Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Τσαχπίνα και γιαγιά η Σούζη του καιρού

Η μετεωρολόγος Χριστίνα Σούζη αποκαλύπτει στην «Εspresso» τις… αδυναμίες της, με τι θυμώνει, με τι ενθουσιάζεται και πώς έγινε μια ΤV persona

Εντονη προσωπικότητα, εκρηκτικός χαρακτήρας, εξαιρετική επιστήμων και ιδιαίτερα αγαπητή στο τηλεοπτικό κοινό. Οι προγνώσεις της για τον καιρό γίνονται… ευαγγέλιο για τους τηλεθεατές της και τα λεγόμενά της καιρικός… νόμος. «Το είπε η Σούζη. Θα βρέξει».

Από την
Κωνσταντίνα Γαρνέλη
Φωτό: Χρήστος Ζήνας

Η Χριστίνα Σούζη, η μετεωρολόγος του Σκάι, έχει καταφέρει αυτό που άλλες παρουσιάστριες παλεύουν εδώ και χρόνια: Να κερδίσει τις εντυπώσεις και να εξελιχθεί σε μία από τις πιο δημοφιλείς tv περσόνες.

Ο αυθόρμητος χαρακτήρας της και το ταμπεραμέντο της κατά τη διάρκεια της παρουσίασης είναι τα μεγάλα ατού της, παρότι, όπως εξομολογείται στην «Εspresso», όταν ήταν πιτσιρίκα τίποτα δεν προμήνυε την εξέλιξή της. «Είναι αφόρητη, κυρία Σούζη μου» έλεγαν οι δάσκαλοι στη μητέρα της, λόγω της ζωηράδας της. Σε μία συνέντευξη-ποταμό η κυρία του καιρού αποκαλύπτεται…

Νομίζω ότι είστε το ίδιο δημοφιλής με την Ελένη Μενεγάκη. Οταν αναφέρω το όνομά σας όλοι λένε: «Α, η αγαπημένη μου».
Μεγάλη μου τιμή. Είναι πολύ συγκινητικό μετά από τόσα χρόνια δουλειάς να ακούς καλά λόγια από ανθρώπους που δεν ξέρεις και «μπαίνεις» στα σπίτια τους κάθε μέρα. Είναι μια μεγάλη ανταμοιβή.

Ολοι σας γνωρίζουν ως Σούζη, με το επίθετό σας δηλαδή, και όχι ως Χριστίνα.
Και στο σχολείο έτσι με λέγανε. Σούζη ή Σούξη ή Τσούξη. Δεν με πείραζε καθόλου. Ηταν το παρατσούκλι μου. Από το πανεπιστήμιο μέχρι την ΕΜΥ, ακόμη κι εδώ στον Σκάι έτσι με φωνάζουν.

Σας λένε και «Σούζη, τρως»;
Βεβαίως. Μου κάνουν πλάκα.

Είστε κομψότατη όμως.
Προσπαθώ για να με χωράει και η τηλεόραση (γελάει). Κάνω διατροφή από το περασμένο Πάσχα, γιατί είχα πάρει επτά κιλά. Το αρνάκι ήταν η χαριστική βολή. Τώρα τα έχω χάσει.

Είστε πολύ «έντονος» άνθρωπος. Μικρή είχατε την ίδια ενέργεια;
Περισσότερη. Γιατί τώρα έχω γεράσει και δεν αντέχω πολλά (γελάει). Αφού στην τάξη δεν μπορούσα να σταθώ. Ημουν μονίμως στο τελευταίο θρανίο κι έτοιμη με την μπάλα στο χέρι να βγω να παίξω με το που χτυπήσει το κουδούνι. Αγοροκόριτσο. Δεν ήμουν πειθαρχημένη. Η μανούλα μου, για να σου δώσω να καταλάβεις, δεν ερχόταν στο σχολείο να ρωτήσει πώς τα πάω, διότι της έλεγαν «αφόρητη, κυρία Σούζη». Και μου είχε ξεκαθαρίσει: «Πήγαινε παίρνε μόνη σου τους βαθμούς, γιατί δεν μπορώ να το ακούω αυτό».

Ησασταν όμως καλή μαθήτρια.
Εντάξει, για να περάσω στο πανεπιστήμιο πάει να πει ότι ήμουν.

Γεννηθήκατε στην Αθήνα;
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο εξωτικό Παγκράτι. Ο άντρας μου είναι κι εκείνος γέννημα-θρέμμα της ίδιας περιοχής. Μετακινηθήκαμε για λίγο προς τα Βριλήσσια και ξαναγυρίσαμε. Πήραμε αρκετό καθαρό αέρα. Μ’ αρέσει το κέντρο.

f3w5qtw5eg 1

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη μετεωρολογία;
Προέκυψε. Οταν ήμουν στο δεύτερο έτος στο πανεπιστήμιο η μετεωρολογία ήταν κατ’ επιλογήν δεύτερο μάθημα. Την πήρα γιατί έλεγαν ότι είναι καλός ο καθηγητής και παίρνεις 10. Με τη μόνη διαφορά ότι εγώ κόλλησα και συνέχισα μέχρι τέλους. Εναν χρόνο αφότου αποφοίτησα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έκανε διαγωνισμό για να προσλάβει κόσμο. Πήρε 12 άτομα και ήμουν στους… υπερθεματιστές. Ηταν δύσκολες οι εξετάσεις τότε. Εφυγα από την ΕΜΥ με το που τελείωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έπειτα από 20 χρόνια και κάτι.

Πώς μπήκε η τηλεόραση στη ζωή σας;
Εγώ ήμουν στο ραδιόφωνο του Σκάι. Δεν έχω αλλάξει ποτέ σταθμό 22 χρόνια τώρα. Το 1993 ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε την πρώτη τηλεόραση. Οταν έκλεισε το κανάλι το 1999, δεν πήγα ποτέ στον Alpha. Μας το ζήτησαν, αλλά ήθελαν να αφήσουμε και το ραδιόφωνο και είπα εγώ μένω εδώ. Οταν επανήλθε το κανάλι, το 2006, μας φώναξαν κι εμάς τους μετεωρολόγους. Είχαν πάρει ένα σύστημα καιρού το οποίο είναι πρωτοποριακό. Είναι μια μικρή ΕΜΥ, που μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω την επεξεργασία του καιρού μόνη μου. Γι’ αυτό λέω αρχικά είμαι μετεωρολόγος και μετά παρουσιάστρια. Το ότι έχω το πακέτο είναι ευχής έργον.

Εχετε αλλάξει την έννοια που ξέραμε στο «κορίτσι του καιρού».
Οντως, αυτό είναι γεγονός. Νομίζω ότι εγώ τον άλλαξα. Οι κοπέλες που τον παρουσίαζαν ήταν πολύ ωραίες παρουσίες και αξιοπρεπέστατες αλλά δεν ήταν μετεωρολόγοι. Η αλήθεια είναι ότι μετά από εμένα άρχισαν να παίρνουν εξειδικευμένους επιστήμονες.

Ποιο είναι το πιο εντυπωσιακό κομπλιμέντο που σας έχουν κάνει;
Αγάπη μού δίνουν. «Σ’ αγαπάμε» μου λένε και βέβαια αστειευόμενοι με ρωτούν τι καιρό θα κάνει αύριο.

Πέφτετε 100% μέσα σε όλες τις προβλέψεις σας;
Οχι, καλέ. Κάνω και λάθη. Ανθρωπος είμαι. Θυμώνω με τον εαυτό μου όταν δεν επαληθεύομαι γιατί κάτι δεν είδα σωστά. Μου αρέσουν πολύ οι άνεμοι και εκεί δύσκολα θα πέσω έξω. Με τη βροχή μού κάθονται λίγο ανάποδα τα πράγματα.

Ποια είναι η άλλη πλευρά του χαρακτήρα σας;
Είναι λίγο εκρηκτική. Δεν θέλεις να τη δεις, ούτε να τη γνωρίσεις. Οσο έντονη είμαι στις καλές στιγμές τόσο έντονη γίνομαι και στις κακές.

Τι μπορεί να σας εκνευρίσει;
Απλά πράγματα. Οταν με βγάζουν από το πρόγραμμά μου, όταν αισθάνομαι αδικία ή ότι δεν γίνεται κάτι σωστά ενώ θα μπορούσε να γίνει καλύτερα και στο κανάλι και στο σπίτι μου. Τώρα έχω βάλει λίγο φρένο στον εαυτό μου, γιατί παλαιότερα μπορεί να έμπαινα στον διοικητή της ΕΜΥ και να χτύπαγα το χέρι και να του έλεγα «αυτό το έκανες λάθος. Ή θα το κάνεις σωστά ή θα παίξουμε ξύλο». Τέτοια πράγματα. Εδώ στο κανάλι δεν έχει χρειαστεί ακόμα (γελάει).

Με ποιον παρουσιαστή του σταθμού έχετε δεθεί περισσότερο;
Με τους Λυριτζοοικονόμους. Και να σου πω και κάτι; Και με τον Μπογδάνο. Μου τη λέει λίγο, του τη λέω κι εγώ. Είναι πολύ έξυπνος ο Κωνσταντίνος και γι’ αυτό ακριβώς ξέρει πού θα σταματήσει. Εχουμε και τις καλές και τις κακές στιγμές μας, αλλά έχουμε καλή χημεία. Την αποκτήσαμε με κόπο, πρέπει να πω. Τώρα είμαστε εντάξει.

Φαντάζομαι είστε από τους ανθρώπους που χτίζουν σχέσεις.
Βέβαια. Απλώνω γέφυρες. Με όλους είμαι πολύ καλά. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανέναν. Απλά ξεχωρίζω τον Λυριτζή και τον Οικονόμου γιατί έχω και μια ευγνωμοσύνη που με φώναξαν. Ουσιαστικά όταν άρχισαν τα παιδιά εδώ, τότε άρχισα να γίνομαι κι εγώ γνωστή. Μετά ακολούθησαν όλα τα υπόλοιπα.

Η ανάδειξη φωτογραφιών πώς και πότε ξεκίνησε;
Πριν από τέσσερα χρόνια. Ηταν Χριστούγεννα. Κάναμε μαζί με τη Σία Κοσιώνη τον καιρό στο κεντρικό δελτίο. Είχε χιονίσει και της λέω «έχω μια περίφημη φωτογραφία. Θέλεις να σ’ τη δείξω πριν αρχίσουμε το δελτίο;» Μου λέει «αμέ». Και τη βγάζουμε στον αέρα. Την άλλη μέρα τής λέω «έχω δύο φωτογραφίες με χιόνια, πολύ ωραίες, να σ’ τις δείξω;» Οταν το είδαν οι τηλεθεατές άρχισαν να μου στέλνουν όλο και περισσότερες. Ημουν η πρώτη τότε που το έκανα με μεγάλη επιτυχία. Μετά στήσαμε τη σελίδα skaikairos.gr και τις στέλνουν μόνο εκεί και μάλιστα κάποιοι μου ζητούν να τις βγάζω και σε συγκεκριμένες εκπομπές. Τώρα πια είναι πάνω από 10.500. Μου αρέσει να δείχνω μέρη της χώρας μου που είναι καταπληκτικά, το ένα καλύτερο από το άλλο. Λες «είναι στην Ελλάδα αυτό το μέρος;»

f3w5qtw5eg 3

«Θα έκανα γκεστ και σε σειρά»

Τώρα που το κανάλι έχει μπει και στη μυθοπλασία, θα δεχόσασταν να κάνετε γκεστ εμφάνιση σε κάποια σειρά;
Αν υπήρχε κάτι που να μπορώ να υποστηρίξω, θα το έκανα. Γιατί όχι; Το θέμα είναι όλα να γίνονται με καλή πρόθεση. Οταν δεν γίνονται, νευριάζω.

Σας αρέσουν τα ταξίδια;
Πάρα πολύ. Και η θάλασσα. Οι αγαπημένοι προορισμοί είναι εντός Ελλάδας. Εχω πάει και έξω αλλά υπάρχουν μέρη στον τόπο μας που δεν έχω πάει ακόμη. Εχω και τον εγγονό μου. Πρέπει να είμαι κοντά.

Πόσο ετών είναι;
Θα γίνει τεσσάρων στις 21 Νοεμβρίου. Είμαι και γιαγιά. Εχω δύο κόρες. Η μεγάλη είναι νηπιαγωγός και η μικρότερη τελείωσε το Πολιτικό της Νομικής με κατεύθυνση στη μεταναστευτική πολιτική. Εχει μεταπτυχιακό και κάνει και διδακτορικό.

Τι σας λένε τα παιδιά σας για την επιτυχία σας;
Κρύβονται. Εννοώ ότι δεν θέλουν να χρησιμοποιούν το όνομά μου για να έχουν μια διαφορετική αντιμετώπιση. Ετσι τις μεγάλωσα. Ετσι μεγάλωσα κι εγώ. Κατά τα άλλα, με καμαρώνουν. Ο σύζυγός μου είναι ο μόνος ενθουσιασμένος. Το απολαμβάνει περισσότερο από όλους και έχει πολύ καμάρι.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}32{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...