Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Σπείρες παγιδεύουν ανέργους

48χρονος αποκαλύπτει το μαρτύριο που έζησε όταν απατεώνες τού «έφαγαν» 2.000 € τάζοντας καλή δουλειά στη Γερμανία! Απειλές δέχεται τώρα η οικογένειά του

48χρονος αποκαλύπτει το μαρτύριο που έζησε όταν απατεώνες τού «έφαγαν» 2.000 € τάζοντας καλή δουλειά στη Γερμανία! Απειλές δέχεται τώρα η οικογένειά του

Την ώρα που περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας, σπείρες επιτηδείων παραμονεύουν για να τους δώσουν το τελειωτικό χτύπημα! Ανεργοι πέφτουν θύματα απάτης, στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο στο εξωτερικό για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, με το facebook να διευκολύνει τους αδίστακτους δράστες να τους παγιδεύσουν.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Με αγγελίες προσεγγίζουν άντρες και γυναίκες που βρίσκονται σε αδιέξοδο και τους υπόσχονται άμεση εργασία στο εξωτερικό, κυρίως στη Γερμανία. Οταν ο άνεργος πέσει στην παγίδα, καταφέρνουν με διάφορα προσχήματα να του αποσπάσουν σταδιακά αρκετές χιλιάδες ευρώ και δεν διστάζουν να απειλήσουν την οικογένειά του, αν αρνηθεί να καταβάλει τα υπόλοιπα χρήματα.

Ο 48χρονος Γιώργος Π., πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, αποκάλυψε στην «Espresso» την τρομακτική περιπέτειά του και τις απειλές που δέχεται ακόμα και σήμερα.
«Για χρόνια εργαζόμουν σε πλυντήριο αυτοκινήτων, όμως απολύθηκα, λόγω περικοπών, τον περασμένο Οκτώβριο. Εψαχνα να βρω οποιαδήποτε δουλειά, αλλά μάταια. Μέσω facebook άρχισα να συνομιλώ με έναν 46χρονο, ο οποίος εργαζόταν ως πορτιέρης. Γίναμε φίλοι, ήρθε ακόμη και στο σπίτι μου. Μου είπε ότι είχε γνωρίσει, επίσης μέσω facebook, μια κυρία στη Γερμανία, η οποία χρειαζόταν φύλαξη. Με έπεισε ότι αν πηγαίναμε στη Γερμανία, θα εργαζόμασταν για την ίδια και θα παίρναμε καλά χρήματα» λέει και συνεχίζει:

«Αρχισα να επικοινωνώ και με την ίδια, η οποία μου είπε ότι ήταν ιδιοκτήτρια εταιρίας, την οποία σκόπευε να πτωχεύσει για να εκμεταλλευτεί τους νόμους και έπειτα θα άνοιγε μία νέα. Εμένα με ήθελε για σωματοφύλακα».
Από εκείνη τη στιγμή άρχισε το μαρτύριό του. Τα μέλη της σπείρας τον ενημέρωσαν ότι για να φύγει για τη Γερμανία εντός τριών ημερών θα έπρεπε να καταβάλει 380 ευρώ για εισιτήρια, 250 ευρώ για να μεταφραστούν εγκαίρως προσωπικά του έγγραφα, 200 ευρώ για εγγύηση και διάφορα άλλα. Κάθε φορά κατέθετε τα χρήματα, αλλά εκείνοι απαιτούσαν ακόμη περισσότερα.

Εφιάλτης

«Η μητέρα μου δανείστηκε χρήματα και συνολικά έδωσα 2.000 ευρώ. Πήγα τελικά στη Γερμανία, αλλά η δουλειά που μου είχαν υποσχεθεί δεν υπήρχε. Μου είπαν να τους δώσω κι άλλα λεφτά για να μου βρουν “κάτι”. Αρνήθηκα και τότε άρχισαν να με απειλούν. Η κυρία (σ.σ.: τα στοιχεία της είναι στη διάθεση της εφημερίδας) απαίτησε άλλα 2.000 ευρώ» αποκαλύπτει ο Γιώργος και προσθέτει: «Ημουν τρεις μέρες άυπνος, νηστικός και φοβόμουν για τη ζωή μου. Τελικά, ένα βράδυ κατάφερα και έφυγα. Πήγα στο αεροδρόμιο και γύρισα πίσω».

Ομως ακόμη και τώρα ο εφιάλτης δεν έχει τελειώσει για τον 48χρονο και την οικογένειά του: «Μου στέλνουν απειλητικά μηνύματα μέσω viber και απαιτούν να τους δώσω 2.000 ευρώ. Μου στέλνουν φωτογραφίες με το σπίτι μου και το αυτοκίνητό μου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ξέρουν πού μένω και θα μου κάνουν κακό»!

Ο Γιώργος έχει ήδη απευθυνθεί στη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, ενώ ο δικηγόρος Σπύρος Γεώργας έχει αναλάβει το νομικό σκέλος της υπόθεσης. «Πρόκειται για θλιβερή ιστορία, την οποία ερευνούμε. Ο Γιώργος είναι μόνο ένα από τα εκατοντάδες άτομα που πέφτουν θύματα επιτηδείων» σχολίασε και ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης. Αλλωστε, σχεδόν καθημερινά φτάνουν καταγγελίες στο υπουργείο Εργασίας από εκατοντάδες απελπισμένους ανέργους που πέφτουν θύματα γραφείων εύρεσης εργασίας-μαϊμού και πληρώνουν από 100 ως 500 ευρώ για να βρουν μια θέση εργασίας στο εξωτερικό.

Τα «γραφεία» δημοσιεύουν αγγελίες με τις οποίες ζητούνται, δήθεν, μάγειρες για εστιατόρια στη Γερμανία. Οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνούν στο κινητό που συνοδεύει την αγγελία και καλούνται στο γραφείο, όπου τους εμφανίζουν τις υποτιθέμενες διαθέσιμες θέσεις. Μαζί με τα στοιχεία τους, οι υπεύθυνοι των γραφείων ζητούν προκαταβολή 500 ευρώ για εργασία στο εξωτερικό και 100 για το εσωτερικό, ώστε να προχωρήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες. Αφού συγκεντρώσουν μεγάλα ποσά, εξαφανίζονται ξαφνικά για να στήσουν νέα «επιχείρηση» σε άλλη περιοχή. Οι «επιχειρήσεις» στήνονται συνήθως σε ενοικιασμένα διαμερίσματα και με πλαστά στοιχεία.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...