σε όλο του το σώμα.

Τον χτυπούσαν πολλά άτομα μαζί, όπως υποδηλώνει η νεκροτομή. Η γυναίκα του άκουγε τα βογκητά του άντρα της και τους παρέδωσε τα 7.500 ευρώ. που ήταν οι εισπράξεις της ημέρας. Μόνοι τους έψαξαν και βρήκαν επιπλέον 40.000 ευρώ και, για να απομακρυνθούν με την ησυχία τους, έδωσαν στη γυναίκα Ταβόρ! Τα αποτυπώματα στο ποτήρι είναι του Ιγκόρ. Της έβαλαν ένα μπαλάκι στο στόμα και απομακρύνθηκαν»!

Για τους δύο κατηγορουμένους, που ομολόγησαν τη ληστεία, η εισαγγελέας σχολίασε ότι «ήταν υποχρεωμένοι, αφού βρέθηκε DNA τους», ενώ απέδωσε κομβικό ρόλο στη μοναδική γυναίκα που κάθεται στο εδώλιο.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...