Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 20 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Για να μην παρεξηγηθείτε, πείτε τη γνώμη σας...

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Εστειλε μήνυμα

Ο Σφαιρόπουλος έδωσε υποχρεωτική 48ωρη στον Ερικ Γκριν για τους μορφασμούς του

Από τον
Γιώργο Αδαμόπουλο

Ο Ερικ Γκριν έλαβε προχθές 48ωρη υποχρεωτική άδεια από τον τεχνικό του Ολυμπιακού Γιάννη Σφαιρόπουλο, όμως τόσο οι «ερυθρόλευκοι» όσο και ο Παναθηναϊκός δεν πήραν χθες… ρεπό πριν από τη «διπλή» αγωνιστική εβδομάδα της Ευρωλίγκας και το μεταξύ τους ντέρμπι την ερχόμενη Παρασκευή στο ΟΑΚΑ.

Οι «κόκκινοι» (Αθηναίου, Παπαπέτρου από 13 π.) επιβλήθηκαν 83-55 του Απόλλωνα Πάτρας (Τσιάρας 14 π.) στο ΣΕΦ, συνεχίζοντας την αήττητη πορεία στο πρωτάθλημα, ενώ το «Τριφύλλι» (Μπουρούσης 19 π.) επικράτησε 80-65 του Κολοσσού Ρόδου (Βασιλόπουλος 13 π.) στο ΟΑΚΑ, φτάνοντας τις πέντε νίκες σε έξι αγώνες. Στο Φάληρο, πάντως, εκείνο που «έκλεψε» την παράσταση ήταν η απουσία του Γκριν. Ο Αμερικανός υποχρεώθηκε σε διήμερη άδεια από τον προπονητή του, μετά την ήττα της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη από τη Γαλατασαράι, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε μορφασμό σε εντολή του κόουτς.

Με τον κ. Σφαιρόπουλο να εξηγεί μετά το παιχνίδι ότι «ο Ολυμπιακός είναι πάνω από όλους. Αύριο, μεθαύριο εμείς θα φύγουμε, όμως ο σύλλογος θα είναι εδώ». Ο Αγραβάνης έπειτα από μία άτσαλη πτώση στο παρκέ υπέστη οστικό οίδημα έξω κνημιαίου κονδύνου και είναι αμφίβολος με Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό. Στη δωδεκάδα του Ολυμπιακού βρέθηκε συμβολικά ο εξάχρονος Νίκος Βατικιώτης, έπειτα από συνεργασία της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ με το ίδρυμα «Make-A-Wish», εκπληρώνοντας τη σχετική επιθυμία του πιτσιρικά. Λίγο νωρίτερα, στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Κολοσσό, αλλά ο τεχνικός του Τσάβι Πασκουάλ επισήμανε ότι «στρεφόμαστε στο ματς της Τετάρτης με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη».

Από τα ματς του Σαββάτου ξεχώρισε η νίκη -ανατροπή από το -20 του 10′- του Αρη (Μαρμπλ 28 π., Κάμινγκς 27 π., Γιάνκοβιτς 17 π.) στην Αμαλιάδα επί του Κόροιβου (Μπράουν 27 π., Χολ 24 π.), με 99-94 στη δεύτερη παράταση (κ.α. 76-76, 1η παρ. 90-90)! Τα υπόλοιπα σαββατιάτικα αποτελέσματα: Ρέθυμνο – Τρίκαλα 84-56, Προμηθέας Πάτρας – Λαύριο 64-61, Δόξα Λευκάδας – Κύμη 84-81.

Η βαθμολογία (σε έξι αγώνες): ΑΕΚ, Ολυμπιακός από 12 β., Παναθηναϊκός 11, Ρέθυμνο, ΠΑΟΚ από 10, Αρης, Προμηθέας από 9, Λαύριο, Δόξα, Κύμη, Κολοσσός από 8, Τρίκαλα, Απόλλων, Κόροιβος από 7.

Α2: Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει ο Πανιώνιος (Μπάρλος 16 π., Αλίχοντζιτς 15 π.), καθώς επιβλήθηκε 72-65 του Ηρακλή (Γκαγκαλούδης 13 π.) στη Νέα Σμύρνη, και διατήρησε το αήττητο έπειτα από έξι αγώνες! Στα άλλα ματς: Αρκαδικός – Φάρος 69-62, Γ.Σ. Λάρισας – Αίολος Αστακού 64-90, Δούκας – Μαχητές Δόξας Πεύκων 89-72, Εθνικός Πειραιά – Α.Ε. Λάρισας 85-77, Ψυχικό – Ηράκλειο 71-63, Παγκράτι – Καβάλα 71-76, Χολαργός – Αμύντας 85-75 (παρ., κ.α. 69-69).

! Την αήττητη πορεία της στην Α1 μπάσκετ συνέχισε η ΑΕΚ (Ντίξον 22 π., Μιλόσεβιτς 11 π., 15 ριμπ., Ούκιτς 16 π.), η οποία επιβλήθηκε 78-71 του ΠΑΟΚ (Μπράιαντ 17 π., Γλυνιαδάκης 15 π.) στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της στην Πυλαία έπειτα από εννέα χρόνια! Η «Ενωση» ανέτρεψε το -11 του 27′ και ετοιμάζεται για τον αγώνα της Τετάρτης με τη Λούντβιγκσμπουργκ στη Γερμανία, για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ παίζει την ίδια μέρα στη Λιθουανία με τη Νεπτούνας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...