Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Ο Αντώνης λαμβάνει ένα στοιχείο για τον Αντρέα, ενώ ο...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Παύλος...

Birthday party για τη Μηλιού, παρέα με καλούς φίλους στη Γλυφάδα

Περιτριγυρισμένη από καλούς φίλους γιόρτασε η Χριστίνα Μηλιού τα...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ντίνος ζηλεύει την οικειότητα ανάμεσα στη Μιράντα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Νυχτερινή έξοδος για Πιερίδη και Τσαλαπάτη

Η περσινή συνύπαρξή τους στο πλατό της εκπομπής του...

Ποιος δηλητηρίασε γιαγιά και εγγονή

Ανατροπή στην ανάκριση για τη διπλή δολοφονία με αρσενικό στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2013. Τι λέει ο δικηγόρος του συζύγου της άτυχης νεαρής για την έρευνα που ξεκινάει από το μηδέν

Δεν έχουν τέλος οι ανατροπές στην υπόθεση του μυστηριώδους θανάτου μιας 34χρονης και της 86χρονης γιαγιάς της, οι οποίες φέρεται ότι δολοφονήθηκαν με αρσενικό το καλοκαίρι του 2013 στη Θεσσαλονίκη. Τρία χρόνια αργότερα και μόλις μία ημέρα πριν ο καθηγητής πανεπιστημίου, σύζυγος της άτυχης 34χρονης, προσέλθει για εξηγήσεις στον ανακριτή, νέα στοιχεία οδήγησαν σε ακύρωση της κλήσης του σε απολογία. Η έρευνα ξεκινά από την αρχή και η ανάκριση εξελίσσεται σε θρίλερ!

ΑΠΟ ΤΗ
ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

Η ιστορία θα μπορούσε να αποτελεί το σενάριο επεισοδίου στην αστυνομική σειρά «CSI», αφού, πέρυσι, δύο χρόνια μετά τον θάνατο των δύο γυναικών, είχε ζητηθεί εκταφή τους λόγω αμφιβολιών για τον τρόπο θανάτου.

Πλέον η υπόθεση έρχεται ξανά στο προσκήνιο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έγινε προσωποποίηση της δίωξης η οποία είχε ασκηθεί (το 2015) κατά παντός υπευθύνου.

Πράγματι, πριν από περίπου έναν μήνα, προσωποποιήθηκε η δίωξη και αντιμέτωπος με τον ανακριτή επρόκειτο να έρθει ο σύζυγος της γυναίκας. Ομως το σκηνικό άλλαξε ξαφνικά μέσα σε μία ημέρα, λόγω νέων στοιχείων που εμφανίστηκαν. Ο δικηγόρος του παρ’ ολίγον κατηγορουμένου στην υπόθεση Αλέξης Κούγιας ξεκαθαρίζει στην «Espresso» την κατάσταση:

«Μέσα από την έρευνα και τα αντικειμενικά στοιχεία, ο τακτικός ανακριτής στη Θεσσαλονίκη έχει πλέον αντιληφθεί τι έχει συμβεί. Αν και η δίωξη είχε προσωποποιηθεί και ο πελάτης μου είχε κληθεί σε απολογία πριν από περίπου έναν μήνα, η έρευνα τελικά ξεκινά από την αρχή. Μια ημέρα πριν παρουσιαστεί στον ανακριτή, εμφανίστηκε στον δικαστικό λειτουργό ο πραγματογνώμονας και εισέφερε στοιχεία που αναιρούσαν όλα όσα είχε προσκομίσει το προηγούμενο διάστημα. Ουσιαστικά, ανατρέπει όσα έλεγε πριν! Η κλήση σε απολογία ακυρώθηκε και ο ανακριτής ξεκινά τα πάντα από την αρχή».

Τον Μάρτιο του 2015, όταν η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Φωτεινή Κρεωνίδου άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά παντός υπευθύνου για τον περίεργο θάνατο των δύο γυναικών, το ενδιαφέρον είχε στραφεί στον καθηγητή πανεπιστημίου, ο οποίος χαρακτηριζόταν βασικός ύποπτος.

Τότε είχε αντιδράσει μέσω του δικηγόρου του, εκδίδοντας ανακοίνωση με την οποία αρνούνταν οποιαδήποτε εμπλοκή, και έκανε λόγο για «υπόθεση-δημιούργημα των συγγενών της συζύγου του».

«Φαντασιόπληκτη εμμονή»

Οπως σχολιάζει o κ. Κούγιας: «Το θέμα είναι δημιούργημα μιας πανίσχυρης οικογένειας! Ο θείος της θανούσης ήταν παντοδύναμος υπουργός του ΠΑΣΟΚ». Ο γνωστός ποινικολόγος προσθέτει, μετά τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση: «Με καθαρά φαντασιόπληκτη εμμονή κατάφεραν, μέσα από μια περίεργη προανάκριση την οποία διεξήγαγε η ΕΛ.ΑΣ. -ανώτατος αξιωματικός της οποίας ήταν ο πατέρας της 34χρονης- και με έναν επίορκο πραγματογνώμονα να ασκηθεί δίωξη σε βάρος ενός καθηγητή πανεπιστημίου. Ο πελάτης μου, εκτός από την τραγωδία του χαμού της συζύγου του, έχει να αντιμετωπίσει και το μίσος της συγκεκριμένης οικογένειας, τα μέλη της οποίας δεν έχουν καν επισκεφθεί το εγγόνι τους από την ημέρα θανάτου της μητέρας του».

Το χρονικό της υπόθεσης και τα ευρήματα

Το καλοκαίρι του 2013, γιαγιά και εγγονή έχασαν τη ζωή τους με διαφορά μόλις λίγων ημερών. Ηταν 19 Αυγούστου του 2013 όταν «έσβησε» η 86χρονη και τέσσερις ημέρες αργότερα εξέπνευσε και η 34χρονη εγγονή της, μητέρα ενός παιδιού, έπειτα από μακρά νοσηλεία στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Η νεαρή γυναίκα είχε νοσηλευτεί αρχικά στα τέλη Ιουλίου και έπειτα από επτά ημέρες παραμονής στην Εντατική μεταφέρθηκε και πάλι στην παθολογική πτέρυγα. Αν και η κλινική εικόνα της βελτιωνόταν συνεχώς, στις 12 Αυγούστου η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία. Μια εβδομάδα αργότερα εισήχθη ξανά στη ΜΕΘ, όπου κατέληξε στις 23 Αυγούστου από πολυοργανική ανεπάρκεια. Με τα ίδια συμπτώματα είχε μπει στο νοσοκομείο στις 17 Αυγούστου και η γιαγιά της, η οποία πέθανε δύο ημέρες αργότερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας, στο διάστημα που η 34χρονη, σύζυγος καθηγητή πανεπιστημίου, νοσηλευόταν, οι εξετάσεις της έδειχναν πως είχε προσβληθεί από κάδμιο σε τοξικά επίπεδα. Ωστόσο, στις αρχές του 2014 διατάχθηκε η εκταφή των σορών των δύο γυναικών, καθώς αμφισβητήθηκαν τα αποτελέσματα και η ύπαρξη του καδμίου. Επειτα από ειδικές εξετάσεις που έγιναν στις σορούς, ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά η ύπαρξη αρσενικού σε υψηλά επίπεδα και στις δύο γυναίκες! Τα ευρήματα ενίσχυσαν τις αρχικές υποψίες των Αρχών και την υπόθεση ανέλαβε να διερευνήσει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Επειτα από λίγους μήνες σχηματίστηκε η δικογραφία και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία, ενώ η υπόθεση εξακολουθεί να παραμένει στο σκοτάδι για το ποιος κρύβεται πίσω από το διπλό φονικό!

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...