Ημερίδα Λήξης της πράξης «Living history, Living Nature II»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα παρουσίασης των δράσεων της πράξης «Living History, Living Nature II», που διοργανώθηκε από το Δήμο Αλμωπίας το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου «4 Εποχές» στο Λουτράκι Αλμωπίας. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δ. Μπίνος ενώ χαιρετισμό απεύθυναν η Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Θ. Τζάκρη, ο Δήμαρχος Νόβατσι L. Kotevski, και ο Βουλευτής Πέλλας Γ. Σηφάκης.  

Στόχος της ημερίδας ήταν η παρουσίαση του έργου Lhi-Lna II στο Δήμο Αλμωπίας. Αρχικά παρουσιάστηκε η κεντρική ιδέα του έργου και ο σχεδιασμός των θεματικών διαδρομών της φύσης και της ιστορίας, ο οποίος οδήγησε στην επιλογή των σημαντικότερων τόπων προς ανάδειξη. Σε αυτά τα πλαίσια, υλοποιήθηκε η ανάπλαση της πλατείας Αετοχωρίου ως αφετηρία των δρόμων Ζωντανής Ιστορίας, και η ωρίμανση του έργου αποκατάστασης και ανάδειξης του Κάστρου της Χρυσής, η οποία παρουσιάστηκε από στελέχη και συνεργάτες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας. Ακολούθησαν παρουσιάσεις για το φοιτητικό εργαστήριο αρχιτεκτονικής που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2016, την ψηφιακή εφαρμογή που παρουσιάζει συγκεντρωτικά τους σημαντικότερους τουριστικούς πόρους της Αλμωπίας, και βιωματικές εμπειρίες από συμμετέχοντες στο εργαστήριο αρχιτεκτονικής και τα ταξίδια εξοικείωσης (fam trips) που διοργανώθηκαν την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2016. Όλες οι παρουσιάσεις έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της πράξης www.lhilna.eu.

Παράλληλα με την Ημερίδα πραγματοποιήθηκε έκθεση παρουσίασης των εργασιών του εργαστηρίου αρχιτεκτονικής, με θέμα την ανάδειξη των σημαντικότερων ιστορικών και φυσικών τόπων της Αλμωπίας. Φοιτητές Σχολών Αρχιτεκτονικής επισκέφτηκαν την Αλμωπία και πρότειναν μια αρχιτεκτονική παρέμβαση για καθένα από τους τόπους. Τα πρωτότυπα σχέδια και οι μακέτες τους παρουσιάστηκαν στα πλαίσια της ημερίδας και φιλοξενούνται μόνιμα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Αριδαία.  

Η ημερίδα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του διασυνοριακού έργου «Living History, Living Nature II» το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013» με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.

4rfrstb 2

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ