Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Λάδι στη φωτιά

Ρεβάνς «κόλαση» στη Βοσνία! Η UEFA καλείται να πάρει μέτρα προστασίας

Από τον
Χάρη Δάντση

Οι Βόσνιοι κήρυξαν «πόλεμο» στην Ελλάδα. Δυναμίτισαν την ατμόσφαιρα οι διεθνείς παίκτες την επόμενη μέρα του 1-1 στο Καραϊσκάκη και οι οπαδοί τους ετοιμάζουν κλίμα τρομοκρατίας στους «γαλανόλευκους» εν όψει της «ρεβάνς» της Ζένιτσα (9/6/17) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

«Σας περιμένουμε στην κόλαση» έγραψε ο διεθνής Βόσνιος μέσος Ανέλ Χάτζιτς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ λάδι στη φωτιά έριξε και ο Εντιν Τζέκο, που ακόμη δεν μπορεί να χωνέψει την αποβολή του στο προχθεσινό παιχνίδι.

«Η Βοσνία στην καρδιά» ήταν το μήνυμά του Βόσνιου επιθετικού σε μια φωτογραφία που ανάρτησε στο facebook. Τα σχόλια που ακολούθησαν από τους συμπατριώτες του, ωστόσο, ξεπέρασαν τα… αγωνιστικά όρια. Κάποια εξ αυτών ήταν εμετικά, δίνοντας πολιτική διάσταση στην κόντρα των δύο ομάδων.

Εκαναν αναφορά σε «φιλοξενία που θα τη θυμόμαστε καιρό», ενώ κάποιοι οπαδοί υποστήριζαν ότι θα στολίσουν το γήπεδο με σημαίες των Σκοπίων (αναφέρεται ως Μακεδονία), του ψευδοκράτους στην Κύπρο (αναφέρεται ως Βόρεια Κύπρος) και της Τουρκίας. «Σκουπίδια οι Ελληνες», «Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Μακεδόνας» ανέφεραν κάποια άλλα υπό την ανοχή του «σταρ» Τζέκο. Πλέον η UEFA καλείται να πάρει μέτρα για να προστατευτεί η ελληνική ομάδα στη Βοσνία και οι οπαδοί της, που ενδεχομένως θα ακολουθήσουν την αποστολή.

Εξάλλου, «μπαρούτι» μύριζε από το βράδυ της Κυριακής η ατμόσφαιρα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι περίπου 1.000 (μαυροφορεμένοι) Βόσνιοι οπαδοί που βρέθηκαν στο Φάληρο κόντεψαν να τινάξουν την αναμέτρηση στον… αέρα. Η κατάσταση στις εξέδρες ξέφυγε αρκετές φορές, όπως στο 0-1 που πέταξαν καπνογόνα στους υποστηρικτές της «γαλανόλευκης».

Απαράδεκτο πανό

Οι Βόσνιοι κατηγορούν την ελληνική πλευρά για το απαράδεκτο πανό που «σηκώθηκε» και παρέπεμπε στη σφαγή Βοσνίων στη Σρεμπρένιτσα το 1995.Οι Ελληνες διεθνείς, μέσω του επίσημου λογαριασμού της Εθνικής στο twitter, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης εκ μέρους του συνόλου της κυβέρνησης, όπως και ο Γιάννης Δρόσος καταδίκασαν την ενέργεια αυτή. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ απέστειλε και επιστολή στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Βοσνίας – Ερζεγοβίνης ζητώντας συγγνώμη, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι. Η ΕΠΟ πιθανότατα θα τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο, ενώ με τιμωρία απειλείται, λόγω της συμπεριφοράς των οπαδών της (έσπασαν και καθίσματα), και η Βοσνία.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Εθνικής Ομάδας «Γαλανόλευκος Φάρος» κατήγγειλε ότι μέλη του δέχθηκαν επίθεση στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης» αμέσως μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης των Εθνικών ομάδων Ελλάδα – Λευκορωσία, που διεξήχθη την περασμένη Τετάρτη. «Οι δράστες, περίπου δεκαπέντε τον αριθμό, με βίαιο τρόπο και ύβρεις αφαίρεσαν την ιστορική τρομπέτα από τον τρομπετίστα της κερκίδας μας. Δεν δίστασαν μάλιστα να μας απειλήσουν και με μαχαίρι… Ευχαριστούμε την ΠΑΕ Ολυμπιακός για το ενδιαφέρον που έδειξε» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. 

Ο πρόεδρος του «Γαλανόλευκου Φάρου» Νίκος Φλέκκας υποστήριξε πως αρχηγός της επίθεσης ήταν μια γυναίκα, ενώ ο τρομπετίστας Τάσος Κωτούλας ανέφερε: «Είμαστε όλοι καλά. Αν ήταν του ΠΑΟΚ η τρομπέτα, θα πέθαινα. Με αυτήν του ΠΑΟΚ πήγα το 2004 στην Πορτογαλία».

Πάντως, η ΕΠΟ προέβη σε αντικατάσταση της τρομπέτας του, ώστε οι μελωδίες της να συνεχίζουν να συντροφεύουν τις προσπάθειες των παικτών.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...