Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

«Εξόριστος» στις φυλακές της Χίου ο Αγγλούπας

«Είμαι αγνός, θα πέσω θύμα εκβιασμού από κρατουμένους» • Τι ισχυρίστηκε ο 39χρονος γόνος της επιχειρηματικής οικογένειας στην απολογία του

«Εξόριστος» στις Φυλακές της Χίου ο Αλ. Αγγλούπας

Τι ισχυρίστηκε ο 39χρονος γόνος της επιχειρηματικής οικογένειας στην απολογία του

Την ώρα που ο Αλέξανδρος Αγγλούπας βρίσκεται «εξόριστος» στις Φυλακές της Χίου, οι δικαστικές Αρχές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο έκδοσης νέων ενταλμάτων σύλληψης για πρόσωπα τα οποία φέρεται ότι μετείχαν στη μαφία των Ρομά, που ρήμαξε δεκάδες σπίτια σε βόρεια και νότια προάστια της Αττικής και σε άλλες περιοχές της χώρας.

ΑΠΟ ΤΗ
ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

Στην απολογία του ο 39χρονος γόνος επιχειρηματικής οικογένειας υποστήριξε ότι δεν ήξερε για τα κλεμμένα ρολόγια και απέδωσε την ενασχόλησή του με τη μεταπώλησή τους στη χαμένη προσωπική συλλογή του. «Είμαι επιχειρηματίας και δραστηριοποιούμαι στον χώρο των εισαγωγών επώνυμων ρούχων, υποδημάτων και αξεσουάρ (…) Μέσα από την εμπορία των αξεσουάρ επώνυμων οίκων απέκτησα μια εξοικείωση με τα κοσμήματα και τα ρολόγια και ξεκίνησα προ ετών μια προσωπική συλλογή ρολογιών.

Τη συλλογή μου τη φυλούσα στην οικία της μητέρας μου θεωρώντας ότι υπήρχε μεγαλύτερη ασφάλεια, αφού η ίδια δεν απομακρυνόταν συχνά από αυτή» είπε στους ανακριτές κατά τη μαραθώνια απολογία του την Τρίτη. Και συνέχισε: «Πριν από ενάμιση χρόνο η μητέρα μου έπεσε θύμα ληστείας (…) όχι μόνο βασανίστηκε και με ιδιαίτερα απεχθή τρόπο, αλλά επιπλέον αφαιρέθηκαν χρήματα, τιμαλφή και η προσωπική μου συλλογή ρολογιών. Εχω φωτογραφίες αυτών στο σπίτι μου. Στεναχωρήθηκα περισσότερο για την κακοποίηση της μητέρας μου και όχι για τα υλικά αγαθά. Εκτοτε, προσπαθούσα να ξεκινήσω εκ νέου τη συλλογή μου και για τον λόγο αυτόν ερχόμουν σε επαφή με διάφορους πωλητές μεταχειρισμένων κυρίως ρολογιών». Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι από τους 89 εμπλεκομένους (μέχρι στιγμής) στο κύκλωμα «Gipsy Kings» ο ίδιος γνωρίζει μόλις δύο άτομα, τον «Παρταούλα» και τον «Παχύ – Βενιζέλο».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για γνωριμίες του τελευταίου τριμήνου: «Γνώρισα σε γυμναστήριο της Γλυφάδας τον “Παρταούλα”, στον οποίο και εξέφρασα την αδυναμία μου για τη συλλογή ρολογιών. Προθυμοποιήθηκε να με ενημερώνει σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή του η πώληση κάποιου ρολογιού που θα με ενδιέφερε να ενσωματώσω στη συλλογή μου.

Μάλιστα, καθ’ υπόδειξη του ιδίου σε επαγγελματικό μου ταξίδι στη Θεσσαλονίκη γνώρισα τον “Παχύ – Βενιζέλο” σε κατάστημα καφέ – εστιατόριο που ο ίδιος διατηρεί αφού, όπως με ενημέρωσε ο πρώτος, ασχολείται με την αγορά και την πώληση μεταχειρισμένων ρολογιών».

Υπερκοριός

Για τις αναφορές σε τσάντες, παπούτσια και γούνες που υπάρχουν σε συνομιλίες τις οποίες κατέγραψε ο υπερκοριός, ο Αγγλούπας υπογράμμισε ότι τα μεταπωλεί ακόμη και σε γνωστό κατάστημα μεταχειρισμένων πολυτελών ειδών. Σχετικά με την πλαστική ζυγαριά που είχε, υποστήριξε: «Τη χρησιμοποιούσα για να ζυγίσω λίρες τις οποίες συνέλεγα παλαιότερα και αφαιρέθηκαν κατά τη ληστεία. Δεν είναι ακριβείας, όπως αυτές των κοσμηματοπωλείων. Ο πλαστικός μετρητής πολύτιμων λίθων είναι της αρραβωνιαστικιάς μου, που ασχολιόταν με faux bijoux τα οποία κατασκεύαζε».

r3etwewr 2«ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

«Βγάλτε με έξω με βραχιολάκι»

Να μείνει εκτός κελιού με «βραχιολάκι» ζήτησε από τους ανακριτές ο Αλέξανδρος Αγγλούπας, ο οποίος απολογούμενος αναφέρθηκε και στους γονείς του, τονίζοντας ότι προέρχεται από σοβαρή οικογένεια. Ο 39χρονος (που τελικά κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος) στο τέλος της απολογίας του εμφανίστηκε διατεθειμένος να επωμιστεί το κόστος της ηλεκτρονικής επιτήρησης («βραχιολάκι»), προκειμένου να μην περάσει το κατώφλι των φυλακών, ενώ δήλωσε βέβαιος ότι θα πέσει θύμα εκβιασμού από άλλους κρατουμένους!

«Θέλω να προσθέσω ότι ουδέποτε ήμουν εγκληματίας, ουδέποτε έκανα παρέα με εγκληματίες στη ζωή μου. Προέρχομαι από πολύ σοβαρή οικογένεια, μεγαλωμένος με αρχές, αυστηρότητα και πολλή αγάπη. Είμαστε μια πολύ δεμένη οικογένεια. Σαράντα χρόνια επιχειρηματίας ο πατέρας μου, με πολλή δουλειά και κόπο. Απασχολούμε 136 ανθρώπους στις δύο εταιρίες μας και ουδέποτε θα έμπλεκα, αν γνώριζα» είπε στους ανακριτές Διαφθοράς Ρέα Κατσιβέλη και Δημήτρη Φούκα.

Υπόσχεση

«Θα είμαι πάντα συνεπής σε οποιαδήποτε στάση αυτής της ποινικής διαδικασίας, όποτε κληθώ. Δέχομαι οιονδήποτε περιοριστικό όρο κρίνετε σκόπιμο -ακόμα και αυτόν της ηλεκτρονικής επιτήρησης, δαπάνης δικής μου-, διότι η ποιότητά μου και το λευκό ποινικό μου μητρώο δεν είναι ενός ανθρώπου που μπορεί να συγχρωτίζεται με κρατουμένους, αφού είμαι σίγουρος μετά βεβαιότητας ότι θα πέσω θύμα εκβιασμού, λόγω της δικής μου αγνότητος» κατέληξε.

Τα κοσμήματα της μνηστής και τα… μαϊμού ρολόγια

Στην πώληση διαμερισμάτων απέδωσε ο Αλέξανδρος Αγγλούπας το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρέθηκε στο σπίτι του, ενώ, όπως είπε στην απολογία του, ορισμένα από τα ρολόγια που βρέθηκαν ήταν «μαϊμούδες»!

«Σε ό,τι αφορά τα κατασχεθέντα, αφορούν στην πλειονότητά τους κοσμήματα όχι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, που ανήκουν στη μνηστή μου, και τρία ρολόγια από τα οποία τα δύο ήταν αγορασμένα με τα σχετικά πιστοποιητικά τους και το τρίτο ήταν μια απλή απομίμηση Rolex. Το Chopard είναι δικό μου ρολόι. Το έχω αγοράσει από τον φίλο μου. Τα χαρτιά του Franck Muller κατασχέθηκαν, όπως και τα χαρτιά του ρολογιού της μητέρας μου, το οποίο είχε αφαιρεθεί στη ληστεία. Το Chopard δεν είχε ποτέ χαρτιά. Τα δύο έτερα ρολόγια Franck Muller είναι αντίγραφα και έχουν αγοραστεί από την Τουρκία. Το Rolex είναι επίσης αντίγραφο» είπε. Στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του 39χρονου βρέθηκαν 80.300 ευρώ, τα οποία, όπως είπε, «είναι μέρος των χρημάτων που έλαβα σε μετρητά από πώληση διαμερισμάτων, το οποίο και φύλαγα στο σπίτι μου λόγω της τραπεζικής ανασφάλειας που πλήττει τη χώρα από τις αρχές του 2011», ενώ περίπου 100.000 ευρώ από τις πωλήσεις ακινήτων την τελευταία πενταετία είχε δώσει και στη μητέρα του Τούλα.

Συναλλαγή ύψους 600.000 €

Για περίπου έναν μήνα καταγράφονταν συνομιλίες του Αλέξανδρου Αγγλούπα με φίλο του, με τον οποίο εμφανίζεται να συζητά την πώληση πανάκριβων ρολογιών σε αγοραστή από την Ιταλία. Στις συνομιλίες γίνεται λόγος για συναλλαγή ύψους 600.000 ευρώ, αλλά και αναφορές στο πόσο δύσκολο είναι να πραγματοποιηθεί τελικά η αγοραπωλησία.

Οι ανακριτές έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στο συγκεκριμένο θέμα. Στην ερώτηση «τι είναι το Panerai» ο 39χρονος γόνος επιχειρηματικής οικογένειας απάντησε πως πρόκειται «για μια συλλογή από ρολόγια του εφοπλιστή (σ.σ.: αναφέρει το όνομα), ο οποίος ήθελε να τα πουλήσει 600.000 ευρώ, ενώ τα είχε αγοράσει 1.500.000 ευρώ». Οπως εξήγησε ο Αγγλούπας: «Τα είχε αγορασμένα από τον Κώστα τον Καίσαρη και τα πουλάει, γιατί είχε πρόβλημα με την επιχείρησή του. Εμείς μια διαμεσολάβηση κάναμε». Στη συνέχεια του έγινε ερώτηση και για το «μισό μισό Patek Philippe», με τον κατηγορούμενο να απαντά πως απλώς εννοούσαν «μισό ατσάλι, μισό χρυσό».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...