«Πόρτα» (;) σε Γεωργούλη

Οι απουσίες του από το δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας προκάλεσαν την αγανάκτηση του προέδρου, που ζήτησε να τεθεί σε αργία

Οι απουσίες του από το δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας προκάλεσαν την αγανάκτηση του προέδρου, που ζήτησε να τεθεί σε αργία

Οι αδικαιολόγητες απουσίες του από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας ίσως στοιχίσουν ακριβά στον Αλέξη Γεωργούλη, που κινδυνεύει να κηρυχθεί έκπτωτος από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου. Την… πόρτα της εξόδου δείχνει στον γνωστό ηθοποιό ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Τάχος!

Ο Αλέξης Γεωργούλης έγινε πρόσφατα και επιχειρηματίας, καθώς άνοιξε το εστιατόριο Μισιρλού στο Χαλάνδρι. Φαίνεται ότι η νέα επιχειρηματική δραστηριότητά του και η προετοιμασία για τα λαμπερά εγκαίνια, στα οποία έδωσαν το «παρών» πολλοί φίλοι του, όπως η Τόνια Σωτηροπούλου, δεν του επέτρεπαν να παρευρίσκεται στα δημοτικά συμβούλια στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Οι απουσίες του προκάλεσαν αγανάκτηση στον πρόεδρο, ο οποίος ζήτησε την άμεση παρέμβαση της αρμόδιας ελεγκτικής Αρχής, προκειμένου να τεθεί σε αργία. Στις επιστολές του προς τον ελεγκτή νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Τάχος κάνει λόγο για «αδικαιολόγητες απουσίες», ενώ με δηλώσεις του τόνισε την «ανάγκη εφαρμογής και σεβασμού των κανόνων».

Χωρίς άδεια

Βάσει του άρθρου 10, παράγραφος 4, του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, «αν ένας σύμβουλος απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις συνεχείς συνεδριάσεις ή δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις συνεχείς μήνες μέσα στο έτος χωρίς την άδεια του συμβουλίου, μπορεί να τεθεί σε αργία και, σε περίπτωση υποτροπής, να κηρυχθεί έκπτωτος».

Σύμφωνα με το τυπικό, ο Αλέξης Γεωργούλης, που είχε εκλεγεί με την παράταξη του πρώην δημάρχου Κωνσταντίνου Τζανακούλη, αναμένεται να κληθεί στη Διεύθυνση της Αποκεντρωμένης, ώστε να εξηγήσει γιατί δεν… πατάει το πόδι του στις συνεδριάσεις. Αν κηρυχθεί έκπτωτος, τη θέση του θα καταλάβει η πρώην αντιδήμαρχος Μαρία Κοτάκου.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ