Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Μεσσίας ο Τραμπ για την τυφλή μάγισσα

Οι προβλέψεις της Βουλγάρας μάντισσας Μπάμπα Βάνγκα για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ «ανατρέπει» όσα είχε πει τον 16ο αιώνα ο προφήτης Νοστράδαμος

O Μπαράκ Ομπάμα θα είναι ο τελευταίος Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με την Μπάμπα Βάνγκα, την τυφλή Βουλγάρα μάντισσα, η οποία είχε κάνει πολλές εύστοχες προβλέψεις στο παρελθόν, όπως όσον αφορά την εμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους. Προφητεία, η οποία όμως είναι δυσοίωνη, υπάρχει και από τον Νοστράδαμο.

Η Βουλγάρα Μπάμπα Βάνγκα, η οποία πέθανε το 1996 σε ηλικία 85 ετών και θεωρείται ότι έχει πέσει μέσα στο 85% των προβλέψεών της, είχε πει ότι ο Ομπάμα -που παραμένει πρόεδρος έως τις 20 Ιανουαρίου- θα είναι ο τελευταίος ηγέτης των ΗΠΑ, αφού θα υπάρξουν ξεσηκωμός και διαμάχη μεταξύ βόρειων και νότιων. Εκανε, όμως, παράλληλα λόγο για την έλευση μιας μορφής που θα είναι μεσσίας για τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα ακριβή λόγια της, «θα υπογράψει ειρήνη που θα διαρκέσει για πολύ». Κάποιοι σπεύδουν να δουν στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ αυτόν τον «ειρηνοποιό». Στο σημείο αυτό, για το οποίο δεν έδωσε εξηγήσεις η μάντισσα, διαφοροποιείται με πολύ ανησυχητικό τρόπο σε σχέση με την πρόβλεψη του Γάλλου προφήτη Νοστράδαμου, ο οποίος έζησε τον 16ο αιώνα. Σύμφωνα με αυτούς που αναλύουν όσα εκείνος έχει γράψει, προέβλεψε με ακρίβεια την ανάδειξη του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ. Προειδοποιούν, ωστόσο, ότι, κατά τον προφήτη, αυτή η πολιτική εξέλιξη σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του κόσμου, όπως τον γνωρίζουμε. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Inquisitr, επικαλούνται το τετράστιχο 81 του τρίτου «Αιώνα» των προβλέψεων του Νοστράδαμου, το οποίο αναφέρει: «Ο μέγας ξεδιάντροπος, τολμηρός φωνακλάς. Θα εκλεγεί διοικητής των στρατευμάτων. Η παραφορά των επιχειρημάτων του. Η γέφυρα θα σπάσει, η πόλη θα καταρρεύσει από φόβο». Οι αναλυτές πιστεύουν ότι αυτό το κομμάτι φωτογραφίζει τον Τραμπ, ενώ κάποιοι άλλοι διαβάζουν σε κάποια άλλα εδάφια των προβλέψεών του ότι το καθεστώς του θα καταρρεύσει συμπαρασύροντας και την οικονομία των ΗΠΑ.

Τέλος, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της βρετανικής «Daily Express», στο τετράστιχο 50 ο Νοστράδαμος γράφει ότι «η δημοκρατία της μεγάλης πόλης» θα εμπλακεί σε πολυέξοδες στρατιωτικές επιχειρήσεις με εντολή της «τρομπέτας» (Τραμπ), πράγμα που ερμηνεύεται ως έναρξη πυρηνικού πολέμου.

Διαδηλώσεις και επεισόδια στις high περιοχές

Και εν έτει 2016 η Αμερική απέκτησε… αναρχικούς, που διαδηλώνουν βίαια, καίνε αμερικανικές σημαίες και σπάνε βιτρίνες καταστημάτων (συνέβη σε φαρμακείο στο Οκλαντ της Καλιφόρνιας)! Αλλά και αστυνομικούς που απαντούν με χημικά (επίσης στο Οκλαντ).

Εως και περίστροφα βγήκαν έπειτα από διαδήλωση τη νύχτα της Τετάρτης, στο Σιάτλ, με την Πυροσβεστική να ανακοινώνει μέσω twitter ότι περιθάλπει πέντε άτομα που είχαν δεχθεί πυροβολισμούς, 4rqw4rtqwet 1εκ των οποίων οι δύο βρίσκονταν σε σοβαρή κατάσταση. Επί δύο μερόνυχτα μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία εκατοντάδες διαδηλωτές, φοιτητές και μέλη ΜΚΟ στην πλειονότητά τους, αλλά και Μεξικανοί μετανάστες, με πανό όπου αναγραφόταν «Δεν είναι ο πρόεδρός μου», συγκεντρώθηκαν στις μεγάλες πόλεις, έκλεισαν την κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους, φώναξαν συνθήματα εναντίον του ρατσισμού, του μισογυνισμού και του νεοεκλεγέντος προέδρου. 

Οι διαδηλώσεις δεν οργανώθηκαν στις φτωχογειτονιές ή τις υποβαθμισμένες περιοχές, αλλά στο Λος Αντζελες, στη Φιλαδέλφεια, στη Βοστόνη, στο Σαν Φρανσίσκο, στο Πόρτλαντ του Ορεγκον, στο Σικάγο, στο Οστιν του Τέξας και, ασφαλώς, στην Ουάσινγκτον, έξω από τον Λευκό Οίκο – όπου οι διαδηλωτές άναψαν κεριά για να «πενθήσουν», όπως δήλωναν. Αλλά ακόμη και στην εμπορική 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης (όπου στεγάζονται οι μεγάλοι οίκοι μόδας), όπως και στο κεντρικό Μανχάταν, συγκεντρώθηκαν 1.800 διαδηλωτές με προορισμό, μάλιστα, όχι κάποιο διοικητικό κέντρο – σύμβολο εξουσίας, αλλά τον Πύργο Τραμπ -έδρα των επιχειρήσεων του μεγιστάνα- και το πεντάστερο ξενοδοχείο «Trump International Hotel».

4rqw4rtqwet 2Η γκάφα του «Newsweek»

Πρωτοφανή γκάφα έκαναν οι υπεύθυνοι του έγκυρου περιοδικού «Newsweek», οπότε έτρεχαν και δεν έφταναν προκειμένου να μαζέψουν το έκτακτο αναμνηστικό τεύχος, το οποίο τυπώθηκε υπό τον τίτλο «Κυρία πρόεδρε», αφού στο εξώφυλλό του φιλοξενούνταν η Χίλαρι Κλίντον, σαν να είχε εκλεγεί.

Το εξώφυλλο δημοσιεύτηκε μία ημέρα πριν από τις εκλογές στο twitter, με το σλόγκαν «Iστορικό ταξίδι της Χίλαρι Κλίντον στον Λευκό Οίκο», από εργαζόμενο σε βιβλιοπωλείο. Μετά την αρχική αμηχανία, το περιοδικό απάντησε πως είχε δημιουργήσει και έκδοση με τον Τραμπ νικητή, δείχνοντας μάλιστα και το εξώφυλλο. Σημείωσε δε πως την εκτύπωση έχει άλλη εταιρία με ανάθεση, οπότε στην ουσία το σφάλμα δεν ήταν δικό του.

Party time στη γενέτειρα της Μελάνια

Κάηκε το πελεκούδι στη Σέβνιτσα, τη γενέτειρα της Μελάνια Τραμπ, με την ανάδειξή της σε πρώτη κυρία των ΗΠΑ.

4rqw4rtqwet 3Παρά το γεγονός ότι, όπως λένε οι κάτοικοι της κωμόπολης των 5.000 κατοίκων της κεντρικής Σλοβενίας, η Μελάνια ούτε έζησε πολύ στη Σέβνιτσα ούτε κράτησε επαφή από τότε που έφυγε στις ΗΠΑ, υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός, δεδομένων των προοπτικών που φέρνει η μετακόμισή της στον Λευκό Οίκο.

Πιστεύουν ότι ο νέος τίτλος της θα συμβάλει στην προβολή της Σλοβενίας και της Σέβνιτσα, θα αυξηθεί ο τουρισμός, ενώ κάποιοι μάλιστα ευελπιστούν ότι θα δημιουργηθούν και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Δύο μαγαζάτορες μάλιστα ετοίμασαν και «πρωινό Melanija», με γιαούρτι, φράουλες, τυρί μασκαρπόνε και βάση από μπισκότα cookie.

4rqw4rtqwet 5Πέντε Ελληνες στην αμερικανική Βουλή

Αρωμα Ελλάδας θα εξακολουθεί να αποπνέει η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, αφού οι εκλογές της 8ης Νοεμβρίου ανέδειξαν τρεις βουλευτές Δημοκρατικούς και δύο Ρεπουμπλικάνους με ελληνικές ρίζες.

Οι Τζον Σαρμπάνης, Ντίνα Τάιτους, Νίκη Τσόνγκας είναι οι τρεις Δημοκρατικοί βουλευτές ελληνικής καταγωγής και οι Γκας (Κώστας) Μπιλιράκης και Τσάρλι Κριστ οι Ρεπουμπλικάνοι που επανεξελέγησαν.

Πιο συγκεκριμένα, με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων, η Ντίνα Τάιτους επανεξελέγη στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της Νεβάδα με 63%, στην τρίτη περιφέρεια της Μασαχουσέτης η Νίκη Τσόνγκας με 68,67% και στη 12η περιφέρεια της Φλόριντα ο Γκας (Κώστας) Μπιλιράκης με 68,6%. Τέλος, με καταμετρημένο το 86% των ψήφων, ο Τζον Σαρμπάνης προηγείται με 62,8% στην τρίτη περιφέρεια του Μέριλαντ, ενώ έχει ήδη εξασφαλίσει την εκλογή του ο Κριστ στη 13 περιφέρεια της Φλόριντας.

____

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ

Εδώ και μήνες ετοιμάζεται για την ανάληψη των καθηκόντων του ως 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ, καταρτίζοντας τη λίστα με τους υποψηφίους για τους υπουργικούς θώκους και τις θέσεις-κλειδιά στην κυβέρνησή του.

Οπως αποκαλύπτει το Politico, οι άνθρωποι του προέδρου θα είναι άτομα που χαίρουν της απόλυτης εμπιστοσύνης του και θα επιλεχθούν από τα στελέχη που τον στήριξαν κατά τον προεκλογικό αγώνα. Για το υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξετάζονται τα ονόματα του πρώην προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νιουτ Τζίνγκριτς και του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Μπομπ Κόρκερ.

Ο γερουσιαστής από την Αλαμπάμα Τζεφ Σέσιονς θεωρείται φαβορί για το υπουργείο Αμυνας, εξετάζονται ωστόσο και τα ονόματα του πρώην συμβούλου της Εθνικής Ασφάλειας Στίβεν Χάντλεϊ και του πρώην γερουσιαστή Τζιμ Τάλεντ. Ιδανικότερος για το υπουργείο Οικονομικών θεωρείται ο τραπεζίτης Στίβεν Μνοσίν, ενώ για το υπουργείο Εσωτερικών ο συνιδρυτής της πετρελαϊκής εταιρίας Lucas Oil Φόρεστ Λούκας. Τη θέση όμως διεκδικούν ο γιος του Τραμπ Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ο Ρόμπερτ Γκράντι και η Σάρα Πέιλιν.

Κυβερνήτης

Το όνομα του κυβερνήτη του Νιου Τζέρσι Κρις Κρίστι παίζει τόσο για το υπουργείο Εμπορίου, για το οποίο όμως ο επενδυτής Γουίλμπουρ Ρος και το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος εταιρίας χαλυβουργίας Νταν Ντιμίκο θεωρούνται επικρατέστεροι, όσο και για τη θέση του γενικού εισαγγελέα, όπου όμως φαβορί θεωρείται ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι.

Ο συνταξιούχος νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον είναι μαζί με τον ερευνητή του Hoover Institution Γουίλιαμ Εβερς υποψήφιοι για το υπουργείο Παιδείας, ενώ με τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρικ Σκοτ για το Υγείας. Για το υπουργείο Ενέργειας πιθανότερη επιλογή θεωρείται ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Χάρολντ Χαμ, ενώ για το υπουργείο περιβάλλοντος ο Μάιρον Εμπελ του Competitive Enterprise Institute. Ο Σιαν Σπάισερ είναι υποψήφιος για εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, ο Μάικ Ρότζερς για διευθυντής της CIA, ο απόστρατος στρατηγός Μάικλ Φλιν για σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας και ο Ρίτσαρντ Γκρένελ ή ο Πίτερ Κινγκ για πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

Β. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387


{{-PCOUNT-}}32{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...