Μανό «ασπίδα» για γυναίκες

Πρωτοποριακό βερνίκι νυχιών αλλάζει χρώμα όταν ανιχνεύσει (με μια σταγόνα από το ποτό) το «ναρκωτικό του βιασμού»

Πρωτοποριακό βερνίκι νυχιών αλλάζει χρώμα όταν ανιχνεύσει (με μια σταγόνα από το ποτό) το «ναρκωτικό του βιασμού» 

Πώς θα σας φαινόταν να μπορούσατε να έχετε μια προειδοποίηση πως το ποτό σας έπαψε να είναι «αθώο» και έχει «πειραχτεί»; Αυτή την προειδοποίηση πολύ σύντομα θα μπορεί να την έχει κάθε γυναίκα από ένα επαναστατικό βερνίκι νυχιών που θα αλλάζει χρώμα ανιχνεύοντας το ναρκωτικό του βιασμού! Μάλιστα είναι θέμα μηνών η κυκλοφορία του.

Επενδύοντας πάνω από 5.000.000 ευρώ στην έρευνα της ιδέας, η εταιρία βερνικιών νυχιών Undercover Colors ανακάλυψε ένα πρωτοποριακό βερνίκι που μπορεί να ανιχνεύσει τα πιο κοινά ναρκωτικά βιασμού, όπως το Rohypnol, αλλά και το ecstasy, αλλάζοντας χρώμα.

Oπως αναφέρει ο «Independent», η σύλληψη της ιδέας είναι το αποτέλεσμα μιας αναζήτησης προγραμματιστών στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας το 2014, οι οποίοι ήθελαν να βρουν τον καλύτερο τρόπο για να βοηθήσουν φίλες τους να παραμένουν ασφαλείς, όταν βγαίνουν ραντεβού ή πηγαίνουν σε μπαρ.

Με τα στατιστικά στοιχεία να υποστηρίζουν πως «μία στις έξι γυναίκες θα δεχτεί σεξουαλική επίθεση στη διάρκεια της ζωής της», αυτό το «αδιανόητο πρόβλημα έχει φτάσει σε επίπεδα επιδημίας στις πανεπιστημιουπόλεις και κάτι έπρεπε να γίνει. Οι γυναίκες πρέπει να πάρουν πίσω τον έλεγχο, ώστε να μην υπομένουν ανίσχυρες μια καταστροφική κατάσταση».

Πώς θα λειτουργεί η συγκεκριμένη τεχνολογία που «φοριέται»; Το μόνο που χρειάζεται να κάνει η γυναίκα είναι να βρέξει το νύχι της με λίγο από το ποτό της και σε λίγα δευτερόλεπτα θα είναι σίγουρη αν στο ποτό της έχει τοποθετηθεί ύποπτη ουσία από την αλλαγή στο χρώμα του. Οπως υποστηρίζει η εταιρία, το βερνίκι θα βγει στην κυκλοφορία τους επόμενους μήνες, εντός του 2017.

Ενώ η τέχνη της ζωγραφικής των νυχιών είναι εξαιρετικά δημοφιλής, αν μια γυναίκα θέλει να είναι σίγουρη πως μια βραδιά δεν θα αποβεί μοιραία, η λύση αυτού του βερνικιού θα μπορούσε να σώσει την ψυχική ηρεμία της, ακόμη και τη ζωή της.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ