Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η νέα δισκογραφική δουλειά της Evgenia

Την καλύτερη περίοδο της ζωής της διανύει η Evgenia,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία αποφυλακίζεται

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας...

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Χάρισε ζωή σε 16χρονη!

Ο νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης έκανε με επιτυχία μπαϊπάς εγκεφάλου στη νεαρή Παρασκευή η οποία πάσχει από τη σπάνια ασθένεια Μόγια Μόγια

Ελπίδα ζωής στη 16χρονη Παρασκευή Γιώτσα, που πάσχει από σπάνια ασθένεια, έδωσε ο νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης. Ο 40χρονος επιστήμονας, που έγινε γνωστός για την πρώτη επέμβαση ενδοκράνιου μπαϊπάς σε δημόσιο νοσοκομείο της Ελλάδας, επανέλαβε με επιτυχία το δύσκολο χειρουργείο στον εγκέφαλο του κοριτσιού και τα πρώτα στοιχεία για την πορεία της υγείας του είναι ενθαρρυντικά.

Η μικρή Παρασκευή από τον Αγιο Σπυρίδωνα Πιερίας πάσχει εδώ και χρόνια από τη σπάνια και σοβαρή ασθένεια Μόγια Μόγια, η οποία εκφυλίζει σταδιακά τον εγκέφαλο.

Στο παρελθόν το κορίτσι υπέστη δύο εγκεφαλικά επεισόδια που επιδείνωσαν περισσότερο την κατάσταση της υγείας της, ενώ τον τελευταίο χρόνο πολλαπλασιάστηκαν τα κινητικά προβλήματά της και ενίοτε βυθιζόταν σε λήθαργο.

Οι γονείς της 16χρονης, Δημήτρης και Ολυμπία Γιώτσα, αναζητούσαν εναγωνίως λύση, αλλά αδυνατούσαν να αντεπεξέλθουν στα τεράστια έξοδα της νοσηλείας του παιδιού τους στο εξωτερικό. Υστερα από πολύ ψάξιμο αποφάσισαν να απευθυνθούν στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, στον νευροχειρουργό Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη και στην ομάδα του.

Ο τελευταίος δέχτηκε με προθυμία να αναλάβει τη δύσκολη, διπλή επέμβαση μπαϊπάς στα δύο τμήματα του εγκεφάλου.

Εξιτήριο

Η πρώτη επέμβαση έγινε τον Ιούλιο, ενώ η δεύτερη πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες. Σήμερα η Παρασκευή έχει πάρει εξιτήριο και διαμένει με τους γονείς της σε ξενοδοχείο υπό στενή παρακολούθηση από τον γιατρό, ενώ τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η υγεία της βελτιώνεται καθημερινά.

Σε δήλωσή τους οι γονείς ευχαρίστησαν δημόσια όσους τους βοήθησαν και εξέφρασαν την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη τους στον κ. Μπαϊραμίδη για την πετυχημένη επέμβαση και για την ανιδιοτέλειά του.

«Δεν μας είδε σαν πελάτες, αλλά μας αντιμετώπισε με πολλή αγάπη, ως συνανθρώπους του» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

«Οταν άρχισε αυτή η περιπέτεια, το μόνο που επιθυμούσα είναι να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι επεμβάσεις και το παιδί να γίνει καλά. Το μήνυμα από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι η ασθένεια Μόγια Μόγια μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία με τη μέθοδο του μπαϊπάς εγκεφάλου» είπε στην εφημερίδα

«Δημοκράτης» της Λέσβου ο Αθηναίος στην καταγωγή νευροχειρουργός, που παραμένει σεμνός, παρά τις περισσότερες από 800 επεμβάσεις που έχει ήδη στο βιογραφικό του.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...