Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

«Γάμος» στα Χανιά για δύο gay 40άρες

Eρωτευμένες γυναίκες επισημοποίησαν (στο Ληξιαρχείο) την πολύχρονη σχέση τους

Eρωτευμένες γυναίκες επισημοποίησαν (στο Ληξιαρχείο) την πολύχρονη σχέση τους 

Οκτώ μήνες μετά την υπογραφή του πρώτου συμφώνου συμβίωσης μεταξύ δύο ανδρών στον Πλατανιά Χανίων, πήραν θάρρος και έκαναν το επόμενο βήμα άλλα ομόφυλα ζευγάρια στην ίδια περιοχή!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αυτή τη φορά, δύο ερωτευμένες γυναίκες από το Ακρωτήρι Χανίων επισημοποίησαν τον πολύχρονο δεσμό τους με τον ίδιο τρόπο.
Οι δύο 40άρες (η μία από αυτές είναι Χανιώτισσα) είναι μαζί πολλά χρόνια, όμως το κρατούσαν κρυφό στην κλειστή κοινωνία.
Το να διαφυλάξουν τη σχέση τους μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα ήταν επιτακτικό, όμως και τώρα που πήραν τη μεγάλη απόφαση να επισημοποιήσουν τον δεσμό τους υποπτεύονται ότι δεν θα είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι θα τις αντιμετωπίσουν με άσχημο τρόπο στο νησί.

Οι υπογραφές

Οπως φαίνεται, όμως, πρωταρχικός στόχος τους ήταν να μπουν οι υπογραφές στο σύμφωνο που θα επικύρωνε τη σχέση τους.
Ετσι, πριν από περίπου έναν μήνα πήγαν στο Ληξιαρχείο Ακρωτηρίου όπου, παρουσία του ληξιάρχου κι ενός συμβολαιογράφου, υπέγραψαν τα χαρτιά.

Το πρώτο gay σύμφωνο της Κρήτης, πάντως, είχε υπογραφεί τον περασμένο Μάρτιο, από δύο άνδρες ηλικίας 67 και 64 ετών, οι οποίοι αδιαφόρησαν για τους ψιθύρους της κοινωνίας σε ένα χωριό της Κρήτης όπου συζούν τα τελευταία χρόνια και προχώρησαν στην επισημοποίηση του πολυετούς δεσμού τους, υπογράφοντας σύμφωνο συμβίωσης! Ο Δήμος Πλατανιά Χανίων έγινε ο πρώτος στην Κρήτη όπου καταγράφηκε η σύναψη συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης ανάμεσα σε ομοφυλόφιλους, τον 67χρονο Μανώλη και τον 65χρονο Τζον από τον Καναδά.

Ισα εργασιακά δικαιώματα και με το σύμφωνο συμβίωσης

Σύμφωνο συμβίωσης όπως γάμος σε ό,τι αφορά την ίση μεταχείριση στον χώρο εργασίας προβλέπει πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση την προηγούμενη εβδομάδα! Οπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου, απαγορεύεται οποιαδήποτε διάκριση στον χώρο εργασίας, λόγω της οικογενειακής κατάστασης του εργαζομένου, με στόχο «την απόλυτη προστασία στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας των ισχυρών βιοτικών δεσμών που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της οικογενειακής ζωής, ανεξαρτήτως του τύπου ένωσης ενός ζεύγους».
Με τον νόμο 4356/2015 επεκτάθηκε η εφαρμογή του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, τα οποία πλέον μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης θα απολαμβάνουν ίση μεταχείριση και στο επαγγελματικό πεδίο.

Καταργούνται οι διακρίσεις

Παράλληλα, καταργούνται οι διακρίσεις όσον αφορά τον εργασιακό τομέα και σε μια πλειάδα άλλων προσώπων, όπως οι οροθετικοί, οι πρώην χρήστες ουσιών ή οι πρώην φυλακισμένοι.
Επιπλέον, απαγορεύονται οι διακρίσεις λόγω ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου, εντάσσοντας στο πεδίο προστασίας του σχεδίου νόμου και τα διεμφυλικά άτομα! Οσοι κάνουν διακρίσεις λόγω φυλής, χρώματος, θρησκείας, οικογενειακής ή κοινωνικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού κ.λπ. απειλούνται με ποινή φυλάκισης έξι μηνών έως τριών ετών, ενώ προβλέπεται και χρηματικό πρόστιμο από 1.000 μέχρι 5.000 ευρώ, έπειτα από καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη.

Σημειώνεται ότι στις διατάξεις του υπό ψήφιση νομοσχεδίου προβλέπεται πως ο Συνήγορος του Πολίτη θα διερευνά πλέον περιστατικά αυθαιρεσίας, όπως για παράδειγμα τα βασανιστήρια που διαπράττονται από αστυνομικούς, ενώ αλλάζει και το πλαίσιο λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...