Στη φυλακή πρώην αρχιμανδρίτης για μη καταβολή ποσού για εξαγορά ποινής

Στο κελί όχι κάποιας μονής, αλλά της φυλακής, οδηγήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης, ο οποίος καταδικάστηκε τον περασμένο Ιούλιο σε…

Στο κελί όχι κάποιας μονής, αλλά της φυλακής, οδηγήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης, ο οποίος καταδικάστηκε τον περασμένο Ιούλιο σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 4,5 ετών αντί 50.000 ευρώ, για συκοφαντία και εξύβριση του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμου.

Ομως δεν κατέβαλε το ποσό, με αποτέλεσμα να συλληφθεί το πρωί της Τετάρτης από άνδρες της Ασφάλειας. Η υπόθεση του πρώην αρχιμανδρίτη αφορά υβριστικά φυλλάδια σε βάρος του μητροπολίτη Ανθιμου, συνεργατών και μελών της οικογένειάς του, τα οποία κυκλοφορούσαν στην Αλεξανδρούπουλη. Οπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα, εκείνος ήταν ο συντάκτης, οργανωτής και διανομέας των φυλλαδίων!

Το ίδιο πρόσωπο είχε αναστατώσει την κοινωνία της Αλεξανδρούπολης πριν από τρία χρόνια, εξαιτίας… ροζ σκανδάλου! Συγκεκριμένα, ο Ιωάννης Καρασακαλίδης είχε τιμωρηθεί με έκπτωση και αργία από το αξίωμά του, επειδή παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες. Το Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο για «εναγκαλισμούς, θωπείες και ασπασμούς θηλέων κατά συρροήν επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του, κατάχρηση της πνευματικής του πατρότητος κατά συρροήν σε υπεξούσιά του πνευματικώς θήλεα πρόσωπα επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του, παράβαση κατά συρροήν της δοθείσης υπ’ αυτού μοναχικής ομολογίας περί παρθενίας και δεινότατο σκανδαλισμό της συνειδήσεως των πιστών». Του είχε επιβάλει αργία 7,5 ετών από κάθε ιεροπραξία, έκπτωση από το οφίκιο του αρχιμανδρίτη και στέρηση της πνευματικής πατρότητος, ενώ έναν χρόνο μετά το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο μείωσε την ποινή σε 5,5 χρόνια. Αν και ο πρώην αρχιμανδρίτης είχε προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν δικαιώθηκε.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ