Στο πλευρό Γιώργου (και Μαργαρίτας) ο Ρέππας στην αγωγή κατά Φαλτσιανί

«Μάχη» για τον φίλο του Γιώργο Παπανδρέου έδωσε χθες στο Πρωτοδικείο της Αθήνας ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας

«Μάχη» για τον φίλο του Γιώργο Παπανδρέου έδωσε χθες στο Πρωτοδικείο της Αθήνας ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας, που κλήθηκε ως μάρτυρας στην αγωγή κατά του Ερβέ Φαλτσιανί και του Ιταλού δημοσιογράφου Αντζελο Μινκούτζι, με τον οποίο συνυπέγραψε το βιβλίο του. Ο πρώην πρωθυπουργός ζητεί 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη από τις αναφορές που γίνονται στον ίδιο και στη μητέρα του στο βιβλίο του πρώην υπαλλήλου της HSBC.

«Δεν ασκώ επάγγελμα αυτήν την περίοδο. Γνωρίζω κάποιες περικοπές του βιβλίου. Εχει εκδοθεί στα ελληνικά με αλλαγές. Το θέμα έχει να κάνει με τον ψευδή ισχυρισμό ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου διαθέτει λογαριασμό 500.000.000 ευρώ σε ξένη τράπεζα, γεγονός που αποτέλεσε αφορμή για εκβιασμό από τον τότε πρωθυπουργό της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για να δεχθεί το Μνημόνιο στην Ελλάδα ο Παπανδρέου» κατέθεσε ο Δημήτρης Ρέππας. Σε υψηλό τόνο επέμεινε ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου δεν διαθέτει τα χρήματα: «Δεν έχει δυνατότητα, άρα έτσι φαίνεται ότι προέρχεται από δραστηριότητα παράνομη. Γνωρίζω ότι δεν διαθέτει τέτοιο ποσό και μπορώ να ορκιστώ όσες φορές θέλετε»!

Ακολούθησε έντονος διάλογος με τον συνήγορο του Φαλτσιανί, που οδήγησε σε διακοπή της συνεδρίασης λίγο πριν από τη λήξη της, για να πέσουν οι τόνοι.

Ρέππας: Το σκέλος που αναφέρεται σε εκβιασμό του Γιώργου Παπανδρέου είναι εξαιρετικά δυσφημιστικό. Δίνει την εντύπωση ενός πολιτικού που εκβιάστηκε και έφερε στην Ελλάδα την τρόικα. Η τρόικα ήρθε στην Ελλάδα για να έχουμε να πληρώσουμε τα σχολεία και τα νοσοκομεία των παιδιών μας! Ο κ. Παπανδρέου εκδιώχθηκε από τον Φαλτσιανί.
Δικηγόρος: Ενας άνθρωπος που τον έχει διώξει όλος ο κόσμος, σιγά που εκδιώχθηκε από τον Φαλτσιανί.
Ρέππας: Μα τι λέτε! Το όνομα της Μαργαρίτας δεν υπήρχε στη «λίστα Λαγκάρντ». Το πόρισμα του ΣΔΟΕ είναι του 2014 και το βιβλίο εκδόθηκε το 2015. Δε μπορούν να διασύρουν την προσωπικότητα ενός πρώην πρωθυπουργού.
Δικηγόρος: Γνωρίζετε ότι δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα;
Ρέππας: Γνωρίζω ότι το όνομα δεν υπάρχει στη λίστα.
Δικηγόρος: Η θέση μας είναι ότι η λίστα δεν περιλαμβάνει το όνομα της Παπανδρέου. Ομως, δεν σημαίνει αναπόδραστα ότι δεν έχει λογαριασμό στην τράπεζα.
Ρέππας: Σε αυτήν τη βάση μιλάμε; Μπορεί να αποκλείσει κάποιος τέτοιο πράγμα για οποιονδήποτε; Είσαι δικηγόρος άλλα αντί άλλων!
Δικηγόρος: Είστε υπουργός άλλα αντί άλλων!

Σοφία Σπίγγου

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ