Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Υμνος στην Ελλάδα η ομιλία του Ομπάμα

Ο προέδρος των ΗΠΑ προέτρεψε τα Ελληνόπουλα να μείνουν στον τόπο τους και να μεγαλουργήσουν

Ο προέδρος των ΗΠΑ προέτρεψε τα Ελληνόπουλα να μείνουν στον τόπο τους και να μεγαλουργήσουν

Με μια ομιλία-ύμνο στη δημοκρατία και την Ελλάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας χθες το μεσημέρι.

Οι 1.000 και πλέον παρευρισκόμενοι στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» υποδέχτηκαν τον Αμερικανό πρόεδρο με θερμότατα χειροκροτήματα, κάτι που δεν συνέβη όταν νωρίτερα είχε μπει στην αίθουσα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκίνησε την ομιλία (που έγραφε ο ίδιος εδώ και καιρό) με ένα «γεια σας» κι ένα «καλησπέρα» στα ελληνικά, ενώ την τελείωσε με τη φράση «Ζήτω η Ελλάς», gw45eg5ege 3επιχειρώντας να ντοπάρει τον ελληνικό λαό που υποφέρει από τα Μνημόνια. Χαρακτηριστικό ήταν το κάλεσμα που έκανε στους νέους της Ελλάδας λέγοντας: «Δεν πρέπει να μεταναστεύετε για να βρείτε δουλειά. Πρέπει να μείνετε εδώ και να μεγαλουργήσετε».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι ήθελε πολύ να έρθει στη χώρα μας γιατί, όπως είπε, «έμαθα για τη θρυλική φιλοξενία του ελληνικού λαού» και μίλησε για τις καρδιές που συγκλονίστηκαν από τις τραγωδίες του Ευρυπίδη, για τα μυαλά που άνοιξαν από τις ιστορίες του Θουκυδίδη και του Ηροδότου και για την κατανόηση του κόσμου που διευρύνθηκε από τον Αριστοτέλη, τον Σωκράτη, τον Περικλή και τη δημοκρατία. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα χρόνια που ζούσε στο Σικάγο, όπου έμαθε και άλλες ελληνικές λέξεις, όπως φουστανέλα, ούζο και σπανακόπιτα.

Δημοκρατία

«Εχουμε χρέος στην Ελλάδα για την αλήθεια, την πίστη. Εδώ πριν από 25 αιώνες, στους βράχους αυτής της πόλης, δημιουργήθηκε μια νέα ιδέα, η δημοκρατία και το κράτος» είπε και, συνεχίζοντας τον ύμνο του προς τη δημοκρατία και τις αξίες του ανθρωπισμού, της ισότητας και των δικαιωμάτων, ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι στις μέρες μας τα ιδανικά αυτά αμφισβητούνται. «Εγώ θα πω ότι έπειτα από οκτώ χρόνια στην προεδρία είναι αληθές πως κάθε χώρα ακολουθεί το δικό της μονοπάτι» είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ και εγώ έχουμε διαφορετικές απόψεις. Αλλά η δημοκρατία εξασφαλίζει την ομαλή μετάβαση».

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο πρόεδρος Ομπάμα τόνισε: «Ο κόσμος δεν κατανοεί τις θυσίες σας. Αλλά εγώ τις γνώριζα. Ενας από τους λόγους της επίσκεψής μου ήταν να καταδείξω τα σημαντικά βήματα που έχετε κάνει. Θα συνεχίσετε να έχετε τη στήριξη των ΗΠΑ. Κι εγώ θα συνεχίσω να λέω στους πιστωτές ότι πρέπει να ληφθούν εκείνα τα μέτρα που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να έχει μία βιώσιμη οικονομία.
gw45eg5ege 2Το ΔΝΤ είπε ότι το χρέος είναι κλειδί για να ανακάμψει η Ελλάδα. Εχουν δίκιο, γιατί πρέπει οι άνθρωποι να δουν φως στο τέλος του τούνελ».

Τελειώνοντας την ομιλία του, ο Μπαράκ Ομπάμα χρησιμοποίησε ακόμη μία ελληνική λέξη, το «φιλότιμο», ενώ αναφέρθηκε ακόμα και στην ύψωση του λαβάρου της Επανάστασης του 1821 από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό.

Γεμάτο προσωπικότητες το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Από νωρίς το πρωί καλεσμένοι και εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Σκηνές πρωτόγνωρες για την Ελλάδα, καθώς υπουργοί, βουλευτές, επιχειρηματίες, πρόεδροι πάσης φύσεως, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, παρουσιαστές και λοιποί «επώνυμοι» στάθηκαν όρθιοι για περισσότερο από μία ώρα στην ουρά περιμένοντας τη σειρά τους για να μπουν στο εσωτερικό του ιδρύματος και να περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας, προκειμένου να παρακολουθήσουν την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα.

Μεταξύ άλλων, στον χώρο βρέθηκαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Αμυνας και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης, ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Νότης Μηταράκης, Ολγα Κεφαλογιάννη, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Νίκος Δένδιας και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον αδελφό του Νίκο. Ακόμη, οι επιχειρηματίες και καναλάρχες Βαρδής Βαρδινογιάννης (με τη σύζυγό του Μαριάννα), Γιάννης Αλαφούζος και Θοδωρής Κυριακού, και ο πρίγκιπας Νικόλαος με τη σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ. Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» και ο Σπύρος Νιάρχος.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387

gw45eg5ege 5Μαθήματα κομψότητας

Παρόλο που από το προχθεσινό επίσημο δείπνο προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο απουσίαζαν -λόγω του πρωτοκόλλου- οι σύζυγοι των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη (αφού η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα δεν συνόδευε τον Αμερικανό πρόεδρο σε αυτό το ταξίδι), δύο άλλες κυρίες κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω τους τα φλας των φωτογράφων.

gw45eg5ege 4Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η Μαριάννα Λάτση παρέδωσαν μαθήματα κομψότητας, αφού φόρεσαν μαύρα φορέματα, κάνοντας έτσι μια ασφαλή επιλογή, στα οποία όμως πρόσθεσαν καθεμιά την «πινελιά» που ταιριάζει στην προσωπικότητά της.

Η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO εμφανίστηκε με μαύρη δημιουργία, με γεωμετρικούς ώμους και εντυπωσιακή ζώνη σφιγμένη στη μέση της, την οποία ανέδειξε επιλέγοντας κομψά κοσμήματα και λιτή τσάντα ίδιου χρώματος. Προτίμησε να πιάσει τα μαλλιά της σε «χαλαρό» κότσο και να κάνει «ήσυχο» γαλλικό μανικιούρ.

Η Μαριάννα Λάτση, η οποία αντάλλαξε και χειραψία με τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο, επέλεξε επίσης το κλασικό little black dress, όμως φρόντισε να κρατήσει «χαμηλούς τόνους» στα αξεσουάρ, αφού το χαρακτηριστικό της δημιουργίας που φόρεσε ήταν η διαφάνεια στο μπούστο και στα μανίκια. Τα χρυσά σκουλαρίκια, το ρολόι και το βραχιόλι με τους πολύτιμους λίθους ήταν τα μοναδικά κοσμήματά της, ενώ προτίμησε κόκκινο μανικιούρ, σχεδόν άχρωμο κραγιόν και άφησε τα μαλλιά της ελεύθερα στους ώμους της.
Μαύρο φόρεμα επέλεξε και η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, η οποία χρησιμοποίησε ελάχιστο μακιγιάζ, κρατώντας πολύ λιτή την εμφάνισή της.

Πάρτι στο internet για τον Τσίπρα

«Πανηγύρι» προκάλεσε στο twitter η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα, με τους χρήστες του διαδικτύου να το «γλεντούν» σχολιάζοντας κάθε του κίνηση αλλά και όσα τους απασχόλησαν από ελληνικής πλευράς, όπως τα ελληνικά με… αμερικανική προφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

gw45eg5ege 6■ Ο Τσίπρας μίλησε ελληνικά με αγγλική προφορά σαν τον Γκιωνάκη, αν έρθει ο Ρέντσι θα του μιλήσει σαν Μπράντο στον «Νονό».

■ Τα «αγγλικά Τσίπρας» θα διδάσκονται από φέτος σε όλα τα σχολεία.

■ Η θεία από το Σικάγο, Καλώς ήλθε το δολάριο, Τρία κορίτσια από το Αμέρικα.

■ Ληγμένο πρόεδρο μας έφεραν!

■ Ακόμα κι ο Ρουβάς στο Χ-Factor καλύτερος ήταν από τον Τσίπρα.

■ 30 αυτοκίνητα πομπή με σειρήνες. Να δεις που τον παντρεύουν και δεν το έχει πάρει χαμπάρι.

■ Θα γυρίσει ο Ομπάμα στις ΗΠΑ και θα λέει ότι η Αθήνα είναι σούπερ. Αεροδρόμιο – κέντρο 7 λεπτά.

■ Πρέζιντεντ, αν δε σου αρέσει το φαγητό εκεί στο Προεδρικό, στα βλάχικα σε περιμένουμε με αρνιά και κοντοσούβλι, παράτα τους.

■ Το μοναδικό κοινό που έχουν Ομπάμα και Τσίπρας είναι ότι σε δύο μήνες θα μετακομίζουν από τα γραφεία που έχουν σήμερα.

■ Εντάξει, δεν είναι τόσο τραγικά τα μέτρα απαγόρευσης λόγω Ομπάμα. Υπάρχει ελεύθερη κυκλοφορία από Λαμία και πάνω.

■ Μπαράκ, αν θεωρείς αυτό το πράγμα αυτοκινητοπομπή, πού να ήσουν στον γάμο της ξαδέρφης μου της Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

■ Περιστέρα, βγάλε το σερβίτσιο το καλό. Εχουμε μουσαφιραίους!

■ Εχω ικανό τον Τσίπρα να συστήσει στον Μπαράκ την Περιστέρα ως Pigeon.

■ Ηρθε η ώρα να ζητήσεις το Lower, τώρα που είστε και φιλαράκια.

{{-PCOUNT-}}38{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...