Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Αυξημένος κίνδυνος αναπηρίας για πρόωρα βρέφη

Η προωρότητα, που ορίζεται ως η γέννηση πριν από...

Ανδρουλάκης και Δούκας ήπιαν τον «καφέ της ειρήνης» στο δημαρχείο της...

«Ανακωχή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και...

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

Τρόμος στη γαλλική πρεσβεία!

Τα σενάρια για την επίθεση με χειροβομβίδα που τραυμάτισε αστυνομικό φρουρό πέντε ημέρες πριν από την επίσκεψη του Ομπάμα

Πέντε ημέρες πριν από την επίσκεψη του Αμερικανού απερχόμενου προέδρου στην Ελλάδα σημειώθηκε τρομοκρατική ενέργεια μια ανάσα από το κτίριο της Βουλής, στη γαλλική πρεσβεία, με ρίψη χειροβομβίδας δίπλα στο 4fdewrtg 2θωρακισμένο κουβούκλιο του αστυνομικού φρουρού, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής βλέπουν πίσω από το χτύπημα είτε τον Επαναστατικό Αγώνα είτε τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Η δεύτερη οργάνωση με πρόσφατη προκήρυξή της για τη βόμβα που είχαν τοποθετήσει στο σπίτι της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη είχε απειλήσει ότι σύντομα θα εμφανιστεί ξανά, καθώς είναι σε εφαρμογή το «σχέδιο Νέμεσις», δηλαδή μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ωστόσο οι αστυνομικοί δεν αφήνουν έξω από το «κάδρο» των ερευνών την οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), καθώς οι «κομάντος» της έχουν χτυπήσει στο παρελθόν το σπίτι του Γερμανού πρέσβη στην περιοχή του Χαλανδρίου και την ισραηλινή πρεσβεία στη λ. Κηφισίας.

Στην περίπτωση που στόχος της χθεσινής επίθεσης είναι η γαλλική πρεσβεία, είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ενέργεια συμπαράστασης στον Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα, ο οποίος εδώ και 32 χρόνια κρατείται σε γαλλικές φυλακές κατηγορούμενος για τη δολοφονία ενός Γάλλου αξιωματούχου και του Ισραηλινού πρέσβη στο Παρίσι τότε, όντας ο ίδιος μέλος του Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (σ.σ.: PFLP).

4fdewrtg 3Φυσικά εξετάζεται και το ενδεχόμενο να πρόκειται για ενέργεια εντυπωσιασμού στην καρδιά της Αθήνας και οι τρομοκράτες να ήθελαν τον αστυνομικό νεκρό. Και αυτό γιατί τη χειροβομβίδα την εκτόξευσαν κοντά στο κουβούκλιο και όχι στο προαύλιο της πρεσβείας. Η χειροβομβίδα ήταν αμυντικού τύπου, ρωσικής κατασκευής.

Μοτοσικλέτα

Ηταν λίγο πριν από τις 5.00 τα ξημερώματα, όταν ο φρουρός άνοιξε λίγο την πόρτα του κουβούκλιου, προκειμένου να δει καθαρά μια μοτοσικλέτα με δύο αναβάτες οι οποίοι κινούνταν ύποπτα. Ο οδηγός είχε κόψει ταχύτητα και κινούνταν παράλληλα με ένα λεωφορείο προκειμένου να «κρύψει» την εικόνα του από το απέναντι πεζοδρόμιο της Βουλής, όπου βρισκόταν σταθμευμένη κλούβα με διμοιρία των ΜΑΤ. Οταν η μοτοσικλέτα έφθασε στο ύψος της κεντρικής εισόδου της πρεσβείας, ο συνεπιβάτης έριξε κάτι που δεν ήταν ορατό από τον φρουρό. Αμέσως οι άγνωστοι ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν προς την οδό Πανεπιστημίου.

Κάμερες

Την ίδια στιγμή ο 33χρονος αστυνομικός άνοιξε περισσότερο την πόρτα, διαπιστώνοντας έντρομος ότι πρόκειται για χειροβομβίδα. Αμέσως μπήκε στο κουβούκλιο και προτού προλάβει να σφραγίσει την πόρτα, η χειροβομβίδα εξερράγη, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά στα πόδια.

Στο υλικό από τις κάμερες οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής «βλέπουν» τη μαύρη μοτοσικλέτα με τους αναβάτες που φορούν μαύρα κράνη να κατεβαίνει με ταχύτητα την Πανεπιστημίου και να στρίβει στην Εθνική Βιβλιοθήκη, με κατεύθυνση τα Εξάρχεια. Παρόμοια μοτοσικλέτα που βρέθηκε αργότερα στην οδό Θεμιστοκλέους, φέροντας κλεμμένες πινακίδες, μάλλον δεν έχει σχέση με την ενέργεια, αλλά έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί συγκρίνουν τις εικόνες από τις κάμερες με παλαιότερες ενέργειες και κυρίως με τη βομβιστική επίθεση στον ΣΕΒ τον Νοέμβριο του 2015. Την ευθύνη είχε αναλάβει τότε η ΟΛΑ.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...