«Σύρραξη» της Ι.Μ. Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων με 29χρονο μοναχό

Σε εμπόλεμη κατάσταση βρίσκονται η Ιερά Μονή Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων

Σε εμπόλεμη κατάσταση βρίσκονται η Ιερά Μονή Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων με τον μοναχό που εξαναγκάστηκε σε επεισοδιακή έξωση από το κελί του, όπου φέρεται ότι βρέθηκαν κειμήλια. Οι τρεις συνήγοροι υπεράσπισης του 29χρονου δίνουν εντελώς διαφορετική πτυχή στην υπόθεση, καταγγέλλοντας ότι αφαιρέθηκαν έγγραφα οικονομικού περιεχομένου μέσα από το κελί του και χαρακτηρίζοντας το μοναστήρι «τόπο μαρτυρίου» για τον μοναχό.

Εκκλησιαστικά κειμήλια

Ο νεαρός κατηγορείται για κλοπή αρκετών από τα εκκλησιαστικά κειμήλια που μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων για να ελεγχθούν σήμερα από αρμόδια επιτροπή, ώστε να διαπιστωθεί αν είναι δικά του ή της μονής.

Στην ανακοίνωσή τους οι συνήγοροί του Κωνσταντίνος Μαραγκουδάκης, Κωνσταντίνος Σφυριδάκης και Ιωάννης Ντερμανάκης αναφέρουν μεταξύ άλλων:
«Η Ι.Μ. Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων Ακρωτηρίου Χανίων μετατράπηκε σε “τόπο μαρτυρίου” για τον 29χρονο ιερομόναχο. Πρωτίστως, όλως παρανόμως απαγορεύθηκε η είσοδος στη μονή, χωρίς να υφίσταται και να του έχει κοινοποιηθεί καμία απόφαση αρμοδίου οργάνου, περιστατικό για το οποίο υπέβαλε μήνυση δίχως καμία καθυστέρηση το ίδιο βράδυ, ενώπιον του αξιωματικού υπηρεσίας του Α.Τ. Χανίων, και εν συνεχεία διερρήχθησαν εν τη απουσία του οι πόρτες του κελιού όπου διέμενε, ώστε να αναζητηθούν από αγνώστους οικονομικά έγγραφα που “ενοχλούσαν”. Πέραν δε αυτών, εξαφανίσθηκε από το κελί του χρηματικό ποσό που είχε δηλώσει εγγράφως στο Α.Τ. Χανίων ήδη από την προηγουμένη ότι φύλασσε σε αυτό».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ίδιος «έχει ζητήσει εγγράφως την επέμβαση του ΣΔΟΕ προκειμένου να διεξαχθεί οικονομικός έλεγχος που θα λάβει υπόψη συγκεκριμένα στοιχεία. Η Αστυνομία που επενέβη παρουσία δικαστικού βρήκε τις θύρες του κελιού του ανοιχτές, τους χώρους αναστατωμένους και τα συρτάρια ανοιχτά, ενώ κλήθηκε και η Σήμανση έπειτα από αίτησή μας.

Στο κελί του βρέθηκαν αντικείμενα οπλοκατοχής που δεν ανήκουν στον ίδιο, καθότι ο ίδιος δεν είχε δυνατότητα πρόσβασης στη μονή από προχθές το απόγευμα, αντίθετα με αυτούς που διέρρηξαν τον χώρο όπου διέμενε και αναστάτωσαν το κελί του».

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ